08 Nisan 2009

FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA



MERHABALAR,BUGÜNDE FIRINDA MAKARNA YAPMAK İSTEDİM.NE ZAMANDIR YAPMAMIŞTIM.ŞİMDİ TARİFİNİ YAZIYORUM..

MALZEMELER

BEN BİR PAKETTEN YAPTIM.YARIM PAKETTEN YAPMAK İSTERSENİZ MALZEMELERİ YARIYA İNDİRİN.

1 PAKET FIRIN MAKARNA

3 YUMURTA

2 BARDAK SÜT

BİR BARDAK KADAR UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR.

BİRA MAYDANOZ

BİRAZ SIVIYAĞ

TUZ KARABİBER ÇERİ DOMATES

ÜZERİNE VARSA BİRAZ RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ.EĞER YOKSA KOYMANIZ ŞART DEĞİL KAŞARSIZDA GÜZEL OLUYOR.

YAPILIŞI

MAKARNAYI KAYNAMIŞ SUDA 15-20 DAK HAŞLAYIN.HAŞLANDIKTAN SONRA SÜZÜN VE SOĞUK SUDAN GEÇİRİN.VE TENCERESİNE BOŞALTIN.BU ARADA BİR KASDE YUMURTALARI ÇIRPIN.SÜTÜNÜ,BEYAZ PEYNİRİNİ,DOĞRANMIŞ MAYDANOZU, VE BİRAZDA SIVIYAĞ EKLEYEREK BİR SOS YAPIN.VE BU SOSU MAKARNAYLA HARMANLAYIN.

BORCAMI YAĞLAYIN.VE MAKARNANIZI BORCAMA BOŞALTIN.ÜZERİNE KAŞAR SERPİŞTİRİN VE ÇERİ DOMATESLERLE SÜSLEYEREK ÖNCEDE ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.İŞTE BU KADAR. YANINDADA YEŞİL SALATA .AFİYET OLSUN........

3 yorum:

  1. hımm çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. okulda adanalı bi arkadaşım vardı sonra kardeşim oldu çok severim kendisini size de bu yüzden yorum bırakmak istedim hayırlı günler

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık .bu akşam bundan mı yapsam acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hanimefendi neden soruyorsunuz caniniz cekiosa yaparsiniz olur biter benden baska size kimse cevap vermemis burdanda tüm sevenlerime selam gönderiyorum ... almanyadan gurbetci

      Sil