MALZEMELER
2 KİLO SERT YEŞİL ELMA
2 KİLO TOZ ŞEKER
4-5 ADET KARANFİL1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
2 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU
2-3 ADET KABUK TARÇIN
ELMALARINIZ KABUKLARINI SOYUN VE TENCERENİZE KÜP KÜP DOĞRAYIN,ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ BOŞALTIN.ZENCEFİL VE LİMON TUZU HARİÇ MALZEMELERİ EKLEYTEREK HARLI ATEŞTE BİRAZ KÖPÜRMESİNİ SAĞLAYIN VE KISIK ATEŞE ALIN.ZENCEFİLİDE EKLEYİN.15-20 BAKİKA SONRA LİMON TUZUNU EKLEYİN.30 DAK KIZIK ATEŞTE PİŞİRİM.KAVANOZLARA BOŞALTMADAN ÖNCE KARANFİL VE TARÇINLARI ÇIKARTIN.BEN SICAK İKEN KAVANOZLARA BOŞALTIYORUM. NEFİS BİR REÇEL.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
elinize sağlık.zencefil nasıl bir tat veriyor acaba
YanıtlaSil