06 Nisan 2009

MANTARLI PİLAV



BUGÜNLERDE PİLAVLARDAN GİDİYORUM.HADİ HAYIRLISI.SON DERECE LEZZETLİ VE PRATİK BİE YEMEK.

MALZEMELER

1 PAKET KÜLTÜR MANTARI

2 BARDAK PİRİNÇ

2 ADET KURU SOĞAN

1 YEŞİL BİBER

TUZ VE BAHARATLAR(kırmızıbiber,karabiber,biberiye,kekik,köri ve kimyon

YAPILIŞI

ÖNCE PİRİNÇLER YIKANIR VE BİR KASEDE SICAK SU İLE ISLANIR.DAHA SONRA MANTARLAR YIKANIR VE BİR KASEYE DOĞRANIR.BİRAZ LİMON SIKILIR.KARARMAMASI İÇİN.ÖNCE KÜÇÜK BİR TENCEREYE SOĞANLAR VE YEŞİL BİBER DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR.MANTARLAR EKLENİR .MANTARLAR SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR VE ENSON TUZ VE BAHARATLAR EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR.

PİLAV YAPACAĞINIZ TENCEREDE ÖNCE SIVIYAĞDA PİRİNÇLER İYİCE KAVRULUR.DAHA SONRA YAPTIĞINIZ MANTAR İLAVE EDİLİR.VE EN SON OLARAK 3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.SU KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.VE DEMLENMEYE BIRAKILIR.YANINADA YRŞİL SALATA OLURSA MÜKEMMEL OLUR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN......

6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.taze nane arkadaşımızla pişti oldunuz...Oda güveçte yapmış...

    YanıtlaSil
  2. şahane görünüyor canım,ellerine sağlık,diğer pilavın da nefis görünüyor.çok öptüm.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Canım pişti olduk.
    Ama seninki çok güzel.
    Sunumun harika.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. harika.ben soğan koymuyorum ama soğanla deniycam .çok hoş görünüyor.eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. canım merhaba...bana özel sunumlar sanki bugün bloglarda..
    tazenane mantar..sende mantarlı pilav..
    ohhhh ben mantara biterim..bayılırım..sotesine,yemeğine,yumurtalısına..hatta tostun arasına koyar hüp diye bile yerim..
    eline sağlık diyorum nefis görünüyor tabağın..

    YanıtlaSil
  6. Ne tesadüf bende bugün yaptımm..
    afiyetler olsun..
    sevgiler..

    YanıtlaSil