25 Şubat 2009

KREM KREMAL





MALZEMELER

1 FİNCANDAN BİRAZ AZ BUĞDAY NİŞASTASI

1 BARDAK ŞEKER

1 FİNCANDAN BİRAZ AZUN

1KG SÜT

1 VANİLYA

2 YUMURTA

YAPILIŞI

MALZEMELERİN HEPSİNİ MİKSERLE ÇIRPIP TENCEREYE KOYUN,VE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.BU ARADA MUHALLEBİYİ KOYACAĞINIZ KASELERİ SU İLE ÇALKALAYIN.MALZEMELER HARİCİNDE 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ BİR TAVADA KREMELİZE EDİN.KASELERE ÖNCE KREMELİZE EDİLMİŞ ŞEKERDEN BİR KAŞIK DÖKÜN ONUN ÜZERİNEDE MUHALLEBİYİ DÖKÜN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.SOĞUDUKTAN SONRA TERS ÇEVİREREK SERVİS YAPIN.AFİYET OLSUN.....

2 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor. Karamelin lezzetine bayılıyorum. Tatlıları çok özelleştiriyor.

    YanıtlaSil
  2. selam canım..hayırlı olsun yeni adresin.blogcudaki problem devam ederse bende geçmeye niyet ettim...arkadaşım krem karemeli yaptım.evdekiler tarafından cok beğenildi.bende tabii.bilesin istedim .by
    www.harikamutfak.blogcu.com

    YanıtlaSil