05 Ocak 2011

HARDALLI KURU FASULYE PİYAZI









İYİ AKŞAMLAR EFENDİM,SİZLERİ FASULYE PİYAZI İLE BAŞBAŞA BIRAKIYORUM..YANINDA KÖFTE VE PİLAV İLE HARİKA BİR MENÜ OLUCAKTIR...SÖZÜ FAZLA UZATMADAN HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM

MALZEMELER
1 BARDAK KURU FASULYE.AKŞAMDAN ISLATILIP ERTESİ GÜN HAŞLANIR
2 ADET HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN BİRAZ TUZLA OVULUP ACISI GİDERİLİR
TUZ,KIRMIZI PUL BİBER,VE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ

SOSU İÇİN

ZEYTİNYAĞ,SİRKE,LİMON SUYU VE 1 TATLI KAŞIĞI HARDAL İYİCE ÇIRPILIR HARMANLANACAK KASEDE BEKLETİLİR.

FASULYELERE  HAŞLANMA SIRASINDA BİR ÇİMDİK KARBONAT EKLENERK GAZI ÇIKARTILIR.VE HAŞLANDIKTAN SONRA.FASULYELERİN SUYU SÜZÜLEREK SICAKKEN SOSLA HARMANLANIR,İÇERİSİNE KURU SOĞAN VE MAYDANOZ EKLENEREK SERVİS TABAĞINA ALINARAK SERVİS  YAPILIR.AFİTYETLER OLSUN...

17 yorum:

  1. ellerine sağlık..görüntü süper...aldım gitti:))sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Kuru fasülye nerde ben orada :)
    Çok sevdiğim yiyeceklerin başında gelir..
    Piyazı çok seviyorum ancak,hardallı denemedim hiç..
    Antalya'nın piyazı meşhur :)
    Biliyosundur belki,ancak beyaz tahinli sosla sunuluyor..
    Hardallısını da denemek lazım..
    Ellerine sağlık..
    Nefis göüküyor:)

    YanıtlaSil
  3. görüntü şahane;)
    eminim tadı da öyledir...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık harika olmuş, çokda severim fasulye piyazını.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglık....
    tadida goruntusu de muhtesem
    gozukuyor...

    YanıtlaSil
  6. aa hardal koyma fikri aklıma gelmemişti mutlaka denemeliyim
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  7. ablacım ellerine sağlık nefis görünüyor piyazın ama hiç hardal koymamıştım daha önce pek değişikmiş:)

    YanıtlaSil
  8. hardallı ! ??
    neden olmasın dedim bir an :)
    afiyet olsun şehnazcığım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. değişik olmuş denemek lazım:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Hardalla hiç denemedim mutlaka deneyeceğim. Harika olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. ELLERİNE SAĞLIK..SOĞUK MEZE OLARAK DENEYEBİLİRİM...

    YanıtlaSil
  12. hardallı denememiştim güzel olur eminim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. ufff olsa da yesek dedirttin tatlım yaaa, eline koluna sağlık.
    öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Şehnaz hanım, merhaba battaniyeniz harika olmuş ellerinze emeğinize sağlık,

    Piyazı sizin tarifinizle hemen uygulayacağım menüm de vardı çok sevindim :))

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  15. bayılırım piyaza,doyurucu da oluyor... ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Piyaza bayılırımda hardalla aram iyi değil nedense..Piyaz yaptığımda bir parçasını böyle denicem belki barışırız sayende:)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil