MALZEMELER
2 YUMURTADANBİRİNİN SARISINI AYIRIN,DİPER BİR YUMURTA VE İKİNCİ YUMURTANIN AKINI HAMURA İLAVE EDİN.
1 BARDAK ZEYTİNYAĞ
1 BARDAK YOĞURT
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
YARIM DEMET DEREOTU
VE PEYNİR
YAPILIŞI
YUMURTALARDAN BİRİNİN SARISI VE PEYNİR HARİÇ MALZEMELER KARIŞTIRILIR,KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.BU ARADA DEREOTUDA HAMURUN İÇİNE DOĞRANIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIR VE İÇLERİNE PEYNİR KONUR VE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.FIRIN 200DERECEDE ISITILIR VE 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR........
Canım poğaçanın tadına baktım gidiyorum ellerine sağlık senin gibi güzel bir annenin ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM....
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık.babaannemde karbonatlı yapar.
YanıtlaSilbende kova burcuyum bloğunuz çokhoşş
Poğaçan çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Sevgilerimle
YanıtlaSilpoğaçalar az önce fırından çıktılar...bayıldık harika oldu..ağızda dağılıyor... ben dereotunu çok sevdiğim için iç harcına da koydum , bereketli de oldu iki tepsi çıktı..tariflerdeki ölçüler tastamam geliyor acemi bir ahçı olarak tutturabiliyorum...ellerine sağlık....tarifler için teşekkürler...GÜLESİN ARSLAN
YanıtlaSil