26 Şubat 2009

MEYVELİ BİTKİ ÇAYI


MERHABALAR,BU AKŞAM SİZE SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR MEYVE VE BİTKİ ÇAYI TARİFİ VERMEK İSTİYORUM.SOĞUK AKŞAMLARDA İÇİNİZİ ISITACAK SIMSICAK BİR TARİF.
MALZEMELER
2 ADET ELMA,KABUKLARI İLE
2 ADET PORTAKAL(kadukları soyulacak)
1 ADET limon(kabukları soyulacak)
1-2 TUTAM IHLLAMUR
2-3 ADET KABUK TARÇIN
5-6 ADET KADANFİL
1 ÇAR KAŞIĞI ZENCEFİL
YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER(isteğe bağlı)
6 BARDAK SICAK SU
YAPILIŞI
ELMALARIN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIP KABUKLARI İLE BERABER,4-5 PARÇAYA BÖLEREK BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE KOYUN.ARDINDAN PORTAKAL VE LİMONUN KABUKLARINI SOYUP ONU DA PARÇALARA BÖLÜN VE TENCEREYE ATIN.GDAHA SONRA DİĞER BİTKİLER VE KARNAMIŞ SUYU İLEVE EDEREK 10-15 DAKİKA OCAKTA PİŞİRİN.PİŞTİKTEN SONRA BİR SÜZGEÇ YARDIMI İLE MEYVELERİ EZİP TORTULARINIDA ÇIKARTARAK BİR SÜRAHİYE BOŞALTIN.HARİKA BİR LEZZET VE EVİNİZDE MÜHİŞ BİR KOKU.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

2 yorum:

  1. afiyet ve sağlık olsun...ben de yaparım bazen..içine bir de nar çiçeği koyarım.rengi hafif kırmızı olur.öyle de çok seviyorum.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Canım bu sayfana ziyarete geldim.Öptüm canım.

    YanıtlaSil