23 Şubat 2009

SEBZELİ TAVUKLU PİLAV



MALZEMELER

1 BARDAK BALDO PİRİNÇ

1 ADET RENDE HAVUÇ

YARIM SU BARDAĞI KADAR KONSERVE BEZELYE

200 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ

5- 6 DAL DEREOTU VE TUZ

YAPILIŞIPİRİNCİ YIKAYIP SICAK SUDA 15-20 DAKİKA KADAR ISLATIN.TAVUKLARI HAŞLAYIN.PİRİNCİ SÜZÜP SIVIYAĞDA KAVURUN.DEREOTU HARİÇ TÜM MALZEMELERİ İLAVE EDİN.1,5 SICAK TAVUK SUYUNUDA EKLEYEREK ÖNCE HARLI SONRA KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.DEREOTUNU EN SON İNDİRMEYE YAKIN DOĞRAYIP PİLAVINIZA SERPİŞTİRİN VE DEMLENMEYE BIRAKIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder