08 Kasım 2009

ÖRGÜ BROŞ VE KUMAŞ KAPLAMA BONCUKLAR....
















MEHABALAR ARKADAŞLAR,BUGÜNDE NE ZAMANDIR AKLIMA KOYDUĞUM BU BRŞU YAPTIM.ÇİÇEK MOTİFİ İŞLEDİM.KUMAŞLARLA YAPRAK YAPTIM VE YİNE KUMAŞ KAPLADIĞIM BONCUKLA SÜSLEDİM....ÇİÇEĞİN YANINDA GÖRDÜKLERİNİZDE YİNE KUMAŞ KAPLAMA BONCUKLAR...HLE BONCUKLAR ÇOK ŞEKER OLUYOR ...İSTEDİĞİNİZ HERYERE KULLANABİLİRSİNİZ..BENDEN ŞİMDİLİK BUKADAR..HEPİNİZE SEVGİLER......

06 Kasım 2009

YABAN MERSİNİLİ ÜZÜMLÜ TOP KEKELER....


MERHABALAR,O GÜN MARKETTE DOLAŞIRKEN KURU MEYVELERİN OLDUĞU REYONDA FARKLI BİRŞEY GÖRDÜM.HEMEN GÖREVLİYE BU NEDİR DİYE SORDUĞUMDA KURUTULNUŞ YABAN MERSİNİ DEDİ...KIRMIZI RENKTE VE TADI KURU ÜZÜMDEN BİLE DAHA GÜZEL DİYEBİLİRİM...HEMEN BİRAZ ALIP KEKTE KULLANMAK İSTEDİM...BEN ÇOK BEĞENDİM...TAVSİYE EDİYORUM ARKADAŞLAR...TARİFE GEÇMEDEN ÖNCE ÖLÇÜLERİN ARKADAŞIM PEMBE TATLARA AİT OLDUĞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM...

MALZEMELER
2 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
2 KAHVE FİNCANI SÜT
5 KAHVE FİNCANI UN
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
1 KAHVE FİNCANI YABAN MERSİNİ
1 KAHVE FİNCANI KÜÇÜKM KUTU ÜZÜM
BİRAZ CEVİZ

YAPILIŞI
YUMURTALARI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIP DİĞER MALZEMELERİ SIRAYLA İLAVE EDİP KARIŞTIRDIM.KURU MEYVELERİ BİRAZ UNLA HARMANLAYIP KARIŞIMA İLAVE ETTİM..MİNİK KEK KALIPLARINA BİRER YEMEK KAŞIĞI KOYARAK BÖLÜŞTÜRDÜM.VE FIRINIMI ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITTIM VE 150 DERECEDE YAKLAŞIK 40 DAK KADAR PİŞİRDİM...SONUÇ....ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR....

03 Kasım 2009

EZO GELİN ÇORBASI......


BU ARALAR ÇORBALARDAN GİDİYORUZ..NE BEREKETLİ BİR ÇORBADIR..İÇİMİZİ ISITAN SOFRALARIMIZI ŞENLENDİREN MÜKEMMEL BİR LEZZET...MUTLAKA HEPİNİZ BİLİYORSUNUZDUR AMA BE YİNEDE YAYINLAMAK VE ARŞİVİME KOYMAK İSTEDİM....HEMEN TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
1 FİNCAN İNCE BULGUR
1 FİNCAN KIRMIZI MERCİMEK
YARIM FİNCAN PİRİNÇ
1 ADET RENDELENMİŞ KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
BEN BİRAZ HAŞLANMIŞ ET VE ET SUYU KULLANDIM
TUZ KIRMIZI BİBER VE TEREYAĞ

YAPILIŞI
RENDELENMİŞ SOĞANLARI BİRAZ SIVIYAĞDA KAVURUN HEMEN ÜZERİNE UNU EKLEYEREK KAVURUN AMA YOĞUN OLACAKTIR BİRKAÇ BARDAK SU İLE KIVAMI İNCELTİN VE BİR KAŞIK BİBER SALÇASI İLAVE EDİN KARIŞTIRIN .DAHA SONRA YIKANMIŞ MERCİMEK PİRİNÇ VE BULGURU EKLEYİP ÜZERİNE ETSUYU İLAVE EDİN VE HAŞLADIĞINIZ ETLERİDE DİDEREK ÇORBAYA KATIN...VE KAYMNAMAYA BIRAKIN .KAYNAYINCA ŞEHRİYESİNİ KOYUN VE OCAĞIN ALTINI KISARAK VE KARIŞTIRARAK PİŞMEYE BIRAKIN..BU ARADA SUYU SEVEN BİR ÇORBADIR. KOYULAŞIRSA ÖLÇÜLÜ ŞEKİLDE SU KOYUN.PİRİNÇLER UZAYIP MERCİMEK PİŞİNCE OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN VE ÜZERİNE YEREYAĞINDA KIZDIRILMIŞ KIRMIZI PUL BİBER YAKARAK SERVİS YAPIN.....AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails