05 Ocak 2011
HARDALLI KURU FASULYE PİYAZI
İYİ AKŞAMLAR EFENDİM,SİZLERİ FASULYE PİYAZI İLE BAŞBAŞA BIRAKIYORUM..YANINDA KÖFTE VE PİLAV İLE HARİKA BİR MENÜ OLUCAKTIR...SÖZÜ FAZLA UZATMADAN HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM
MALZEMELER
1 BARDAK KURU FASULYE.AKŞAMDAN ISLATILIP ERTESİ GÜN HAŞLANIR
2 ADET HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN BİRAZ TUZLA OVULUP ACISI GİDERİLİR
TUZ,KIRMIZI PUL BİBER,VE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
SOSU İÇİN
ZEYTİNYAĞ,SİRKE,LİMON SUYU VE 1 TATLI KAŞIĞI HARDAL İYİCE ÇIRPILIR HARMANLANACAK KASEDE BEKLETİLİR.
FASULYELERE HAŞLANMA SIRASINDA BİR ÇİMDİK KARBONAT EKLENERK GAZI ÇIKARTILIR.VE HAŞLANDIKTAN SONRA.FASULYELERİN SUYU SÜZÜLEREK SICAKKEN SOSLA HARMANLANIR,İÇERİSİNE KURU SOĞAN VE MAYDANOZ EKLENEREK SERVİS TABAĞINA ALINARAK SERVİS YAPILIR.AFİTYETLER OLSUN...
ellerine sağlık..görüntü süper...aldım gitti:))sevgiler..
YanıtlaSilKuru fasülye nerde ben orada :)
YanıtlaSilÇok sevdiğim yiyeceklerin başında gelir..
Piyazı çok seviyorum ancak,hardallı denemedim hiç..
Antalya'nın piyazı meşhur :)
Biliyosundur belki,ancak beyaz tahinli sosla sunuluyor..
Hardallısını da denemek lazım..
Ellerine sağlık..
Nefis göüküyor:)
görüntü şahane;)
YanıtlaSileminim tadı da öyledir...
Ellerine sağlık harika olmuş, çokda severim fasulye piyazını.
YanıtlaSilellerine saglık....
YanıtlaSiltadida goruntusu de muhtesem
gozukuyor...
aa hardal koyma fikri aklıma gelmemişti mutlaka denemeliyim
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
ablacım ellerine sağlık nefis görünüyor piyazın ama hiç hardal koymamıştım daha önce pek değişikmiş:)
YanıtlaSilhardallı ! ??
YanıtlaSilneden olmasın dedim bir an :)
afiyet olsun şehnazcığım, ellerine sağlık.
değişik olmuş denemek lazım:)
YanıtlaSilsevgiler..
Hardalla hiç denemedim mutlaka deneyeceğim. Harika olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK..SOĞUK MEZE OLARAK DENEYEBİLİRİM...
YanıtlaSilhardallı denememiştim güzel olur eminim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilellerine saglık.
YanıtlaSilufff olsa da yesek dedirttin tatlım yaaa, eline koluna sağlık.
YanıtlaSilöpüyorum.....
Sevgili Şehnaz hanım, merhaba battaniyeniz harika olmuş ellerinze emeğinize sağlık,
YanıtlaSilPiyazı sizin tarifinizle hemen uygulayacağım menüm de vardı çok sevindim :))
Sevgiyle kalın...
bayılırım piyaza,doyurucu da oluyor... ellerinize sağlık
YanıtlaSilPiyaza bayılırımda hardalla aram iyi değil nedense..Piyaz yaptığımda bir parçasını böyle denicem belki barışırız sayende:)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil