26 Mayıs 2010

ELMALI KURABİYE

VAKİT KAYBETMEDEN,FIRINDAN YENİ ÇIKAN KURABİYELERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTDİM...BU TARİFİ ÇOK SEVDİĞİM CANIM ARKADAŞIM NİLGÜNDEN ALDIM...NİLGÜN BENİM BLOG ARKADAŞIM DEĞİL....DÜN ONA GİDİP BİR KAHVE MOLASI VERDİĞİMDE BANA HMEN BU TARİFTEN BAHSETTİ VE DENEMELİSİN ÇOK GÜZEL DEDİ....BENDE BUGÜN DENEDİM.......GERÇEKTEN KIYIR KIYIR,HARİKA BİR KURABİYE TARİFİM DAHA OLDU....

HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM...

MALZEMELER
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN
1/3 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1/3 SU BARDAĞI YOĞURT
8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN...KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLUCAK..
ÜZERİ  İÇİN PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN
3-4 ADET RENDELENMİŞ ELMA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
VE CEVİZ İÇİ

YAPILIŞI
MALZEMELER KARIŞTIRILIR UN EKLENEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKJLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR...İÇERİSİNE ELMELI HARÇ KONUR VE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR...FIRIN ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILIR.....DAHA SONRA KURABİYELER 175 DERECEDE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.....FIRINDAN ÇIKAN KURABİYELER SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİLİR.........HEPSİ BU KADAR.....

İÇ MALZEMELER OCAKTA PİŞİRİLİR VE SOĞUTULUR

24 Mayıs 2010

DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

MERHABALAR,KIZARTMALARLI ,ŞEKERİ VE TUZU PEK SEVMEM....AMA YAZ AYLARINDA  ÇOK SIK OLMAMAK KAYDI İLE BÖYLE DOMATES SOSLU KIZARTMALAR YAPARIM.....EŞİM VE ÇOCUKLAR ÇOK SEVER....TARİF VERMEYECEĞİM....PATLICAN ,PATATES,VE BİBERLER KIZARTILDI.......

SOSU İÇİN

6-7 ADET DOMATES RENDELEDİM,
5-6 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
1 ADET KESME ŞEKER
BÜTÜN BU MALZEMEYİ KIZARTTIĞIM YAĞI SÜZEREK ÇOK AZ YAĞ  BIRAKARAK TAVANIN İÇERİSİNDE SOMATESLER SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRDİM...VE SEBZELERİN ÜZERİNE DÖKTÜM...........HEPİNİZE SEVGİLER...

10 Mayıs 2010

FIRINDA KÖFTELİ PATATES

İYİ AKŞAMLAR,ASLINDA HERKZİN BİLDİĞİ VE ÇOK SEVİLEN BİR TARİF......BEN YİNE DE ARŞİVİMDE BULUNMASINI İSTEDİM.....KNORR UN KÖFTE HARCI ÇOK GÜZEL..VE BEN UZUN ZAMANDIR KULLANIYORUM.....

TARİFİDE UZUN UZUN ANLATMAYACAĞIM...ÇÜNKÜ ÇOK PRATİK..
500 GR DANA KIYMASI..
YARIM PAKET KNORR KÖFTE HARCI(ARKASINDAKİ TARİFE GÖRE EKLEMELER YAPIN.)
5-6 ADET PORTAKAL DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES
2-3 ADET DİLİMLENMİŞ DOMATES
2-3 ADET İRİ DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBER
VE 2 TATLI KAŞIĞI VE BİRAZ SICAK SU KARIŞIMINDAN YAPILMIŞ SALÇALI SU
2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

YAPILIŞI
KIYMAYA KÖFTE HARCININ ARKASINDAKİ ÖLÇÜLER KADAR EKLEME YAPARAK VE GALETA UNU KOYARAK GÜZELCE YOĞURULUR VE KÖFTELER YAPILIR..BORCAMION EN ALTINA DİZİLİR
ÜZERİNE PATATES , DOMATES,VE BİBER DİLİMLERİ EKLENİR..SALÇALI SU KONULUR VE BİRAZDA SIVIYAĞ EKLENEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 220 DERECEDE 1 SAAT KADAR PİŞİRİLİR....AFİYET OLSUN....

ZEYTİNYAĞLI VE TAZE KEKİKLİ HELLİM PEYNİRİ

MERHABALAR,BUGÜN SİZE HELLİMLİ MÜTHİŞ BİR TARİF VERMEK İSTİYORUM...AMA BU TARİF  EŞİME AİT...EŞİMDE MUTFAĞI ÇOK SEVDİĞİ İÇİN FARKLI LEZZETLER YARATMAYI SEVİYOR....İŞTE BUDA ONLARDAN BİRİ.....

BİLMEYENLER İÇİN HELLİMDEN BİRAZ BAHSETMEK İSTİYORUM....HELLİM KIBRISA AİT BİR PEYNİR ÇEŞİDİ.....ÇOK TUZLUDUR...ARTIK MARKETLERDEDE SATILIYOR...RAHATLIKLA BULABİLİRSİNİZ....

BİR PAKET HELLİM DİLİMLER HALİNDE DOĞRANIR VE BÜYÜKCE BİR TAVAYA KONUR...ÜZERİNE BİR BARDAK KADAR SU İLAVE EDİLEREK OCAKTA SUYUN KAYNAMASI SAĞLANIR...BU İŞLEM PEYNİRİ TUZDAN ARINDIRIYOR...DAHA SONRA SU SÜZÜLÜR VE DİLİMLER YAĞSIZ OLARAK TAVADA KIZARTILIR......AYRI BİR KASENİN İÇİNE BİRAZ ZEYTİNYAĞ ,KIRMIZI PUL BİBER VE KEKİK İLAVE EDİLİR VE KARIŞTIRILIR...DAHA SONRA KIZARAN PEYNİRLER TABAĞA ALINIR ÜZERİNE ZEYTİNYAĞLI SOS KAŞIK YARDIMIYLA GEZDİRİLİR........

05 Mayıs 2010

YARINKİ MENÜNÜZ BENDEN..KÖRİ SOSLU VE KREMALI TAVUK

İYİ AKŞAMLAR HANIMLAR,YARINKİ MENÜNÜZ BENDEN....ÇOK KISA ZAMNADA VE NEFİS LEZZETİYLE HARİKA BİR MENÜ OLUŞTURDUM...İDDİA EDİYORUM TAVUK SEVMEYENLERİN BİLE TADI DAMAĞINDA KALICAK...YAPIN VE YORUMLARINIZI  YAZIN...HEMEN TARİHE GEÇMEK İSTİYORUM..

MALZEMELER
İSTEDİĞİNİZ MİKTARDA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ..(BEN İKİ KÜÇÜK PAKET KULLANDIM)
2 ADET YEŞİL VE BİR ADET KIRMIZI JÜLYEN DOĞRANMIŞ BİBER
1 KONSERVE MANTAR
1 PAKER KREMA
2-3 YEMEK KAŞIĞI KÖRİ SOSU
TUZ,KARABİBER VE KEKİK

YAPILIŞI
RESİMLERDEDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ÖNCE TAVUKLARI YIKAYIN VE GENİŞCE BİR TAVADA SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİN..DAHA SONRA BİRAZ SIVIYAĞ EKLEYİP KAVURUN..ÖNCEDEN DOĞRANMIŞ BİBERLERİDE İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN..EN SON MANTARLARIDA EKLEYEREKİYİCE KAVURUN..VE HEMEN ARKASINDAN BAHARATLARI EKLEYİN VE KREMAYI VE KÖRİ SOSUNUDA İLAVE EDEREK BİRAZ DAHA PİŞİRİN....VE OCAĞIN ALTINI KAPATIN....BEN YANINDA PATATES PÜRESİ ,ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI VE SEMİZ OTU SALATASI YAPTIM..VE GERŞEKTEN HEPSİ BİRBİRİNİ TAMAMLADI.......AFİYET OLSUN..

DİP NOT..BİLMEYENLER İÇİN KÖRİ SOSUNU YUKARIDA Kİ RESİMDE YAYINLADIM..ÇOK LEZZETLİ BİR SOSTUR..BEN ÖZELLİKLE TAVUKTA SICAK OLARAK KULLANMAYI SEVİYORUM..YİNE DE BİRŞEY SORMAK İSTERSENİZ SEVE SEVE  CEVAPLARIM..HEPİNİZE KOCAMAN SEVGİLER...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails