14 Ocak 2010

FIRINDA SARMISAKLI,TARHUNLU VE KREMELI PATATES DİLİMLER........

HERKEZE İYİ AKŞAMLAR,BU AKŞAMKİ MENÜMÜ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...FIRINDA SARMISAKLI,TARHUNLU VE KREMALI PATATES DİLİMLERİ..TAVUK ŞNİTZEL VE SEBZELİ PİLAV...

FIRINDA PATATESİ KISACA ANLATMAK İSTİYORUM...PATATESLERİ KALIN PORTAKAL DİLİMLERİ HALİNDE DOĞRAYIN...AYRI BİR KASENİN İÇİNE ZEYTİNYAĞ,TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER,KİMYON,2 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK VE TARHUN OTUNU KOYDUKTAN SONRA KARIŞTIRIP PATATESLERİN ÜZERİNE DÖKÜN..İKİ ÜÇ KAŞIK KADARDA KREMAYLA LEZZETLENDİREREK 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.....TAVUK ŞNİTZEL İSE BÜYÜKÇE DİLİMLER HALİNDE SATILAN YAVUK GÖĞSÜNÜ BİRAZ SÜTE BATIRIN VE GALETA UNUNA BULAYIN...DAHA SONRADA ÇOK AZ SIVI YAĞDA KIZARTIN......HEPSİ BU KADAR...AFİYET OLSUN...

11 yorum:

  1. Nerelerdesin arkadaşım, çok güzel nefis göürünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar:)
    patatesi birde böyle deniyeceğim.afiyet olsun..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Lezzet olarak farklı görünüyor yemek ve pasta konusunda sende ustasın...

    YanıtlaSil
  4. zerrinkayhan@hotmail.com
    emailim yalnız seninkini de ben bileyimki ona göre takip edeyim

    YanıtlaSil
  5. Tarhun özellikle tavuga çok yakışan bir baharat sebzelerde ben denemedım lakın patatesde deniyeceğim ..Ellerıne sağlık.

    YanıtlaSil
  6. gelincik buralardayım arkadaşım...biraz işler vardı onun için birkaç gündür bloğuma uğrayamadım...

    noyumberry teşekkürler
    teşekkürler zerrin abla
    sevilcim patatesede çok yakıştı..ama ben de tavukta denememiştim..inşallah ondada denerim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyorr....

    YanıtlaSil
  8. Ah o tabağı ben komple alıyım arkadaşım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ben genelde tavuğa köri koyuyorum tadı güzel oluyor tarhunu hiç denememiştim onuda deniyeyim bir kere:)) ellerine sağlık kekcafe

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık..Mis gibi koktu . benden önce tabağı almışlar.bende isterim:)MUTLU KAL:)

    YanıtlaSil
  11. patatesi uzun zamandır fırında yapıyorum,malum kızartma ağır oluyor ama tarhunlu hiç bilmiyordum.ilk fırsatta öyle deneyeceğim.

    YanıtlaSil