23 Mart 2010

ELMA VE ÜZÜM KOMPOSTOSU.......

















İYİ AKŞAMLAR,HAVALARIN DEĞİŞMESİYLE BERABER GRİBAL DURUMLAR KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI....GRİP Mİ DEĞİLMİ ONUDA BİLMİYORUZ AÇIKCASI...ÇÜNKÜ 10 GÜN KADAR ÖNCE ARKA ARKAYA SIRALANAN HAPŞIRIKLARLA BAŞLADI AİLEDE..DAHA SONRA ŞİDDETLİ ÖKSÜRÜK VE VÜCUT KIRGINLIKLARI VE HALSİZLİK...ÖNCE ANNEME BRONŞİT TEŞHİSİ KONDU...İĞNE TEDAVİSİ VERDİ DOKTOR...DAHA SONRA AYNI BELİRTİLER KIZIMDA OLUŞTU.....ONADA İLAÇ TEDAVİSİ DERTKEN DÜNDEN BERİ BENDEDE OLUŞAN ÖKSÜRÜK VE VÜCUDUMDAKİ AĞRILAR....BEN HEMEN DOKTORA GİDENLERDEN DEĞİLİM..BİR KAÇ GÜN BEKLERİM...DÜN VE BUGÜN İŞTE HEPİMİZİN BİLDİĞİ ÖZELLİKLE VİCK,BİTKİSEL ÇAYLAR,MEYVE SULARI,VE ÇORBALAR......BU HOŞAFIDA ANNEM BENİM İÇİN YAPMIŞ...ELLERİNE SAĞLIK....PEK GÜZEL OMUŞ...BENDE HEMEN YAYINLAMAK İSTEDİM....İNŞALLAH BİR KAÇ GÜNE KADAR ATLATIRIM...VE SİZLERLE BERABER OLURUM......BU KADAR YAZI YAZDIĞIMA GÖRE BİRAZ İYİLEŞMİŞİM DEMEKTİR...ÇÜNKÜ DÜNE GÖRE BİN ŞÜKÜR DAHA İYİYİM...HEPİNİZE SEVGİLER .....

MALZEMELER...
5 AET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ ELMA
1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM
1,5 BARDAK ŞEKER
2 ADET KABUK TARÇIN
KARANFİL...
YARIM TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL
6 BARDAK SU

YAPILIŞI
MALZEMELERİN HEPSİ TENCEREYE KONUR...VE KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ELMALARDA PİŞMİŞ OLUR...MEYVELERİN TÜM AROMASI BİRBİRİNE GEÇİNCE OCAĞIN ALTI KAPATILIR...İSTER SÜRAHİYE İSTER PORSİYONLUK KASELERE KONARAK SERVİS YAPILIR.......

20 Mart 2010

TAHİN SOSLU BÖRÜLCE SALATASI.............

İYİ AKŞAMLAR,BALIĞIN TAVUĞUN YANINDA GİDEBİLECEK ÇOK GÜZEL VE BESLETİCİ BİR SALATA...BEN YEMEĞİNİDE YAPIYORUM..HER İKİ ŞEKİLDE DE ÇOK GÜZEL OLUYOR VE ÇOK SEVİYORUZ.........BEĞENECEĞİNİZİ UMUYORUM.....

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI AKŞAMDAN ISLATILMIŞ KURU BÖRÜLCE
1 DET YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ KIRMIZI SOĞAN
3-4 DAL İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞAN
BİRAZ İNCE KIYILMIŞ KIRMIZI LAHANA

İNCE KIYILMIŞ DEREOTU
1 ADET KIRMIZI BİBER
LİMON ,TUZ ,ZEYTİNYAĞ

TAHİN SOSU
3 YEMEK KAŞIĞI TAHİN,LİMON SUYU,2-3 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK VE YARIM ÇAT BARDAĞI KADAR SU

YAPILIŞI

BÖRÜLCELER GÜZELCE HAŞLANIR,SÜZÜLÜR VE BİR KASYE KONUR...İNCE KIYILMIŞ MALZEMELER KONUR..TUZ LİMON VE ZEYTİNYAĞ İLAVE EDİLEREK HARMANLANIR..EN SON TAHİN SOSU HAZIRLANIR..AMA TAHİN SOSUNUN AKIŞKAN OLMASI GEREKİR...MALZEMELERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE İYİCE KARIŞTIRILARAK SERVİS YAPILIR.........

19 Mart 2010

SEBZELİ VE MANTARLI SPAGETTİ........


İYİ AKŞAMALR,EĞER SEBZELERİ SEVİYORSANIZ BU MAKARNA TAM SİZE GÖRE...EVDE KALAN BİR KAÇ MALZEMEYLE YAPILAN ENFES BİR SPAGETTİ OLDU.....AİLECEK ÇOK SEVDİK VE FAVORİMİZ YAPTIK.....SÖZÜ FAZLA UZATMADAN TARİFE GEÇİYORUM....

MALZEMELER

2 DAL İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SPĞAN
YARIM RENDELENMİŞ HAVUÇ
3-4 DAL İNCE DOĞRANMIŞ PAZI YADA ISPANAK
1 ADET İNCE DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBER
1 ADET İNCE DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBER
1 KÜÇÜK KONSERVE MANTAR
2-3 KAŞIK KREMA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER..
1 PAKET ÇUBUK SPAGETTİ MAKARNA

YAPILIŞI
ÖNCE MAKARNA HAŞLANIR VE SÜZÜLÜR...TENCEREYE BİRAZ SIVIYAĞ KONUR VE SIRAYLA YEŞİL SOĞAN ,HAVUÇ, VE BİBERLER KAVRULUR....DAHA SONRA MANTARLAR EKLENİR VE KAVRULUR..EN SON PAZILAR İLAVE EDİLİR....TUZ VE BAHARATLARDA EKLENDİKTEN SONRA KREMA İAVESİ İLE ŞÖYLE BİR ÇEVRİLİR VE MAKARNAYLA HARMANLANIR.....VE SICAK SERVİS YAPILIR...AFİYET OLSUN.......

17 Mart 2010

ŞEKER GİBİ PEÇETELİKLER................



















MERHABALAR...CANLARIM....BANA ÖDÜL GÖNDEREN TÜM ARKADAŞLARIMA ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM....AMA BİR TÜRLÜ YAYINLAYAMADIM...İNŞALLAH TOPLU BİR ŞEKİLDE YAYINLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM......BU ARADA ÖYLE GÜZEL YÜNLER ALDIMKİ....HAPSİ ŞEKER.....YUKARDA GÖRDÜĞÜNÜZ SEPETLERİ ALDIĞIM YÜNLERLE YAPTIM...EĞER GÜZEL BİRŞEY ORTAYA ÇIKARIRSAM ÇOK KEYİF ALIYORUM...VE SİZLERDEN ALDIĞIM GÜZEL YORUMLAR BENİ DAHADA MOTİVE EDİP DAHADA GÜZEL ŞEYŞER DÜŞÜNÜP YAPMAYA TEŞVİK EDİYOR...O YÜZDEN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.....

ŞİMDİ BAYANLAR YİNE ELİNİZİN ALTINDAKİ ARTIK YÜNLERLE BÖYLE GÜZEL SEPETLER YAPABİRRSİNİZ...DERYA BAYKALIN DEDİĞİ GİBİ HAYAL GÜCÜMÜZÜ YANIMIZA ALIP YOLA ÇIKIYORUZ...

İSTER PEÇETELİK OLARAK KULLANIN İSTERSENİZ İÇİNE MİSAFİRLERİNİZİN KULLANACAĞI MİNİK HAVLULAR KOYUN.....İSTER ÇOÇUKLARINIZIN TAKILARINI TOKALARINI KOYUN....HERŞEY KONULABİLİR........UMARIM BEĞENİRSİNİZ.......HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER.......

12 Mart 2010

BAYANLARA ÖZEL GÜN CÜZDANLARI..........





























GÜNÜMÜZDE GENÇLERİN DURUMU ORTADA...BEN NEKADAR İYİMSER BAKMAYA ÇALIŞSAMDA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VAR...BAZEN ÇOK CEVAPSIZ KALDIĞIM DURUMLAR OLUYOR..YİNEDE ANNEMİZDEN BABAMIZDAN ALDIĞIMIZ TERBİYEYİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ....ARTIK OKUL ,DERS VE DERSANE SANKİ AHLAKIN ÖNÜNE GEÇTİ.......SANKİ ÖNCE ÇALIŞKAN SONRA AHLAKLI OL DURUMLARI YAŞANIYOR.....TESTLER ,SINAVLAR.....ANLAMADIĞIM VE AKLIMIN SINIRLARINI ZORLAYAN ŞEYLER.....BİRGÜN DUYGULARIMIZIN YOK OLACAĞI SÖYLENSEYDİ HERHELDE HİÇBİRİMİZ İNZNMAZDIK.....AMA GERÇEK OLAN ŞUKİ ÇOCUKLARDA DUYGUSALLIK KALMADI...

PASAKLILIĞIN VE KİRLİLİĞİN MODA OLDUĞU GÜNÜMÜZDE SANIRIM KIZLAR BÖYLE ŞEYLERİN YÜZÜNE BİLE BAKMAZLAR.......O AYRI KONU.....AMA BEN TÜM BAYANLARIN BÖYLE ŞEYLER KULLANMASINI İSTERİM...ÇÜNKÜ HEM ŞIK HEM TEMİZ.....VE YIKA...

BUGÜNDE BEN SİZLERE İÇİMİ DÖKTÜM..ASLINDA ÖYLE ÇOK ŞEY VARKİ BU KONU HAKKINDA KONUŞULACAK AMA BEN YİNEDE ARA SIRA PAYLAŞMAK İSTİYORUM..........HEPİNİZE MUTLU HAFTA SONLARI DİLİYORUM.....

11 Mart 2010

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU PORTAKALLI KEK..........


MERHABALAR,HAYIRLI CUMALAR DİLİYORU.....SEVGİLİ TÜLİN ARKADAŞIM (ŞEKER PERİSİ) BENİ MİMLEMİŞ....TÜLİNCİM ,BİRKAÇGÜN SONRA İNŞALLAH YAZACAĞIM...BIRADAN SANA DUYURU.......ŞİMDİ KEKİMİN TARİFİNİ YAZMAK İSTİYORUM.....

MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SÜY
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1PORTAKAL SUYU+PORTAKAL RENDESİ
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
2 BARDAK UN


ÜZERİNE (YANİ KEK FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE 1 BARDAŞ 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER KARIŞIMLI SÜT DÖKÜLECEK.....)

KREMASIİÇİN
DR OETKER BEYAZ ÇİKOLATA SOSU


YAPILIŞI
KEK MALZEMELERİ BİLİNEN ŞEKİLDE MİKSERLE KARIŞTIRILIR VE İSTER KEK KALIBINA İSTERSENİZ YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKÜLEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR......FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE BİR BARDAK SÜT DÖKÜLÜR VE...KEK FIRINDA İKEN PİŞİRDİĞİMİZ VE HAFİF ILITTIĞIMIZ BEYAZ KREME KEKİN HER TARAFINA DÖKÜLÜR ..BEN EN ÜSTEDE BİR PARÇA ÇİKOLATA RENDELEDİM.......ÇOK HAFİF OLDU.........AFİYET OLSUN....

SEBZELİ MAKARNA SALATASI


İYİKİ ARKADAŞLARIM VAR,İYİKİ SİZLER VARSINIZ,İYİKİ AİLEM VAR...NE BÜYÜK DEĞERLER....BUGÜN ARKADAŞLARIM ARADI VE HASTA OLDUĞUMU DUYUNCA GELMEK İSTEDİLER... ÖYLE SEVİNDİMKİ ÇÜNKÜ BİRDEN CANLANDIM...HEMEN NE YAPABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BU PRATİK BÜYÜK KÜÇÜK HERKEZİN SEVGİĞİ SALATAYI VE YANINDADA PORTAKALLI KEKİMİ YAPTIM...KEKİN TARİFİNİ DAHA SONRA İNŞALLAH YAYINLAYACAĞIM...ŞİMDİ MAKARNAMIZA GEÇELİM....MALZEMELERİN ÖYLE ÇOK GÖRÜNDÜĞÜNE BAKMAYIN...HEPİMİZİN EVİNDE OLAN ŞEYLER....
.YALNIZ KÜÇÜK BİR NOT......BİR PAKET MAKARNA DAN İKİ BORCAM DOLUSU SALATA ÇIKIYOR...O YÜZDEN MİSAFİRİNİZ 3-4 KİŞİ İSE YARIM PAKET YETERLİ.....

MALZEMELER
YARIM PAKET FİYONK MAKARNA
1 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KABAK
1 ADET KIRMIZI BİBER
BİRAZ KONSERVE BEZELYE
4-5 ADET KORNİŞON TURŞU

YAPILIŞI
BİR KASEYE 3-4 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK ,ÇOK AZ MAYONEZ,DAHA ÇOK YOĞURT VE DEREOTUNDAN OLUŞAN BİR SOS HAZIRLANIR...
BİR TENCEREDE MAKARNA HAŞLANIR ..DİĞER KÜÇÜK TENCEREDEDE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRABNIŞ PATATES,HAVUÇ VE KABAK HAŞLANIR....DAHA SONRA HAŞLANAN MAKARNANIN ÜZERİNE HAŞLANAN SEBZELER SÜZÜLÜP DÖKÜLÜR..KIRMIZI BİBER BE TURŞULAR DOĞRANIR..YOĞURTLU SOS VE TUZ İLAVESİ İLE İYİCE HARMANLANIR VE SERVİS YAPILIR...

10 Mart 2010

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR.........


İYİ AKŞAMALR,BİRKAÇ GÜNDÜR GRİBAL BİR DURUM YAŞIYORUM...BURUN AKINTISI,HAFİF HALSİZLİK GİBİ..BİTKİSEL ÇAYLARLA VE ÇORBALARLA İDARE EDİYORUM.....BUGÜN DE SABAHTAN BERİİ NE YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜRKEN UZUN ZAMANDIR MANTAR YAPMADIĞIMI FARKETTİM.....BENİ UĞRAŞTIRMAYAN ÇABUCAK OLUVEREN BİR YEMEK...HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM...RESİMDEDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ,İKİ PAKET MANTARDAN 3 ADET MİNİK GÜVEÇ ÇIKTI.....SİZ İSTEDİĞİNİZ GİBİ ARTTIRABİ,LİRSİNİZ.....

MALZEMELER
2 PAKET MANTAR
1 ADET KURU SOĞAN
3-4 DİŞ İNCE DOĞRANMIŞ SARMISAK
1 ADET KIRMIZI VE 1 ADET KEŞİL BİBER
2-3 DAMLA LİMON
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER VE KEKİK
KAŞAR RENDESİ

YAPILIŞI

ÖNCE MANTARLAR İYİCE YIKANIP DOĞRANIR VE TAVANIN İÇİNE KONARAK SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR...DAHA SONRA ZEYTİNYAĞ EKLENİR VE HALKA ŞEKLİNDE DOĞRABNIŞ SOĞANLAR ,SARMISAKLAR EKLENİR...BİRAZ KAVRULUR..HEMEN İNCE DOĞRANMIŞ BİBERLERDE EKLENEREK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR..TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR....VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR....GÜVEÇ KASELERİNE BÖLÜŞTÜRÜLÜR ÜZERLERİNE BOLCA KAŞAR RENDESİ KONUR..VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.....AFİYET OLSUN.....

06 Mart 2010

PEYNİRLİ ZEYTİNLİ MİNİK MİLFÖYLER.............















MERHABALAR,ÇOK BEREKETLİ VE LEZZETLİ BİR BÖREK..DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM....
MALZEMELER
1 PAKET MİLFÖY HAMURU
BİRAZ RENDELENMİŞ PEYNİR
DİLİMLENMİŞ BİBERLİ YEŞİL ZEYTİN
BİRKAÇ DAL İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
BİRKAÇ DAL İNCE KIYILMIŞ DEREOTU
1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
BİR KASEYE PEYNİR İÇİNİ HAZIRLAYIP MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.......MİLFÖYLERİN ORTASINI PEYNİRLİ İÇLERDEN KOYUP RULA ŞEKLİNDE SERİN.....VE RULOLARI İKİYE KESİN VE üzerine yumurta sarısı sürerek YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN...... FAKAT MİLFÖYLER SICAKKEN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR....SOĞUYUNCA TADI OLMUYOR........AFİYET OLSUN......

05 Mart 2010

FIRINDA KREMALI MANTARLI TAVUK.........


MERHABALAR,HERKEZE HAYIRLI CUMALAR VE MUTLU HAFTA SONLARI DİLİYORUM VE BU YEMEK HAKKINDA BENİM YAPTIĞIM YANLIŞLARI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM....BAN DAHA ÖNCELERİ TAVUK SOTELERDE TAVUK GÖĞSÜ KULLANIRDIM.ARTIK KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK ETİ KULLANACAĞIM...KÜLTÜR MANTARI KULLANIRDIM ARTIK KONSERVE KULLANACAĞIM..ÇÜNKÜ MANTARLARIN İKİSİNİNDE HEM LEZZET AÇISINDAN HEMDE BÜNYELERİNDE BARINDIRDIKLARI SU MİKTARI AÇISINDAN ÇOK FARKLILAR..DOLAYISIYLADA YEMEKLERİN LEZZETLERİ ÇOK FARKLI OLUYOR...BU BENİM NAÇİZANE FİKRİM...TERCİH SİZLERE AİT..BEN SADECE PAYLAŞMAK İSTEDİM......HEMEN TARİFE GEÇİYORUM

MALZEMELER
İSTEDİĞİNİZ MİKTARDA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK ETİ
1 KÜÇÜK ŞİŞE KONSERVE MANTAR
1 PAKET KREME
4-5 DAL TAZE SOĞAN
2-3 DİŞ DOĞRANMIŞ SARMISAK
1 DET YEŞİL BİBER
1 ADET KIRMIZI BİBER
VE BAHARATLAR
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER,TARHUN OTU,BİBERİYE VE KEKİK

YAPILIŞI
ÇNCE TAVUKLAR GÜZELCE YIKANIR VE TENCEREYE KONUR.KENDİ KENDİNE SUYUNU SALIP HAFİF ÇEKENE KADAR KAVRULUR....DAHA SONRA ÖNCEDEN AHAZIRLANMIŞ İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN,SARMISAK VE YİNE İNCE DOĞRANMIŞ BİBERLER İLAVE EDİLİR VE KAVURMAYA DEVAM EDİLİR VE SIVIYAĞ EKLENİR....ARKASINDAN YİNE YIKANMIŞ MANTARLAR EKLENİR VE BİR GÜZEL KAVRULUR....TAVUK ETLERİNİN PİŞMESİNE YAKIN TUZ VE BAHARATLAR İLAVE EDİLİR VE OCAK KAPATILARAK BİR BORCAMA ALINIR..ÜZERİNE BİR PAKET KREMA DÖKÜLÜR..VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ HAFİHA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.......AFİYET OLSUN.....

03 Mart 2010

KABAKLI VE CEVİZLİ MİNİK KEKLER.......

MALZEMELER
3 ADET RENDELENMİŞ VE SUYU SIKILMIŞ KABAK
1 BARDAK YOĞURT
3 YUMURTA
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1 KABARTMA TOZU
BİRAZ RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR
BİRAZ CEVİZ
YARIM DEMET DEREOTU
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
1,5 BARDAK UN
YAPILIŞI

MALZEMELER SIRAYLA KARIŞTIRMA KABINA KONUR .BEN MİNİK KEK KALIBIMA KOYDUM...İSTENİRSE BORCAMA YADA BÜYÜK KEK KALIBINADA KONABİLİR...ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRİLİR......AFİYET OLSUN....

02 Mart 2010

30 DAKİKADA BROWNİ...........


MERHABALAR,ÇOK BASİT VE PRATİK BİR TARİF...MİSAFİRLERİNİZ İÇERDE OTURURKEN SİZ MUTFAKTA YAPIP FIRINA BİLE VEREBİLİRSİNİZ...PİŞME SÜRESİDE 30 DAKİKA....ARTIK İSTER ÇALIŞIYOR OLALIM İSTERSEKTE EV HANIMI...HİÇ FARKETMEZ...ÇÜNKÜ ZAMANLA YARIŞIR OLDUK.....SÖZÜ FAZLA UZATMADAN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM...


MALZEMELER

3 YUMURTA
1,5 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SÜT
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 VANİLYA 1 KABARTMA TOZU
1 BARDAK UN

YAPILIŞI

UN ,ÇİKOLATA VE KABARTRMA TOZU HARİÇ KEK MALZEMELERİ MİKSERLE ÇIRPILIR...1 BARDAK DAHA SONRA KULLANMAK ÜZERE AYRILIR..DAHA SONRA UN ,ÇİKOLATA PARÇALARI VE KABARTMA TOZU EKLENEREK HAFİF YAĞLANMIŞ KARE YDA DİKDÖRTGEN BORCAMA DÖKÜLÜR..VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECELİK FIRINDA 30 DAK.PİŞİRİLİR....YİNEDE BIÇAK TESTİ YAPIN DERİM.......FIRINDAN ÇIKINCA KEKİN ÜZERİNE ÇATAL YARDIMIYLA DELİKLER OLUŞTURULUR VE AYRILAN SIVI SICAK KEKİN HERTARAFINA GEZDİRİLİR..BİRAZ SOĞUYUNCA SERVİSE HAZI DEMEKTİR...SEVGİLER......

01 Mart 2010

BİZİM MUTFAK TARHANA ÇORBASI.........


HERKEZE MERHABALAR,HEŞEYİN DOĞALINI SEVDİĞİM İÇİN HAZIR ÇORBALARA PEK RAĞBET ETMİYORUM...DAHA ÖNCEDENDE BİRKAÇ MARKANIN ÇORBASINI DENEMİŞ BİR DAHADA ALMAMIŞTIM...FAKAT HAFTA SONU MARKET ALIŞVERİŞİNDE BİZİM MUTFAĞIN ÇORBALARININ TANITIMI VARDI...HOŞ ARTIK MARKETLERDEKİ TANITIM ŞEKİLLERİ BİLE ÇOK DEĞİŞTİ... PİŞİRİP ,PLASTİK BARDAKLARDA İNSANLARA TATTIRIYORLAR.....BENDE DENEDİM...KIVAMI VE TADI GAYET YERİNDEYDİ...BİRKAÇ ÇEŞİDİNDEN ALDIKTAN SONRA BUGÜN TARHANA ÇORBASINI DENEDİM....TADI VE KIVAMI GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL...SANKİ HAZIR ÇORBA DEĞİL....O YÜZDEN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM....BAZEN İNSANIN ÇORBA BİLE YAPASI OLMUYOR...O YÜZDEN BİZİM MUTFAK ÇORBA ÇEŞİTLERİNİ DENEYİN DERİM..........SEVGİLER....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails