26 Ocak 2010

ŞEHRİYELİ PAZI ÇORBASI......


TEKRAR MERHABALAR ARKADAŞLAR,KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDİYORUM VE ÇOK BEĞĞENİYEN PAZILI ŞEHRİYA ÇORBASININ TARİFİNİ, YAZIYORUM...
MALZEMELER
YARIM DENMET İNCE DOĞRANMIŞ PAZI YAPRAĞI
1 ADET İNCE HALKALAR HALİNDE DOĞRANMIİ KIRMIZI BİBER
YARIM RENDELENMİŞ HAVUÇ



2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 FİNCAN KADAR TEL ŞEHRİYE

YAPILIŞI
BİR TENCEREYA BİRAZ SIVIYAĞ KOYARAK HAVUÇ VE BİBERLERİ KAVURUN...UNUNU EKLEYEREK BİRAZDA UNUN KOKUSUNUN GİTMESİ İÇİN KAVURUN VE BİR BARDAK SÜTÜ EKLEYİN....VE HEMEN BİR KAÇ BARDAKTA SU İLAVE EDEREK ÇORBANIN KIVAMINI OLUŞTURUN...SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYEYİ ARKASINDANADA DOĞRANMIŞ PAZILARI EKLEYİN....VE KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİN...ŞEHRİYE PİŞTİĞİ ZAMAN OCAĞIN ALTINI KAPATIN....AFİYET OLSUN....

BU ARADA DÜNKÜ YEMEK LİSTESİNİ YAZMAK İSTİYORUM

ETLİ NOHUT
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
KABAKLI CEVŞİZ SALATASI
PORTAKALLI KEREVİZ
ŞEHRİYELİ PAZI ÇORBASI
VE RUS SALATASI
YEŞİL SALATA ......

9 yorum:

  1. Şehnazcım eline sağlık tarif çok güzel görünüyor.İçinde havuç olan çorbaları çok severim bir de pazı olursa harika olur mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. Pazıyı çok seviyorum ama bir türlü çorbasını yapmadım. Ellerine sağlık Şehnaz, lezzetli olduğu belli.

    YanıtlaSil
  3. sağlıklı bir kış çorbası daha
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. canım öncelikle iyi ki doğdun:) yeni yaşında herşey gönlünce olsun.. çorba harika görünüyor..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık şu soğuk günlerde sıcak sıcak:)
    bende bu çorbayı pazısız ve şehriyesiz yapıyorum.
    onun yerine kabak koyuyorum,ama blendırdan geçiriyorum..seviler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık..Pazı sever bir eşim oldugundan denıyecegım..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNİZE SAĞLIK.BU SOĞUK HAVALARDA SICACIK ÇORBA NE GÜZEL GİDER.

    YanıtlaSil
  8. Mmm güzel ve sağlıklı bir çorba eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba güzel arkadaşım, yokluğumda ziyaretin ve yorumların için çok teşekkürler. Beni çok mutlu ettin. Aranızda olmak çok güzel.

    Bu çorbayı yapmak lazım, İzmir li olupta pazıdan uzak kalmak imkansızdıri hele birde böyle değişik tatlarla hazırlanırsa. Diğer tariflerin içinde eline emeğine sağlık canım, artık burdayım, bıkıncaya kadar güzelliklerle aranızdayım, sevgiyle sağlıkla kal canım.

    YanıtlaSil