HERKEZE MERHABALR,BİRKAÇ GÜNDÜR BİLGİSAYARDAKİ PROBLEMDEN DOLAYI SİZLERDEN UZAK KALDIM...NELER KAÇIRDIM KİMBİLİR...O YÜZDEN TARİFİMİ YAZDIKTAN SONRA TÜM ARKADAŞLARIMI ZİYARET EDECEĞİM.....SABAH DOLAPTAN BURUŞMAYA YÜZ TUTMUŞ PIRASALARI VE HAVUCU ÇIKARDIM VE BİRKAÇ MALZEME EKLEYEREK NEFİS BİR BÖREK YAPTIM....BEĞENECEĞİNİZDEN EMİNİM...HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM.....
MALZEMELER
1 DEMET PIRASA
1 YADA 2 ADET HAVUÇ
150 GR KADAR KIYMA
BİRAZ CEVİZ
3 ADET YUFKA
TUZ ,KARABİBER
2 YUMURTA AKI
GALETA UNU
YARIM BARDAK SIVIYAĞ VE YARIM BARDAK SU KARIŞIMI
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PIRASALAR YIKANIR VE İNCE HALKA ŞEKLİNDE KIYILIR.RENDELENMİŞ HAVUÇ İLE BERABER SIVIYAĞ İLAVESİ İLE TAVADA KAVRULUR ..DAHA SONRA KIYMA EKLENİR VE İYİCE KAVRULUR..TUZ VE KARABİBER EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR...EN SON CEVİZ EKLENEREK HARMANLANIR....
YUFKALAR 8 EŞİT PARÇAYA KESİLİR...VE HER OARÇAYA SIVIYAĞVE SU KARIŞIMINDAN SÜRÜLÜR.ÜZERİNE PIRASALI İÇ KONUR VE KALIN SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILARAK ÖNCE YUMURTA AKINA DAHA SONRADA GALETA UNUNA BULANIR VE HAFİF YAĞLANMIŞ TEPSİ YADA BORCAMA DİZİLİR...ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECEDEKİ FIRINDA KIZARADA KADAR PİŞİRİLİR........HEPSİ BU AFİYET OLSUN........
ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilŞehnazcığım bu börekler nefis görünüyor benimde galeta unlu bir börek tarifim var önümüzdeki günlerde yayınlayacağım.Ellerine sağlık Sevgiler.Mine
YanıtlaSileline sağlık canım nefis bir börek olmuş görüntüsü ben nefisim diye bağırıyor:)
YanıtlaSilŞehnaz merhaba. Pırasalı böreği ilk kez annemde yemiştim ve çok beğenmiştim. Normalde pek pırasayı sevmem ama börekte süper olmuştu. Seninde ellerine sağlık canım. Bu arada blogta soru sormuşsun ben granül kahve derken marketten satılan nescafenin kavanozda kahveleri varya. ondan kullandım cnm. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, nefis görünüyor. Arnavutların vazgeçilmezdir pırasalı börekler, eşim tarafı hiç eksik olmaz pırasalı alt üst böreği.
YanıtlaSilsevgili şehnaz çok da severim ellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilSenin de ellerine saglik... Benim de dolapta pirasalarim var, dur ben de deneyeyimmm... Sevgilerimle,
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık böreğin leziz görünüyor:))
YanıtlaSilne de güzel olurlar !!!
YanıtlaSilHarika görünüyorlar, en kısa zamanda deneyeceğim:)
YanıtlaSilArtık öğrendim karnım tokken geliyorum buralara :) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBiri pırasalı börekmi dedi :) Ay olsada yesem, nasıl canım çekti anlatamam. Emeklerine sağlık canım. Ayrıca alttaki bitterli keke de hayır demem yani.
YanıtlaSilBen de bayılırım pırasalı böreğe ama etle aram pek olmadığı için kıymasız yapıyorum ben, blogumda tarifi de var. Sizinkinin görünüşü de çok güzel, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilayy çok severim pırasalı böreği ellerine sağlık:) nasıl da güzel olmuşlardır..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:))
YanıtlaSilBende dün ilk defa mısır unlu pırasalı tuzlu kek
denedim..Güzel olmuş(evdekiler ölee dedi)..
sevgiler..
börekler çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilPırasa böreğe çok yakışıyor..
ellerine sağlık.
Canım ellerine sağlık pırasalı böreğe bayılırım helde içinde havuçta varki hımmm:D
YanıtlaSiloof süper görünüyorlar afiyetler olsun.sevgiler
YanıtlaSilımmm lezzeti olduğu belli
YanıtlaSilkıymalı pırasalı bayılırım ben buna
ellerine sağlık
şehnazcım arnavutluk yada boşnaklık var mı? bunu genelde onlar yapar, burdan bile o kadar güzel olduğunu anlayabiliyorum süper görünüyor :))
YanıtlaSilPırasa gerçekten böreğe çok hoş bir lezzet veriyor yani ben çok seviyorum mis gibide kokuyor ellerine sağlık canım ...Harika görünüyor..
YanıtlaSilSegiler....
hiç denemediğim ama hep yapacağım dediğim bir tarif:)) şart oldu yapıp biran önce yemek:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
nefis görünüyor
öpüyorummmm
Merhaba. Böreğin nefis olduğu her halinden belli, ellerinize sağlık. Afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSil