11 Eylül 2009

YOĞURTLU KIRMIZIBİBER.........


BU ÇOK SEVDİĞİM BİR TARİFTİR.PAZARA GİTTİĞİMDE KIRMIZI BİBERLRDEN BİRAZ FAZLAALIP MUTLAKA YAPARIM.DENEYİN DERİM...

MALZEMELER
4-5 ADET KIRMIZIBİBER
3-4 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
BİRAZ YOĞURT,MAYONEZ
TUZ,DEREOTU VE KEKİK
ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI
BİBERLERİ İNCE İNCE DOĞRAYIN TAVAYA KOYUN BİRAZ ZEYTİNYAĞ İLAVESİ İLE KISIK ATEŞTE KAVURUN.O KIRMIZI RENGİNİ VERMEYE BAŞLAYIP YUMUŞADIĞINDA OCAKTAN ALIN.BU ARADA SARMISAKLI YOĞURT HAZIRLAYIN İÇİNE BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR MAYONEZ İLAVE EDİN DEREOTU VE KEKİK EKLEYEREK BİR SOS YAPIN.BİBERLERİNİZİ SERVİS TABAĞINA ALIN BİRAZ İLININCA SOSO ÜZERİNE GEZDİRİN..........

3 yorum:

  1. Canım sevlmeyecek gibi değilki...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR..ÇOK SEVERİM ...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  3. Şehnazcım merhaba bu şekilde bende çok yaparım ve severiz ellerine sağlık.Eşim Ceyhanlı tüm sü
    lale orda ayrıca bende 2005-2006 da huzurevleri
    mahallesinde oturdum seyhanda.Ama biliyorsun canım adanamın tek sorunu iş sahası sonra mecbu
    ren İstanbula döndüm şimdi iş nedeniyle Bursada
    yım.Bloğum sayesinde tanıştığım dünyalar tatlı
    sı kardeşim Esraya gittim.http://esra-tatlihayat.blogspot.com/
    İnşallah seninlede tanışırız öpüyorum...

    YanıtlaSil