Follow Me on Pinterest

10 Mart 2011

ZEYTİNYAĞLI PIRASA





ARŞİVİME BAKTIĞIMDA ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİNİ KOYMADIĞIMI FARKETTİM..HEPİMİZİN BİLDİĞİ HARİKA BİR KIŞ YEMEĞİ...FAKAT BEN BU SEFER ÇOK MİNİK BİR DEĞİŞİKLİK YAPTIM..HEP HALKA ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIMIZ HAVUÇLARI BU SEFER RENDELEDİM..BU YEMEĞİ YERKEN AİLE FERDİ HEP HAVUÇLARI AYIKLAR..HAVUÇLARI RENDELEDİM HEM DAHA KOLAY YENSİN DİYE..SONRADAN DA FARKETTİKİ HAVUCUN  RENGİ AYRI BİR GÜZELLİK KATMIŞ YEMEĞE..HEMEN TARİFE GEÇİYORUM

MALZEMELER

2 DEMET PIRASA
1 ADER RENDELENMİŞ HAVUÇ
2 YEMEK KEŞOĞI PİRİNÇ
TUZ VE ZEYTİNYAĞ
1 LİMON SUYU
YAPILIŞI

ÖNCE BİR TENCEREYE HAVUÇLAR RENDELENİR VE SIVIYAĞDA KAVRULUE-R DAHA SONRA ÖNCEDEN YIKANIP DOĞRANMIŞ HAVUÇLAR EKLENİR KAVRILUR EN SONDA PİRİNÇ ,TUZ , LİMON  VE SICAK SU EKLENEREK PİŞİRİLİR..TENCEREDE SOĞUTULUP SERVİS TABAĞİNA KONULUR..AFİYETLER OLSUN...

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık en sevdiğim yemeklerden biridir sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım
    bizde soğuk olarak yeniliyor sıcak sevmiyorlar hoş hiç pişirmesem özleyende olmuyor:)) ama illaki sırf vitamini için arada pişiriyorum. pırasayı börek ve kavurma olarak tüketiyoruz daha çok.

    YanıtlaSil
  3. Kışın en favori sebzelerimdendir. Nefis olmuş ellerine sağlık Şehnazcığım.

    YanıtlaSil
  4. Evde benden başka kimse yemez ama ben gene de ısrarla pişiririm şu pırasayı...Evde de var.Ben genelde tüm malzemeyi beraber tencereye koyup kendi suyunda pişiriyorum daha sağlıklı olması için.Sizinki daha lezzetlidir herhalde mutlaka deneyeceğim...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bizdede eşim sevmez orasanın içindeki havuçu ayıklar.Böyle rende yapmak iyi fikir.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bende akşama yapsam diye düşünürken pıraya çıktı karşıma:)

    YanıtlaSil
  7. Pırasayı ben de zeytinyağlı olarak severim. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Havuçları rendelemek güzel fikir. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails