10 Nisan 2009

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA SOFRALARIMIZIN OLMAZSA OLMAZI ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA.AİLECEK ÇIK SEVERİZ.BUGÜN SOFRALARIMIZA BAHARIN YAZIN GELDİĞİNİ HİSSETMEYE BAŞLADIM.
YAZ AYININ HERŞEYİNİ ÇOK SEVİYORUM.ALLAHIMIZA BİN ŞÜKÜR.BİZE BU GÜZELLİKLERİ YAŞATTIĞI İÇİN.
ASLINDA HERKEZ BİLİYOR AMA BEN YİNEDE YAZMAK İSTEDİM.ÇÜNKÜ BİZİM KLASKLERİMİZ ARASINDA VE HERKEZ GİBİ BENDE KENDİ SAYFAMDA ARŞİVİMİ OLUŞTURUYORUM.
ARTIK TARİFE GEÇELİM.BARBUNYA DAHA ÇIKMADI AMA BENİM GEÇEN YAZDAN DERİN DONDURUCUMDA BİRKAÇ POŞET BARBUNTYAM VARDI.İNANIN ASLA DOMATESSİZ OLMUYOR. O YÜZDENDE KIŞIN YAPAMADIM.BUGÜN PAZARDADA GÜZEL DOMATESLER VE SALATALIKLARI GÖRÜNCE HEMEN ALDIM VE BİRAZDA BOL NANELİ HAFİF ZEYTİNYAĞLI CACIK YAPTIM.
MALZEMELER
YARIM KİLO TAZE BARBUNYA
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
2 ADET İRİCE DOMATES
1 KESMEŞEKER
TUZ,KIRMIZI TOZ BİBER VE AZ KARABİBER
YAPILIŞI
BARBUNYAYI BİRAZ HAŞLAYIN.SÜZÜN. ZEYTİNYAĞINDA DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE HALKA HALKA DOĞRANMIŞ HAVUCU KAVURUN. KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLERİ EKLEYİN İYİCE DOMATESLER EZİLENE KADAR KAVURUN.BU ARADA BARBUNYAYIDA EKLEYİN YUZUNU ŞEKERİNİ VE BAHARATLARIDA İLAVE EDİN.YETERİ KADAR SICAK SU İLAVESİ İLE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.
BİR NOT.BARBUNYADA AYNI KURU FASULYE GİBİ SOĞUMA AŞAMASINDA BÜNYESİNE SU TOPLAR.BU YÜZDEN SUYUNU ÇOK ÇEKTİRMEDEN HAFİF SULU BIRAKMANIZI ÖNERİRİM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

5 yorum:

  1. Şehnazım ben de geçen hafta sonu konserve alıp yapım.çünkü dolapta kalmamıştı ve dediğin gibi ben de çok özlemiştim...senin de ellerine sağlık canım...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Benimde en sevdiğim zeytinyağlılardan biri. Çoklezzetli görünüyor. Eline sasğlık.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık.mis gibi kokusu buraya kadar geldi

    YanıtlaSil
  4. Çok severim,güzel görünüyor.....Hımmmm

    YanıtlaSil
  5. ülkemizin her mevsimi birbirinden güzel ama tabi yaz bir başka... elinize, emeğinize sağlık barbunyanız da çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil