11 Eylül 2009

KİRAZ ,ŞEFTALİ VE KAYISI REÇELİ...............

YAZ DEYİNCE AKLIMA İLK GELEN ŞEY TAZE MEYVELERLE YAPYIĞIM REÇELLERİM OLUYOR.BEN BÜTÜN REÇELLERİMİ AYNI YÖNTEMLE YAPIYORUM.VE GERÇEKTEN HARİKA OLUYOR.TEK BİR TARİF VERECEĞİM.HEPSİNE UYGULAYABİLİRSİNİZ.

MALZEMELER

1 KG KİRAZ
1KG TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU


YAPILIŞI

KİRAZLARI GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIN VE TENCEREYE KOYUN.ÜZERİNE ŞEKERİ İLAVE EDİN.REÇEL KÖPÜRENE KADAR HARLI ATEŞTE DAHA SONRA KISIK ATEŞTE 35-40 DAKİKA ARA SIRA KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.BU ARADA LİMONTUZUNUDA İLAVE EDİN.PİŞTİKTEN SONRA KÖPÜKLERİNİ ALIN VE TENCEREDE SOĞUTTUKTAN SONRA KAVANOZLARA BOŞALTIN.

DİĞER MEYVELERİDE AYNI ŞEKİLDE YAPIYORUM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

5 yorum:

  1. Şehnazcım ellerine sağlık kışlık reçelleri hazırlamışsın afiyetle yiyin.Bereketli iftarlar
    dilerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Aaaaaaa bu arada profiline yeni baktım canım Adanamdaymışsın.Bende Ağustos ayında ordaydım inşallah temelli dönmek nasip olur öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Şehnazcım reçeller harika görünüyorlar. Oğlun için çok sevindim. Güle güle gitsin güle güle gelsin inşallah. Kıbrıs dediğin çok uzakta değil artık. Biniyorsun uçağa bir saate oradasın.
    Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  4. Kiraz reçelini bir sefer beyaz kirazdan yapmıştım...Galiba sen Macar kirazından yapmışsın.Şahane görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. recel ziyafeti var,ramazandan sonra sendeyim kahvaltiya
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil