MERHABALAR,BU PİLAVI İLKKEZ KAYINVALDEMDE YEMİŞTİM.ÇOK BEĞENDİM VE BENDE YAPMAYA BAŞLADIM.ÇOK LEZZETLİ BİR PİLAVDIR.
MALZEMELER
4-5 ADET KÜÇÜK TAVUK BUTU
2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR(ben dahada iri olan dövmelik bulgur kullanıyorum)
4 SU BARDAPI TAVUK SUYU
BİRAZ HAŞLANMIŞ NOHUT
TUZ,BOL KARABİBER VE KIRMIZIBİBER
VE OMAZSA OLMAZI TERYAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE TAVUKLARI YIKAYIP İYİCE HAŞLAYIN.HAŞLANDIKTAN SONRA SUYU İLE SÜZÜN.BİR TENCEREYE TAVUĞUN SUYUNDAN 4 BARDAK SU KOYUN.AZ GELİRSE SICAK SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.HEMEN SUYUN İÇİNE 2 BARDAK BULGURU EKLEYİN.(bulgurda benim ölçüm bir bardak bulgura iki bardak sudur.)SU KAYNAMA NOKTASINA TEKRAR GELİNCE KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.BU ARADA TAVUKLARI DİDİKLEYİN NOHUTLA BİRLİKTE BULGURA İLAVE EDİN.SUYUNU ÇEKİNCE TUZUNU VE EN ÖNEMLİSİ BOL KARABİBERİNİ DE SERPEREK OCAĞIN ALTINI KAPATIN.HEMEN TEREYAĞINI KÜÇÜK BİR TEFLONDA ERİTİP PİLAVINIZIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE ŞÖYLE BİR KARIŞTIRARK DEMLENMEYE BIRAKIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......
Canım merhaba..bulgur pilavını bende severim..helede turşuyla ekmeksiz kaşıkla..
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler.
ellerine sağlık canısı...ben ocağı söndürünce bulgurun üzerine nane serpiyorum.öyle de çok güzel oluyor..biz de yeşil mercimeklisini yapıyoruz.bu arada epeydir yapmamıştım yarın yapayım bari..sevgiler canım.
YanıtlaSilellerine sağlık .bulgur pilavını çok severim..ev yapımı erişteyle yapıyorum ben,anneciğimin hazırladığı..turşuyla süper oluyor...
YanıtlaSilsevgiyle....