31 Ocak 2010

TUTAÇLARIM......
















MERHABALAR,ŞU KIŞ GÜNÜNDE EN SEVDİĞİM ŞEYLERDEN BİRİDİR ÖRMEK...BEN BUNA İP OYUNU DİYORUM...SANKİ İPLERLE OYNUYORUM......
HEMEN BİR AKŞAMDA YAPIVERDİĞİM SICACIK TUTAÇLAR...MUTFAĞINIZIN RENGİNE UYGUN SİZDE ..ÖREBİLİRSİNİZ...........HERKEZE SEVGİLER....

28 Ocak 2010

KLASİK ISPANAKLI BÖREK......
















MERHABALAR,HEPİMİZİN BİLDİİ BU TARİFİ YİNEDE YAYINLAMAK İSTEDİM....AMA MALZEMELERİN ZİYAN OLMAMASI AÇISINDAN ÖLÇÜDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ.....

BÜYÜK BİR YUVARLAK BORCAM İÇİN MALZEMELER
3 DEMET ISPANAK
3 ADET YUFKA
BİR KASE KADAR YOĞURT
1 YUMURTA BİRAZ SIVIYAĞ
2 DET KURU SOĞAN
TUZ VE KARABİBER

YAPLIŞI
ISPANAKLAR İYİCE YIKANDIKTAN SONRA DOĞRANIR VE BİRAZDA SİRKELİ SUDA BEKLETİLİR.....DAHA SONRA BÜYÜKÇE BİR YAVAYA SOANLAR MİNİK DOĞRANIR SIVIYAPDA KAVRULUR..ISPANAKLAR EKLENİR...SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR..EN SON TUZ VE KARABİBER EKLENİR...DİĞER TARAFTA YOĞURDUN İÇİNE YUMURTA VE SIVIYAĞ EKLENİR VE İYİCE ÇIRPILIR...YUFKALARIN HEPSİ DÖRT EŞİT PARÇAYA KESİLİR...BORCAM YAĞLANIR...HER YUFKA PARÇASININ ÜZERİNE BİRAZ YOĞURTLU HARÇ SÜRÜLÜR VE SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE GEVŞEK OLARAK SARILIR VE BORCAMA KENDİ ETRAFINDA SARILARAK YERLEŞTİRİLİR..DİER YUFKALARDA AYNI ŞEKİLDE YAPILDIKTAN SONRA KALAN YOĞURTU HARÇ YUFKANIN ÜZERİNE HER TARAFA DÖKÜLÜR VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.......AFİYET OLSUN.........

26 Ocak 2010

ŞEHRİYELİ PAZI ÇORBASI......


TEKRAR MERHABALAR ARKADAŞLAR,KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDİYORUM VE ÇOK BEĞĞENİYEN PAZILI ŞEHRİYA ÇORBASININ TARİFİNİ, YAZIYORUM...
MALZEMELER
YARIM DENMET İNCE DOĞRANMIŞ PAZI YAPRAĞI
1 ADET İNCE HALKALAR HALİNDE DOĞRANMIİ KIRMIZI BİBER
YARIM RENDELENMİŞ HAVUÇ



2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 FİNCAN KADAR TEL ŞEHRİYE

YAPILIŞI
BİR TENCEREYA BİRAZ SIVIYAĞ KOYARAK HAVUÇ VE BİBERLERİ KAVURUN...UNUNU EKLEYEREK BİRAZDA UNUN KOKUSUNUN GİTMESİ İÇİN KAVURUN VE BİR BARDAK SÜTÜ EKLEYİN....VE HEMEN BİR KAÇ BARDAKTA SU İLAVE EDEREK ÇORBANIN KIVAMINI OLUŞTURUN...SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYEYİ ARKASINDANADA DOĞRANMIŞ PAZILARI EKLEYİN....VE KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİN...ŞEHRİYE PİŞTİĞİ ZAMAN OCAĞIN ALTINI KAPATIN....AFİYET OLSUN....

BU ARADA DÜNKÜ YEMEK LİSTESİNİ YAZMAK İSTİYORUM

ETLİ NOHUT
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
KABAKLI CEVŞİZ SALATASI
PORTAKALLI KEREVİZ
ŞEHRİYELİ PAZI ÇORBASI
VE RUS SALATASI
YEŞİL SALATA ......

20 Ocak 2010

BEYLERBEYİNDEN YÜKSELİRKEN HÜZÜN......


ARKADAŞLAR MERHABALAR,GEÇEN HAFTA ADANADA KİTAP FUARI VARDI.....ÖYLE ÇOK ÇEŞİT VARDI Kİ HANGİ TARAHA BAKACAĞIMI ŞAŞIRDIM....AYRICA BİRÇOK YAZAR GELİP İMZQA GÜNÜ OLUŞTURDULAR...ÇOK GÜZELDİ...İŞTEB ANDE ORADAN ALDIĞIM KİTAPLARI BİTİRDİKÇE SİZLERE TANİTMAYA ÇALIŞACAĞIM...ZÜHAL İZMİRLİYLE BU KİTABI SAYESİNDE TANİŞTIM....BEYLERBEYİNDEN YÜKSELİRKEN HÜZÜN......ÇOK SADE VE YALIN BİR DİLLE YAZILMIŞ..İÇİ HÜZÜN DOLU BİR HAYATI ANLATAN AMA HERKEZİNDE KENDİNDEN BİRŞEYLER BULACAĞI GÜZEL BİR KİTAP...TAVSİYE EDERİM.....

18 Ocak 2010

KREMALI İNCİRLİ KEK........


HERKEZE İYİ VE MUTLULUK DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM....BAŞTAN BELİRTEYİM HARİAK BİR KEK OLDU..TARİFİ BİRSENCE RESİMLİ YEMEK TARİFLERİNDEN ALDIM.....BURADANDA ONA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM...HER YAPTIĞIM ŞEYE KENDİMDEN BİRŞEY KATMADAN DURAMAM...O YÜZDENDE BU KEKTE BAZI EKLEMEL YAPTIM.....

ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM...EĞER MİSAFİRİNİZ AZ İSE BÜYÜK KARE BORCAMDA YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM...AMA BENİM FAZLA SAYIDA MİSAFİRİM OLDUĞU İÇİN BÖYLE KEK KALIBINDA YAPTIM...VE SANUÇ MÜKEMMEL OLDU.....HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM....

MALZEMELER
KEK İÇİN
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
10 ADET SICAK SUDA YUMUŞATILIP KARE ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ İNCİR
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 BARDAK DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

1 SU BARDAĞI SÜT
TARÇIN
1 KABARTMA TOZU
2 BARDAK UN

KEK PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE 1 BARDAK ŞKERLİ SOĞUK NESKAFE(ben 2 tatlı kaşığı koydum)

KREMASI
3 BARDAK SÜT
1 BARDAK ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI UN
1 VANİLYA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET LABNE PEYNİRİ

YAPILIŞI
KEK MALZEMELERİNİ MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN VE YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜN...FIRIN ÖNCEDEN ISITIN..VE 175 DERECEDE PİŞİRİN..YİNE KÜRDAN YADA BIÇAK TESTİ YAPARAK KEKİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ....

KEK PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ ILININCA KEK KALIBINDAN ÇIKARTARAK ÜZERİNE NESCAFELİ KARIŞIMI KAŞIK KAŞIK DÖKÜN VE KEKİNİZİ İYİCE ISLATIN....DAHA SONRA KREMASINI YAPIP ONIDA BİRAZ ILITTIKTAN SONRA KEKİNİZİN ÜZERİNE YİNE KAŞIK YARDIMI İLE DÖKÜN....

EĞER BİR GECE ÖNCEDEN YAPMA FIRSATINIZ VARSA DAHADA GÜZEL OLUYOR...

NOT....KREMA MALZEMELERİNDEN LABNE PEYNİRİNİ MUHALLEBİ PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ ILININCA İÇİNE LABNEYİ KOYOP MİKSERDEN GEÇİRİN..DAHA SONRA KEKİNİZİN ÜZERİE DÖKÜN.....AFİYET OLSUN....

15 Ocak 2010

MİSLER GİBİ EV YAPIMI YOĞURT...........


DÜN YOĞURT YAPMAYA KARAR VERDİM...İLK KEZ YAPTIĞIM İÇİN HATA YAPMAK İSTEMEDİM VE BİRAZ İNTERNETTE ARAŞTIRDIM...BU ARADA DEVLETŞAH IN YOĞUT TARİFİNİ GÖRDÜM VR ONU DENEMEYE KARAR VERDİM..SONUÇ ÇOK GÜZEL OLDU.....

HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM
2 LT SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI KREME
2 YEMEK KAŞIĞI YUĞURT(MAYALANMASI İÇİN)

YAPILIŞI
BEN 2 LİTRE SÜT ALMIŞTIM .EĞER 1 LT REDEN YAPACAKSANIZ MALZEMELERİ YARIYA İNDİRİN...SÜTÜ TENCEREYE KOYUP İÇİNE KREMEYI KOYDUM VE KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRDİM...SÜT KAYNAMA NOKTASINA GELİNCE OCAĞIN ALTINI KAPATIP YUĞURDU YAPACAĞIM GÜVEÇ TENCERESİNE BOŞALTTIM....
BU ARAD BEKLEMEYE BAŞLADIM...ÇÜNKÜ SÜTÜN SICAKLIĞI 43 -İLE 45 DERECE ARASINDA OLMALI VE BU SICAKLIĞI KAÇIRMAMAK GEREKİYOR...BENDE SERÇE PARMAK TESTİNİ YAPTIM VE PARMAĞIM SICAKLIĞA DAYANABİLECEK KIVAMA GELİNDE HEMEN YOĞURT MAYASINI SÜTLE ILITARAK SÜTÜN İÇERİNE KAŞIK YARDIMI İLE KOYDUM VKARIŞTIRARAK ÖNCEDEN HAZIRLADIĞIM BATTANİYE YIĞININA SARDIM...ÇÜNKÜ BİRKAÇ KAT OMALI VE İYİCE SARILMALI...VE TENCERENİZİ SARDIKTAN SONRA YERİNDEN OYNATMAMANIZ GEREK...

BEN ÖĞLEN SAATLERİNDE YAPTIM VE AKŞAM AÇTIĞIMDA ÇOK GÜZEL KIVAMLI BİR YOĞURT OLMUŞTU...KREMA YOĞURDUN KIVAMLI OLMASINI SAĞLADI.....
ÇOK MUTLUYUM YOĞURT YAPABİLİYORUM ARTIK..DARISI EKMEK YAPMAYA OLSUN İNŞALLAH....

14 Ocak 2010

FIRINDA SARMISAKLI,TARHUNLU VE KREMELI PATATES DİLİMLER........

HERKEZE İYİ AKŞAMLAR,BU AKŞAMKİ MENÜMÜ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...FIRINDA SARMISAKLI,TARHUNLU VE KREMALI PATATES DİLİMLERİ..TAVUK ŞNİTZEL VE SEBZELİ PİLAV...

FIRINDA PATATESİ KISACA ANLATMAK İSTİYORUM...PATATESLERİ KALIN PORTAKAL DİLİMLERİ HALİNDE DOĞRAYIN...AYRI BİR KASENİN İÇİNE ZEYTİNYAĞ,TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER,KİMYON,2 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK VE TARHUN OTUNU KOYDUKTAN SONRA KARIŞTIRIP PATATESLERİN ÜZERİNE DÖKÜN..İKİ ÜÇ KAŞIK KADARDA KREMAYLA LEZZETLENDİREREK 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.....TAVUK ŞNİTZEL İSE BÜYÜKÇE DİLİMLER HALİNDE SATILAN YAVUK GÖĞSÜNÜ BİRAZ SÜTE BATIRIN VE GALETA UNUNA BULAYIN...DAHA SONRADA ÇOK AZ SIVI YAĞDA KIZARTIN......HEPSİ BU KADAR...AFİYET OLSUN...

10 Ocak 2010

BERNA LAÇİN SUFLESİ.......
















İYİ AKŞAMLAR,YARIN SABAH SİZLERİ BU GÜZEL TATLI İLE KARŞILAMAK İSTEDİM..ÇOK BASİT VE HARİKA ...DIŞARDA YEDİKLERİMİZDEN FARKLI DEĞİL......HEMEN TARİFİ YAZMAK İSTİYORUM...

MALZEMELER
4 YUMURTA AKI
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
2 PAKET BÜYÜK BİTTER ÇİKOLATA
1 PAKET KREMA

YAPILIŞI

ÖNCE BÜYÜCEK BİR TAVAYA ÇİKOLATALARI VE KREMAYI KOYARAK OCAKTA ERİTİN...BU ARDA YUMURTA AKLARI İLE PUDRA ŞEKERİNİ ÇIRPIN...HER İKİSİNİ SPATULA YARDIMI İLE BİRBİRİNE KARIŞTIRIP SUFLE KASELERİNE BÖLÜŞTÜRÜN...BU ÖLÇÜLER İLE 6 ADET ÇIKIYOR..ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 9 DAK PİŞİRİM...

BEN BU TARİFİ DERYA BAYKALIN PROGRAMINDAN NOT ALMIŞTIM..BERNA LAÇİN YAPTI.....İLK KEZ YAPTIM..BU KADAR KOLAY OLDUĞUNU BİLMİYORDUM....AFİYET OLSUN.....

06 Ocak 2010

MİLFÖYLÜ SOSYETE MANTISI.........

GÜNATDINLAR EFENDİM,ÇOK PRATİK BİR O KADARDA LEZZETLİ BİR BÖREK...AYRINTILI TARİF VERMEDEN YAZACAĞIM...
200 GR KADAR KIYMA MİNİK DOĞRANMIŞ SOĞANLA KAVRULUR...TUZ VE KARABİBER EKLENİR..EN SON İSTENİRSE MAYDANOZ DOĞRANABİLİR.....MİLFÖYLER ERİTİLİR...BEN 20 YAPRAKLIDAN KULLANDIM..10 YAPRAKLISIDA VAR....KIYMALI HARÇ MİLFÖYLERE KONUR. TEPSİYE DİZİLİR..ÜZERİNE 1 ADET YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR...VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARNA KADAR PİŞİRİLİR.....FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ SERVİS TABAĞINA ALINIR VE ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT VE PUL BİBERLE SERVİS YAPLIR......AFİYET OLSUN.......

05 Ocak 2010

KUMPİR.....















HERKEZE GÜNAYDINLAR,PATATESİN HER YEMEĞİ ÇOK SEVİLİR AMA ÇOCUKLARDA BÜYÜKLERDE ŞU KUMPİRİ ÇOK SEVER DİYE DÜŞÜNÜUORUM...BENDE EV USULÜ KUMPİR YAPTIM......HEMEN TARİFE GEÇİYORUM ......

MALZEMELER
İSTEDİĞİNİZ ADETTE PATATES(ben büyükçe bir borcam için8-9 adet patates kullandım)
1 BARDAK SÜT
TEREYAĞ
TUZ VE KARABİBER
SOSİS,SUCUK,MANTAR,SİYAH ZEYTİN,YEŞİL BİBER,KIRMIZI BİBER(siz istediğiniz kadar zenginleitirebilirsiniz)

YAPILIŞI
PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞTAYIP HAŞLANIR.SÜT ,TEREYAĞ YUZ VE KARABİBER EKLENEREK PATATES PÜRESİ YAPILIR...VE BORCAMA DÖKÜLÜR..ÜZERİNE MALZEMELER DİLİMLENEREK KONUR...EN ÜSTEDE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ İLAVE EDİLİR..VE ÖNCEDEN ISITILIMIŞ FIRINDA 200 DERECEDE KAŞARLAR KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.....İLK RESİM PİŞMEMİŞ HALİ...FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRADA MAYONEZ VE KETÇAPLA SÜSLENİR..İŞTE BU KADAR.....HEPİNİZE AFİYET OLSUN.....

SEBZELİ BÖREK......

















MERHABALAR,EĞER SİZDE BENİM GİBİ SEBZELERE DÜŞKÜNSEWNİZ BU BÖREĞİ KESİNLİKLE DENEMENİZİ İSTERİM...EVDE KALAN SEBZELERDEN YAPTIĞIM ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK OLDU.....HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM..
MALZEMELER
3 ADET YUFKA
2 ADET KABAK
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PIRASA
2 ADET PATATES
1 ADET KIRMIZI BİR ADET YEŞİL BİBER
2-3 KAŞIK SOYA SOSU
KARABİBER,KIRMIZIBİBER
GALETA UNU
2 ADET YUMURTA SAEISI

YAPILIŞI
ÖNCE BÜYÜKÇE BİR TAVAYA
RENDELENMİŞ HAVUÇ,KABAK,PATATES KONUR.PIRASA VE BİBERLER İNCE İNCE HALKA HALKA DOĞRANIR SIVIYAĞDA KAVRULUR.BAHARATLAR VE SOYA SOSUDA EKLENEREK İYİVE KAVRULUR..BU ARDA TUZU HEMEN KOYMAYIN .ÇÜNKÜ SOYA SOSU ÇOK TUZLU ..GEREKLİ OLURSA KOYABİLİRSİNİZ...YUFKALARI 8 EŞİT PARÇAYA KESİN...ÜÇGEN ŞEKLİNDE.KAVURDUĞUNUZ SEBZELERİ YUFKALARA SARARIN VE ÖNCE YUMURTA SARISINA DAHA SONRA DA GALETA UNUNA BULAYARAK KAĞIT SERİLMİŞ YADA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN..ÖNCEDEN ASITILMIŞ FIRINDA 175-180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.....

PAMUK GİBİ ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK OLDU....AFİYET OILSUN......

04 Ocak 2010

ŞİFA ÇORBASI........

FİNCANDA YADA BARDAKTA ÇORBA İÇMEYİ ÇOK SEVİYORUM...ŞU ÇORBALAR HAKİKATEN ŞİFA KAYNAĞI...HEM TOK TUTUYOR HEMDE VÜCUDUMUZA DİRENÇ VERİYOR....ÇOK GÜZEL BİR ÇORBA OLDU.....10-15 DAK YAPILAN BİR ÇORBA......BEN PELİNCE.COM DA BU ÇORBAYI OKUDUM AMA KENDİMDENDE BİRŞEYLER EKLEDİM.....TARİFE GEÇELİM HEMEN...

MALZEMELER
1 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
1 ADET RENDELENMİŞ ORTA BOY KEREVİZ
1 YADA 2 ADET RENDELENMİŞ PATATES
1 BARDAK SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI UN VE SVIYAĞ
TUZ,KARABİBER VE KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI
TENCEREDE UNU YAĞ İLE KAVURUN...UN KOKUSU GİDİNCE SÜYÜ İLAVE EDİNKARIŞTIRIN..SÜTÜN ÜZERİNE 2 BARDAK KADAR SOĞUK SU KOYDUKTAN SONRA RENDELENMİŞ SEBZELERİ İLAVE EDİN...DAHA SONRA GEREKLİ MİKTARDA SU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIN....VESEBZELER PİŞİNCE BLENDIRDAN GEÇİRİN...BU ÇORBAYA KARABİBER ÇOK YAKIŞTI...BEN HEM İÇİNE HEMDE ÜZERİNE SERPTİM...TEREYAĞINDA KIRMIZIBİBER YAKIP ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜN....AFİYET OLSUN........

02 Ocak 2010

ELMALI MUHALLEBİ.......


PAZAR SABAHINDAN HERKEZE GÜNAYDINLAR,BU GÜZEL TATLIYI DÜN AKŞAM YAPTIM VE BUGÜN SABAH HEMEN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM......YİNE MEYVELİ TATLARI SEVENLER İÇİN ÇOK HAFİF VE GÜZEL BİR TATLI.....ŞİMDİ TARİFİMİZE GEÇELİM.....

MALZEMELER
5 ADET ORTA BOY ELMA
1 BARDAK ŞEKER+2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
TARÇIN
1 LT SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI DOLU OLARAK PİRİNÇ UNU
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU NİŞASTA
1 PAKET KREM ŞANTY+1 BARDAK SÜT
YAPILIŞI

ÖNCE ELMALARI KÜP KÜP DOĞRAYIP ÜZERİNE 2 KAŞIK ŞEKER VE TARÇIN SERPEREK OCAKTA KREMALİZE OLANA KADAR PİŞİRİN...BİR KENARDA ILIMAYA BIRAKIN....DAHA SONRA SÜT ,ŞEKERNİŞASTA VE PİRİNÇ UNUNDAN MUHALLBİNİZİ YAPIN....BİR KABA KREM ŞANTY VE BİR BARDAK SÜT


KOYARAK ÇIRPIN VE MUHALLEBİYE KARIŞTIRIN HAFİF MİKSERDEN GEÇİRİN...KUPLARA
ELMALARI VE MUHALLEBİYİ PAY EDİN..ÜZERİNİDE İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN......

RENK RENK BERELERİM........
















MERHABALAR,BU BERELERİ DAHA ÖNCE İŞLEYİP RESİMLEMİŞTİM...AMA YAINLAMA FIRSATI BULAMAMIŞTIM....BUGÜN GAZETEDE HAVA SICAKLIĞININ 10 DERECE DÜŞECEĞİNİ OKUYUNCA HEMEN BERELERİMİ YAYINLAMAK İSTEDİM...ELİNDEN GELEN ARKADAŞLAR İŞLESİNLER DİYE....BU BERELERİN BAŞIMIZDA DURUŞ ŞEKLİ ÇOK GÜZEL...BENİM SPOR BİR TARZIM OLDUĞU İÇİN BU BERELERİ ÇOK SEVEREK TAKIYORUM...VEDE UĞGUN RENK BİR FLAR YASA ŞALLA HARİKA OLUYOR.......
ARTIK EVE BİR MANKEN ALMA VAKTİ GELDİ GALİMA...ÇÜNKİ BÖYLE BERE YADA FLARLARI RESİMLERKEN ÇOK ZORLANDIM...ÇÜNKİ DURUŞ ŞEKLİNİ GÖSTERMEK ÖNEMLİ BENCE....NEYSE AYRINTI İSTEYEN ARKADAŞLAR OLURSA VEREBİLİRİM........BEĞENECEKMİSİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM.....HEPİNİZE KOCAMAN SEVGİLER......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails