25 Şubat 2010

HAYIRLI KANDİLLER..........


TÜM BLOG ARKADAŞLARIMA MERHABA DİYORUM...BU GÜZEL VE MÜBAREK GECENİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM.....HEPİMİZİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN.......HAYIRLI KANDİLLER.......

22 Şubat 2010

PIRASALI BÖREK.............

HERKEZE MERHABALR,BİRKAÇ GÜNDÜR BİLGİSAYARDAKİ PROBLEMDEN DOLAYI SİZLERDEN UZAK KALDIM...NELER KAÇIRDIM KİMBİLİR...O YÜZDEN TARİFİMİ YAZDIKTAN SONRA TÜM ARKADAŞLARIMI ZİYARET EDECEĞİM.....SABAH DOLAPTAN BURUŞMAYA YÜZ TUTMUŞ PIRASALARI VE HAVUCU ÇIKARDIM VE BİRKAÇ MALZEME EKLEYEREK NEFİS BİR BÖREK YAPTIM....BEĞENECEĞİNİZDEN EMİNİM...HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM.....

MALZEMELER
1 DEMET PIRASA
1 YADA 2 ADET HAVUÇ
150 GR KADAR KIYMA
BİRAZ CEVİZ
3 ADET YUFKA
TUZ ,KARABİBER
2 YUMURTA AKI
GALETA UNU
YARIM BARDAK SIVIYAĞ VE YARIM BARDAK SU KARIŞIMI

YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PIRASALAR YIKANIR VE İNCE HALKA ŞEKLİNDE KIYILIR.RENDELENMİŞ HAVUÇ İLE BERABER SIVIYAĞ İLAVESİ İLE TAVADA KAVRULUR ..DAHA SONRA KIYMA EKLENİR VE İYİCE KAVRULUR..TUZ VE KARABİBER EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR...EN SON CEVİZ EKLENEREK HARMANLANIR....
YUFKALAR 8 EŞİT PARÇAYA KESİLİR...VE HER OARÇAYA SIVIYAĞVE SU KARIŞIMINDAN SÜRÜLÜR.ÜZERİNE PIRASALI İÇ KONUR VE KALIN SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILARAK ÖNCE YUMURTA AKINA DAHA SONRADA GALETA UNUNA BULANIR VE HAFİF YAĞLANMIŞ TEPSİ YADA BORCAMA DİZİLİR...ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECEDEKİ FIRINDA KIZARADA KADAR PİŞİRİLİR........HEPSİ BU AFİYET OLSUN........

15 Şubat 2010

BİTTERLİ ÇİKOLATA SOSLU KEK..........


MERHABALAR,SEVGİLİ ARKADAŞIM ASLININ(pembe tatlar)BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM AMA BİREBİR DEĞİLDE ONDAN ESİNLENEREK YAPTIĞIM BOL KALORİLİ, BİR KEK......BURAM BURAM ÇİKOLATA KOKUYOR....HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM.....

MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1,5 PAKET KISIK ATEŞTE ERİTTİĞİM BİTTERV ÇİKOLATA
2 BARDAK UN
ÜZERİ İÇİN
ÇİKOLATA SOS..

YAPILIŞI
YUMURTALAR İYİCE ÇIRPILIR..ŞEKER İLAVE EDİLEREK MİKSERLE İYİCE ÇITPILIR...EN SON UN OLMAK KAYDIYLA MALZEMELERİN HEPSİ İLAVE
EDİLİR..BİTTERDE DAHİL ....KARIŞTIRILIR VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLÜR..ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 50 DAK.PİŞİRİLİR...FIRINDAN ÇIKINCA KEKİN BİRAZ ILINMASI BEKLENİR VE TERS ÇEVRİLEREK ÜZERİNE BIÇAKLA DELİKLER AÇILIR VE BİR BARDAK SÜT DÖKÜLÜR...DAHA SONRA ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATA SOSU KEKİN HER TARAFINI KAPLAYACAK ŞEKİLDE KAŞIK YARDIMI İLE DÖKÜLÜR.......AFİYET OLSUN....

12 Şubat 2010

SAKIZLI MUHALLEBİ.......

MERHABALAR,DÜN ARKADAŞIM MİNENİN(MİS KOKULU LEZZETLER)KEŞKÜLÜNÜ GÖRÜNCE HEVESLENDİM VE BU HAFTADA SÜTLÜ TATLILARDAN GİDELİM İSTEDİM...ÇÜNKİ BİR HAFTA BAKIYORUM BİRÇOK BLOG ARKADAŞIMDA KEK ÇEŞİTLERİ OLUYOR,DİĞER HAFTA PASATA ÇEŞİTLERİ DERKEN BU HAFTADA BEN DE SAKIZLI MUHALLEBİYİ EKLEMEK İSTEDİM...HEPİNİZE MUTLU HAFTA SONLARI DİLEYEREK TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM.....

MALZEMELER
1LT SÜT
2 ADET NUHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE DAMLA SAKIZI
1 KAŞIK TEPELEME PİRİNÇ UNU
1 KAŞIK TEPELEME BUĞDAY NİŞASTASI
1 KAŞIK TEPELEME UN
1 BARDAK TOZ ŞEKER(1,5 BARDAK DAHA İYİ OLABİLİR)
1 ÇAY KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPILIŞI
DAMLA SAKIZLARINI BİR HAVANDA DÖVEREK BEKLETİN....SAKIZLAR HARİÇ DİĞER MALZEMELERİN HEPSİNİ TENCEREDE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN..KAYNAMA NOKTASINA GELİNCE DAMLA SAKIZINIDA İLAVE EDİN... VE BİRAZ KARIŞTIRIP OCAĞIN ALTINI KAPATIN...VE 5 DAK KADAR MİKSERLE ÇIRPIN.....VE SERVİS KASELERİNE BOŞALTIN..ÜZERİNİ İSTEĞE BAĞLI OLARAK TARÇIN VE CEVİZ KARIŞIMIİLE SÜSLEYİN........

11 Şubat 2010

EMEKLİ YAHNİSİ........















BU TARİF,AYŞE TÜTERE AİT....ADIDA ÇOK GÜZEL.....EMEKLILERİN DURUMLARI ORTADA...ÇOK ZOR ŞARTLARDA YAŞIYORLAR.....BEN DAHA ÖNCELERİ SADECE PATATESLİ KAVURUR VE ÜZERİNE YUMURTALARI KIRARDIM AMA BU NEFİS OLDU..ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM...DÜN DERYA BAYKALIN PROGRAMINDA İZLEDİM VE HEMEN BUGÜN YAPTIM....EFENDİM ŞİMDİ TARİFE GEÇELİM....

MALZEMELER
5-6 ADET PATATES
4 YUMURTA
1ADET KIRMIZI 1 ADET YEŞİL BİBER
1 DEMET TAZE SOĞAN
BİRAZ SALÇA,TUZ,KIRMIZIPUL BİBER,KARABİBER VE İSTENİRSE ÜZERİNE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ

YAPILIŞI
ÖNCE PATATESLER SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR VE YARI PİŞMİŞ ŞEKİLDE HAŞLANIR.....DAHA SONRA BÜYÜKÇE BİR TAVANIN İÇİNE BİBERLER DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR..DAHA SONRA PATATESLER VE SALÇA İLAVE EDİLİR...BİRAZ KAVRULIR VE MİNİK MİNİK DOĞRANMIŞ TAZE SOĞANLAR EKLENİR....PATATESLER BİRAZ TAVANIN KENARA ALINARA RESİMDEKİ GİBİYUMURTALAR KIRILIR....KARIŞTIRILIP VE KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR DAHA SONRA PATATESLERE KARIŞTIRILIR....DAHA SONTA TUZ VE BAHARATLARI KOYUN VE İSTERSENİZ MAYDANOZLA SERVİS YAPIN.....

08 Şubat 2010

MEYHANE PİLAVI..........

MERHABALAR, BU PİLAVI AİLECEK ÇOK SEVERİZ..NE ZAMNDIR YAPMIYORDUM..BUGÜNDE YAPINCA HEMEN YAYINLAMAK İSTEDİM......

MALZEMELER
1SU BARDAĞI İRİ BULGUR
1 DİLİM BÜYÜKÇE BOYUMN ETİ YADA 250 GR KUŞBAŞI ET
1 DET KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
1 DET KURU SOĞAN
2-3 ADET SARMISAK
BİRAZ SALÇA
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER

YAPILIŞI
ÖNCE EY İYİVE HAŞLANIR....EĞER BOYUN ETİ HAŞLADIYSANIZ ETİ DİDİKLEYİN...TENCERYE BİRAZ SIVIYAP KOYARAK ,DOĞRADIĞINIZ KURUSOĞAN VE BİBERLERİ İLAVE EDEREK KAVURUN...BİRAZ SALÇA İLAVE EDİN ....DAHA SONRA ETİ VE BAHARATLARUDA KOYARAK 2 BARDAK ET SUYUNU İLAVE ......SU KYNAYINCA BULGURU İLAVE EDİN VE KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN......

NOT
1 BARDAK BULGUR=2 BARDAK SU
2 BARDAK BULGUR=4 BARDAK SU

06 Şubat 2010

KARANFİLLİ ÇAY VE AYVA REÇELİ.........


MERHABALAR,SABAHLARI KAHVALTIDA ÇAYINIZA ATACAĞINIZ4-5 ADET KARANFİL TANESİ HEM ÇAYA ÇOK HOŞ BİR AROMA VERİYOR HEMDE YORGUNLUĞUNUZU ALIYOR...DOKTORUMUZ İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN DUYDUĞUMDAN BERİ UYGULUYORUM VE ALLAHA BİN ŞÜKÜR YORGUNLUĞUM KALMADI......

BU ARDA SEVGİLİ ARKADAŞIM LİMONLU KEK- BLOG ARKADAŞIMIN YAPMIŞ OLDUĞU AYVAREÇELİNİ BİREBİR DENEDİM......HARİKA BİR REÇEL OLDU....TARİFİ KISACA YAZIYORUM...

MALZEMELER
1 KG AYVA
1,5 KG TOZ ŞEKER
2 BARDAK SU
1TATLI KAŞIĞI LİMON TUZU(hande limon suyu kullanmış ama ben hep reçellerde limon tuzu kullanıyorum)
5-6 ADET KARANFİL,BİR KABUK TARÇIN
YAPILIŞI
AYVALARI YEMEİZLEDİKTEN SONRA KÜP KÜP DOĞRAYIP BİR TENCEREYE KOYUN ÜZERİNE İKİ BARDAK SU İLAVE EDEREK SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN..DAHA SONRA ŞEKERİNİ EKLEYİN VE KISIK ATEŞETE PİŞMEYE BIRAKIN ...BU ARADA AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ ,5-6 ADET KARANFİL VE BİR KABUK TARÇINIDA REÇELE İLAVE EDEREK 15-20 DAK KADAR PİŞİRİN....YİNE DE REÇEL TESTİNİ YAPMAUI UNUTMAYIN...OCAPIN ALTINI KAPATTIKTAN SONRA KÖPÜKLERİNİ VE ÇEKİRDEK ,KARANFİL VE TARÇIN TANELERİNİ İÇİNDEN ÇIKARTIN...SOĞUMAYA BIRAKIN.......SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZA BOŞALTINÇ.....AFİYET OLSUN.......

02 Şubat 2010

LİMONLU PUDİNGLİ KEK.......

















İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR,BUÜN YAPTIĞIM BU KEK ÇOK HAFİF OLDU VE AİLE FERTLERİ TARAFINDAN ÇOK BEĞENİLDİ...TARİFE GEÇİYORUM....

MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SÜT
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1 ADET KABARTMA TOZU
1 ADET VANİLYA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ VE SUYU
KEK PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİ İÇİN
1 BARDAK +1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER KARIŞIMI SÜT
2 BARDAK UN

EN ÜSTÜNE
1PAKET VANİLYALI PUDİNG
3 BARDAK SÜT(paketin arkasındaki tarifte 3,5 bardak süt konulması söyleniyor ama ben hazır pudinglerde ölçüyü azaltarak 3 bardak süt koyarım..daha kıvamlı olur..)

YAPILIŞI

KEKİ BİLDİĞİMİZ GİBİ MALZEMELERİ KARIŞTIRIP HAFİF YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKTÜM..ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 35 DAK PİŞTİ..ZAMANLAMA HER FIRIN İÇİN AYNI OLMAYABİLİR..O YÜZDEN KÜRDAN TESTİ ŞART....KEK PİŞTİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ÜZERİNE BİR BARDAK ŞEKERLİ SÜTÜ DÖKTÜM...VE KEK FIRINDA İKEN YAPTIĞIM PUDİNGİDE KEKİN HERTARAFINA DÖKTÜM..ÜZERİNEDE LİMON RENDESİ SERPİŞTİRDİM.....AFİYET OLSUN....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails