10 Mayıs 2010

ZEYTİNYAĞLI VE TAZE KEKİKLİ HELLİM PEYNİRİ

MERHABALAR,BUGÜN SİZE HELLİMLİ MÜTHİŞ BİR TARİF VERMEK İSTİYORUM...AMA BU TARİF  EŞİME AİT...EŞİMDE MUTFAĞI ÇOK SEVDİĞİ İÇİN FARKLI LEZZETLER YARATMAYI SEVİYOR....İŞTE BUDA ONLARDAN BİRİ.....

BİLMEYENLER İÇİN HELLİMDEN BİRAZ BAHSETMEK İSTİYORUM....HELLİM KIBRISA AİT BİR PEYNİR ÇEŞİDİ.....ÇOK TUZLUDUR...ARTIK MARKETLERDEDE SATILIYOR...RAHATLIKLA BULABİLİRSİNİZ....

BİR PAKET HELLİM DİLİMLER HALİNDE DOĞRANIR VE BÜYÜKCE BİR TAVAYA KONUR...ÜZERİNE BİR BARDAK KADAR SU İLAVE EDİLEREK OCAKTA SUYUN KAYNAMASI SAĞLANIR...BU İŞLEM PEYNİRİ TUZDAN ARINDIRIYOR...DAHA SONRA SU SÜZÜLÜR VE DİLİMLER YAĞSIZ OLARAK TAVADA KIZARTILIR......AYRI BİR KASENİN İÇİNE BİRAZ ZEYTİNYAĞ ,KIRMIZI PUL BİBER VE KEKİK İLAVE EDİLİR VE KARIŞTIRILIR...DAHA SONRA KIZARAN PEYNİRLER TABAĞA ALINIR ÜZERİNE ZEYTİNYAĞLI SOS KAŞIK YARDIMIYLA GEZDİRİLİR........

7 yorum:

  1. ablacımm çok güzel görünüyor hazır evde ev sızması ve dağ kekiği bulunurken tek eksik hellim alıp yapmak bize farz:))
    öpüyorum çok:))

    YanıtlaSil
  2. Ay içim gitti resmen. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  3. Canım harika bir lezzet bende çokkk
    severim hellimi ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. mmm nefis afiyetler olsun .Sevgiler canim

    YanıtlaSil
  5. Görüntü müthiş. Canım hellim peyniri istedi şimdi :S ellerinize sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  6. hellimi çok severim
    ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Şehnazcım, elinize sağlık.Ne de güzel olmuş, iştah açıcı.

    YanıtlaSil