24 Şubat 2009

YÜKSÜK YADA MANTI ÇORBASI



MALZEMELER

4 KİŞİLİK BİR AİLE İÇİN 2 BARDAK KADAR MANTI HAZIRLANIR.

2 ADET RENELENMİŞ KURU SOĞAN

1 BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT

ZEVKİNİZE GÖRE 1 YADA YARIM LİMON

BİRAZ SALÇA

TUZ VE BOL KURU NANE

YAPILIŞI

ÖNCE MANTILAR HAZIRLANIR.BİR TENCEREDE RENDELENMİŞ SOĞANLAR SIVIYAĞDA PEMBELEŞTİRİLİR.SALÇA İLAVE EDİLİR VE SICAK SU KONUR.DAHA SONRA SUYUN İÇİNE MANTILAR VE NOHUT İLAVE EDİLİR.PİŞMEYE BIRAKILIR.ARA SIRA KARIŞTIRARAK BAKINIZ.PİŞRİKTEN SONRA LİMON VE NANESİ EKLENİR.

NOT

ÇORBANIN SUTUNU BİRAZ FAZLA BIRAKIN.ÇÜNKİ HAMUR SUYU İÇİNE ÇEKECEKTİR.BİRDR OCAĞINIZI KAPATTIKTAN SONRA ÇORBANIN İÇİNE BİR ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU İLAVE EDİN. ÇORBANIZIN HAMURLAŞMASINI ÖNLERSİNİZ.VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR ÇORBA OLACAK.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder