24 Ağustos 2010

MANTARLI BAHARATLI PİLİÇ

İYİ AKŞAMLAR,BU GÜZEL TARİF KNORR UN YENMEK KİTABINDAN..MÜTHİŞ BİR LEZZET VE ÇOK PRATİK..FAZLA SÖZE HACET YOK ,HEMEN TARİFE GEÇELİM..

MALZEMELER
1 KG TAVUĞUN KALÇA KISMINDAN KEMİKSİZ KUŞBAŞI
1 PAKET KNORR FIRINDA TAVUK ÇEŞNİSİ BAHARATLI SARMISAKLI
2 ADET KURU SOĞAN
2 ADET YEŞİL YADA KIRMIZI BİBER
1 KONSERVE MANTAR

YAPILIŞI

KNORR FIRINDA TAVUK ÇEŞNİSİNİN FIRIN TORBASINI PAKETTEN ÇIKARTIP İÇİNE TAVUK KULBAŞI KONUR..ÜZERİNE TAVUK ÇEŞNİSİ BAHARATLI SARMISAKLIYI DÖKÜP HAFİF TORBAYI SALLAYIP KARIŞTORIN..TORBANIN KILIDİNİ BAĞLAYIP BİR KÜRDAN YARDIMI İLE 3-4 DELİK AÇIN VE ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 55-60 DAK PİŞİRİN...

DAHA SONRA BİR TAVAYA SOĞANLAR DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR,HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ BİBERLER EKLENİR VE KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR VE EN SON MANTARLAR EKLENİR,BİRAZ DAHA KAVRULUR VE ÜZERİNE BİRAZ KIRMIZI PUL BİBER EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR....

PİŞEN TAVUKLAR KENARLARI YÜKSEK BİR SERVİS TABAĞINA TORBANIN AĞZI AÇILARAK BOŞALTILIR..ÜZERİNEDE KAVRULAN SOĞANLI MANTARLAR KONUR VE KAŞIK YARDIMI İLE HARMANLANIR VE SICAK SERVİS YAPILIR..

SADECE BİR KEZ DENEYİN...VAZGEÇEMİYECEKSİNİZ...AFİYETLER OLSUN...

18 Ağustos 2010

ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ



ŞEFTALİNİN BOL OLDUĞU ŞU GÜNLERDE BOL BOL TÜKETMELİ...BENDE ŞÖYLE SOĞUK SOĞUK AKŞAM İFTARDA YENEBİLECEK HAFİF BİR TATLI YAPTIM....HADİ BUYRUN TARİFE

MALZEMELER
1 LT SÜT
3 KAHVE FİNCANI UN
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
125 GR TEREYEĞ YADA MARGARİN
1 ADET DAMLA SAKIZI
1 PAKET VANİLYA
3 ADET ŞEFTALİ
1 PAKET ŞEFTALİLİ JÖLE

YAPILIŞI

ÖNCE TEREYAĞ TENCEREDE ERİTİLİR UN EKLENİR VE UNUN KOKUSU GİDENE KADAR KAVRULUR VE YAVAŞ YAVAŞ SÜT İLAVE EDİLİR..ŞEKER VE DAMLA SAKIZIDA EKLENEREK YOPAKLANMAMASI İÇİN SÜREKLİ KARIŞTIRILIR...VE MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE OCAKTAN ALINARAK VANİLYA EKLENİR VE ŞÖYLE BİR KARIŞTIRILARAK SOĞUMA YA BIRAKILIR....TAVUK GÖĞSÜ ILININCA DORCAMIN ALTI ISLATILIR VE MUHALLEBİ BORCAMA DÖKÜLÜR...ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ ŞEFTALİLER DİZİLİR EN SON OLARAKTA ŞEFTALİ JÖLESİ HAZIRLANARAK YAVAŞÇA KAŞIK YARDIMI İLE ŞEFTALİLERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE ÜZERİ KAPATILARAK DOLAPTA SOĞUTULUR.....HEPİNİZE AFİYET OLSUN....SEVGİLER...

16 Ağustos 2010

ZENCEFİLLİ KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU




ARKADAŞLAR MERHABALAR,ÇOK ŞÜKÜR EVİMİZE GELDİK...MÜTHİŞ BİR HAVA SICAKLIĞI KLİMALAR BİLE BAZEN YETERSİZ KALIYOR....BENDE HEM BU SICAKLARDA HEMDE RAMAZANIN ŞANINA YAKIŞAN GÜZEL BİR KOMPOSTO YAPTIM....ALLAHIM RAMAZAN AYI NE KADAR GÜZEL BİR AY..İNSANIN İÇİ HUZUR DOLUYOR...

MALZEMELER EVİNİZDE HANGİ MEYVELRE VARSA ONLARI KULLANIN .MEYVE ADETİNİ SİZ BELİRLEYİN

MALZEMELER
3 ADET ARMUT
3 ADET ELMA
1 ADET ŞEFTALİ
BİR SALKIM SİYAH ÜZÜM
2 DET ÇUBUK TARÇIN
YARIM ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
YAKLAŞIK OLARAK BİR BARDAK KADAR TOZ ŞEKER

YAPILIŞI
MEYVELERİN KABUKLARI SOYULUR VE TENCEREYE DİLİMLENİR..İÇERİZİNE1,5 LİTRE KADAR SU VE ŞEKER VE ZENCEFİL HARİÇ TÜM MALZEMELER KONARAK OCAKTA PİŞİRİLİR..TARÇININ KOKUSU ÇIKMAYA BAŞLADIĞINDA VE MEYVELER YUMUŞADIĞINDA OCAKTAN ALINIR VE ZENCEFİL İLAVE EDİLİR...DAHA SONRADA SOĞUMAYA BIRAKILARAK İFTARDA BUZ GİBİ İÇİLİR....AFİYETLER OLSUN....HEPİNİZE SEVGİLER.....
BİRKAÇ TANE KARANFİL

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails