Follow Me on Pinterest

30 Aralık 2009

YENİ YIL DİLEKLERİ.......

YENİ YILIN,TÜM DÜNYAYA BARIŞ,BİZLEREDE SAĞLIK HUZUR VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM...ALLAH HEPİMİZİN DUALARINI KABUL ETSİN........

HERKEZE MUTLU YILLAR.....

29 Aralık 2009

ÇİKOLATA SOSLU KEK...........


HERKEZE İYİ AKŞAMLAR.BİRKAÇ GÜN ÖNCE SARI MUTFAK HANDE ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM VE YİNE AKLIMA KOYDUĞUM BU MÜTHİŞ KEKİ YAPTIM....HANDECİM TEŞEKKÜRLER..HARİKA BİR KEK.SANKİ ÇİKOLATALI PASTA TADI VAR...DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM......ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM.....
MALZEMELER

2 YUMURTA
1 BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK SÜT+SU KARIŞIMI
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 BARDAK UN
KEKİN ÜZERİ İÇİN
2 BARDAK ILIK SÜT(hande bir bardak koymuştu ben iki bardak koydum.kekin hertarafı ıslandı)
1 PAKET HAZIR ÇİKOLATA SOSU(2 BARDAK SÜT İLE POŞETİN ARKASINDAKİ TARİFE GÖRE HAZIRLAYIN)
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR.DAHA SONRA SÜT KABARTMA TOZU ,VANİLYA ,KAKAO VE UN İLAVE EDİLİR.MİKSERLE KARIŞTIRILIR VE YAĞLANMIŞ BÜYÜK KARE BORCAMA DÖKÜLÜR.ÖNCEDEN 2OODERECEDE ISITILAN FIRINDA 175 DERECEDE 30 DAK.PİŞİRİLİR....

DAHA SONRA FIRINDAN ÇIKAN KEKİN ÜZERİNE 2 BARDAK SÜT KAŞIK YARDIMIYLA DÖKÜLÜR..HERTARAFINA SÜTÜN YAYILMASI SAĞLANIR....BU ARDA KEK PİŞERKEN YAPILAN ÇİKOLATA SOSU KEKİN ÜZERİNE YAYILIR...ILINDIKTAN SONTA BUZDOLABINA KONUR...AFİYET OLSUN........ARKADAŞLAR YAŞ PASTA KRİZİNE KARŞI BİREBİR.......

TON BALIKLI PATATES SALATASI.......

MALZEMELER

5-6 ADET KABUĞU SOYULMUŞ,KÜP DOĞRANMIŞ VE HAŞLANMIŞ PATATES
1 DET RENDELENMİŞ HAVUÇ
5-6 ADET TAZE SOĞAN
1 KUTI TON BALIĞI
KORNİŞON TURŞUSU
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
LİMON VE ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

HAŞLANAN VE BİRAZ ILINAN PATATESLERİ UYGUN BİR KASEYE KOYUN,SIRAYLA MALZEMELERİN HEPSİNİ ÜZERİNE KOYUN.KIZIM MAYDANOZ VE DEREOTO SEVMEDİĞİ İÇİN KOYMADIM AMA KONULURSA DAHA GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM....BAHARATLARINI VE LİMON SOSUNU DA KOYDUKTAN SONRA AFİYETLE YİYİN ARKADAŞLAR.....HERKEZE SEVGİLER......

27 Aralık 2009

KARNIBAHAR SALATASI......


HERKEZİN SEVDİĞİ BİR SALTA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM...ÇÜNKÜ BİZİM EVDE YAPILDIĞI GÜN BİTER.....

MALZEMELER

1 ORTA BOY KARNIBAHAR
2 YUMURTA,1 YEMEK KAŞIĞI UN

SOSU İÇİN
BİR BAŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK,YARIM DEMET KIYILMIŞ MAYDANOZ,TUZ,1 LİMON SUYU,VE ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

ÖNCE KARNIBAHAR YIKANIP ÇİÇEKLERE AYRILIR VE KAYNAMIŞ SUDA DİRİLİĞİNİ KAYBETMİYECEK ŞEKİLDE HAŞLANIR...DAHA SONRA YUMURTALAR VE UN BİR KASEDE İYİCE ÇIRPILIR...HAŞLANAN KARNIBAHARLAR YUMURTALI KARIŞIMA BULANARAK KIZGIN AYÇİÇEK YAĞINDA KIZARTILIR...SERVİS TABAĞINA ALINIR...DAHA SONRA SOSU HAZIRLANIP KARNIBAHARIN ÜZERİNE GEZDİRİLİR....AFİYET OSUN......

26 Aralık 2009

TERBİYELİ PATATES ÇORBASI........


HERKEZE İYİ AKŞAMLAR.....ÇOK AZ MALZEMEYLE YAPILAN ÇOK LEZZETLİ BİR ÇORBA OLDU...TARİF OKTAY USTAYA AİT......TAVSİYE EDİYOERUM.....

MALZEMELER
1 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
1 ADET RENDELENMİŞ PATATES
3 KAŞIK YOĞTR
3 KAŞIK UN
1 LİMON SUYU
1 ADET KURU SOĞAN,2 DİŞ SARMISAK



YAPILIŞI
ÖNCE SOĞAN VE SARMISAKLAR ÇOK MİNİK DOĞRANIR VE BİRAZ SIVIYAĞDA KAVRULUR..DAHA SONRA PATATES VE HAVUÇ İLAVE EDİLİR..BİRAZDA BERABER KAVRULYR,YETERİ KADAR SU İLAVE EDİLEREK PİŞMEYE BIRAKILIR...BU ARADA LİMON SUYU YOĞURT VE UNDAN BİR TERBİYE HAZIRLANIR...TERBİYENİN ÜZERİNE DE BİRKAÇ KAŞIK ÇORBA EKLENEREK TERBİYE İNCELTİLİR VE ÇORBAYA EKLENİR....KARIŞTIRILIR VE BİRAZ DAHA SU İLAVE EDİLİP BİR KAÇ DAKİKA DAHA KAYNATILIP OCAĞIN ALTI KAPATILIR...ÜZERİNEDE TEREYAĞINDA YAKILMIŞ KIRMIZIBİBER İLAVE EDİLEREK SERVİS YAPILIR.....ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN......

24 Aralık 2009

TULUM PEYNİRLİ CEVİZLİ POĞAÇA.........


TULUM PEYNİRİ İLE CEVİZİN UYUMUNU BİLMEYEN YOKTUR.....BENDE DAMAK TADI ADLI ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA GÖRÜP AKLIMA KOYDUĞUM TARİFİ DENEMEK BUGÜNE KISMETMİŞ.......SONUÇ HARİKA OLDU...MUTLAKA DENEYİN.......ŞİMDİ TARİFİ YAZMAK İSTİYORUM.....

MALZEMELER
2 YUMURTA,1 YUMURTA BÜTÜN İKİNCİ YUMURTANIN AKI İLAVE EDİLİP SARISI POĞAÇANIN ÜZERİNE SÜRÜLECEK
100GR TEREYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

İÇ MALZEME
TULUM PEYNİRİ VE CEVİZ İÇ,İ KARIŞIMI(beyaz peynirdew olabilir)

YAPILIŞI
SADECE YUMURTA SARISI HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR HAZIRLANIR....VE İÇ MALZEME KOARAK YAĞLANMIŞ TADA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE KONARAK ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.....VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 20 -25 DAK.PİŞİRİRLİR.....ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...

20 Aralık 2009

YOĞURTLU HAVUÇLU KEREVİZ..........


HERKEZE İYİ AKŞAMLAR,AKŞAMIN BU SAATİNDE FIRSAT BULUPHEMEN BU MİNİK TARİFİ EKLEMEK İSTEDİM...SANIYORUM HERKEZ BİLİYORDUR AMA BEN YİNEDE EKLEMEKM İSTEDİM...HANİ BÖYLE YEMEKLERİMİZİN YANINA HEMENCECİK YAPIVERECEĞİMİZ BİR TARİF.......

MALZEMELER
3-4 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
YARIM RENDELENMİŞ KEREVİZ
SARMISAKLI YOĞURT
TUZ VE KIRMIZIBİBER,ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI
RENDELENMİŞ MALZEMELERİBÜYÜKÇE BİR TAVAYA KOYUN ZEYTİNYAĞINDA DİRİLİĞİ GİDENE KADAR KAVURUN.DAHA SONRA BİR BORCAMA ALARAK ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT VE PULBİBER EKLEYEREK SERVİS YAPIN.......AFİYET OLSUN.....

17 Aralık 2009

ELMALI,HAVUÇLU,CEVİZLİ VE ZENCEFİLLİ KEK............
















MERHABALAR ARKADAŞLAR,BU KEKİ ŞİDDETLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM....KEK PİŞERKEN MUTFAKTAN BURAM BURAM KOKULAR YAYILDI...VE TADI HARİKA OLDU....BU ARADA EVİNİZDE TEK KALMIŞ MEYVELERİDE DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ BİR TARİF.......

MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SIVIYAĞ
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
2 RENDELENMİŞ HAVUÇ..
1 YADA 2 ADET YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ ELMA
BİRAZ CEVİZ
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
TARÇIN
2 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTALARI İYİCE ÇIRPIN..DAHA SONRA PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYİN VE BEYAZLAŞANA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN..SADECE ELMALAR HARİÇ TÜM
MALZEMELERİN İLAVE EDİN....HAVUÇLARI RENDELEDİKTEN SONRA ÜZERİNE BİRAZ UN SERPİN CEVİZ EKLEYİP ÖYLE İLAVE EDİN....EN SON OLARAK YAĞLANMIŞ BORCAMA KEKİNİZİN HAMURUNU DÖKÜN..ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ ELMALARI YERLEŞTİRİN VE ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 50 DAK PİŞİRİN...YİNEDE BIÇAK TESTİNİ MUTLAKA YAPIN....KEK PİŞTİKTEN SONRA BİRAZ ILININCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN VE SERVİS YAPIN...AFİYET OLSUN....

15 Aralık 2009

BROŞLARIM VE İĞNEDANLIK....
















BEN DERYA BAYKALIN TÜRK KADINLARININ IŞIĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM...ÇÜNKÜ BİZİ KALIPLARDAN ÇIKARTIP ÖZGÜR DÜŞÜNMEMİZİ SAĞLADI...HERŞEYİ KARIŞTIRMAYI O0NDAN ÖĞRENDİK....ARTIK NE YAPARSANIZ YAPIN AMA SİZİN ESERİNİZ OLSUN...BENDE BÖYLE BROŞLAR VE BU BROŞLARI BİR ARDA TUTABİLECEK İĞNEDANLIK YAPTIM.....GÜL ŞEKLİNDEKİ BROŞLARIM FLARLARA TAKILDIĞINDA ÇOK ŞIK DURUYOR....YAPIN ARKADAŞLAR...KARIŞTIRIN..BONCUĞU DANTELİ..KURDALEYİ NE VARSA.....HEPİNİZE SEVGİLER....

14 Aralık 2009

KAYISILI MUHALLEBİ.........

HEPİNİZE MUTLU BİR HAFTA DİLİYORUM..MEYVELİ TATLARDAN HOŞLANANLAR İÇİN GÜZEL BİR ALTERNATİF OLABİLİR....HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM....

MALZEMELER
1 LT SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK ŞEKER
2 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
2 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
8-10 ADET KURU KAYISI,3-3 ADET KARANFİL,VE 2 ADET KABUK TARÇIN

YAPILIŞI
ÖNCE KAYISILARI DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE DOĞRAYIP
MİNİK BİR TENCEREYE ALIN.ÜZERİNE İKİ YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN VE BİR ÇAY BARDAĞI SU KOYUN TARÇIN VE KARANFİLİDE EKLEYEREK PİŞİRİN.DAHA SONRA SÜT ,ŞEKER,PİRİNÇ UNU VE NİŞASTADAN OLUŞAN MUHALLEBİYİ PİŞİRİN....TEK PORSİYONLUK KASELERİN ALTINA KAYISILARI PAYLAŞTIRIN.ÜZERİNEDE MUHALLBİYİ DÖKÜN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.....AFİYET OLSUN..

13 Aralık 2009

KIRLENTLER......
















EVİMİZDE YAPACAĞIMIZ KÜÇÜK YENİLİKLER,HEM EVİMİZİN HAVASINI DEĞİŞTİRECEKTİR HEMDE BİZE MUTLULUK VERECEKTİR...BU İSTERSENİZ ÇİÇEKLERLE DOLU BİR VAZO YADA HERHANGİBİRŞEY OLSUN EVİN HAVASINI HEMEN DEĞİŞTİRECEKTİR...BENDE KENDİ SALONUMUN RENGİNE UYGUN OLARAK BU KIRLENTLERİ İŞLEDİM...GERÇEKTEN HEM FARKLI HEMDE ŞIK OLDU.......EVİNİZİN EŞYALARI NE RENK OLURSA OLSUN..KREM RENGİ HERHANGİ BİR OBJE BUNA HALIDA DAHİL OLMAK ÜZERE EVE BİR FERAHLIK VE SICAKLIK VERİR.......
UMARIM BU KIŞ RENGİNDEKİ KIRLENTLERİ BEĞENİRSİNİZ....YORUMLARINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM...HEPİNİZE SEVGİLER...

02 Aralık 2009

ÇÖKERTME......


HERKEZE MERHABALAR...HEPİNİZİ ÖYLE ÖZLEDİMKİ...MAALESEF BİLGİSAYARIMIN AZİZLİĞİNE UĞRADIM AMA ÇOK ŞÜKÜR ONUNLA BARIŞTIK VE TEKRAR SİZLERLEYİM....HEM GÖRSELLİK AÇISINDAN HEMDE LEZZET AÇISINDAN HARİKA BİR YEMEK....DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.....VE HEMEN TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
500GR JÜLYEN ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ BONFİLE ET
6 ADET PATATES
SARMISAKLI YOĞURT

ETİN SOSU İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SOĞAN RENDESİ
YARIM ŞİŞE SODA
KİMYON VE KARABİBER VE KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI
ETLERİ ÇUKUTCA BİR KABIN İÇİNE ALIN VE ET SOSUNU ETİN ÜZERİNE DÖKÜN VE EN AZ İKİ SAAT BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN..PATATESLERİ SOYUP KİBRİTÇÖPÜ ŞEKLİNDE DOĞRAYIP KIZARTIN.DİNLENEN ETLERİ SOSUN İÇİNDEN ÇIKARTINTEFLON TAVADA PİŞENE KADAR KIZARTIN ,EĞER SERT OLURSA BİRAZ ETİN SOSUNDAN İLAVE EDİN.DAHA SONRA SERVİS TABAĞINA ÖNCE SARMISAKLI YOĞURDU KOYUN ÜZERİNE KIZARMIŞ PATATESLERİ VE EN ÜSTEDE ETLERİ KOYUN...BEN BİRAZDA SIVIYAĞDA KIRMIZIBİBER YAKIP ETLERİN ÜZERİNE DÖKTÜM........HEPSİ BU KADAR....AFİYET OLSUN....

BU ARADA BU YEMEĞİ TAVUK ETİ İLEDE YAPABİLİRSİNİZ.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails