29 Ekim 2009

TERBİYELİ KÖFTELİ PATATES ÇORBASI......

DÜN AKŞAM KUZENİMİN EŞİ TUĞBA BENİ ARADI...ÇOK TATLI VE ŞEKER BİR KIZDIR..HANİ DENİR YA BICIR BICIR.....ONU ÇOK SEVERİM FAKAT ÇALIŞTIĞI İÇİN FAZLA GÖRÜŞEMİYORUZ....BANA DEDİKİ...SENİN TİRYAKİN OLDUM..HERDÜN İŞ YERİNE GİDİNCE İLK İŞİM SENİN BLOĞUNU AÇIP ACABA BUGÜN NE YAPTIN DİYE BAKMAK OLUYOR...BENİ NASIL MUTLU RTTİ ANLATAMAM ....BUGÜNKÜ TARİFİMİDE HEM BLOG ARKADAŞLARIMA HEMDE TUĞBACIMA GÖNDERİYORUM...

CANIM SENİ ÇOK SEVİYORUM....
ÇOK PRATİK 15-20 DAK YAPILABİLECEK BİR ÇORBA....ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER

1 DET RENDELENMİŞ KURU SOĞAN
2 DİŞ İNCE DOĞRANMIŞ SARMISAK
1 ADET DENDELENMİŞ PATATES
1 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
200 GR KADAR TUZ BE KARABİBER İLAVESİ İLE YUVARLANMIŞ VE UNLANMİŞ MİNİK KÖFTE
2-3 DAL KEREVİZ YAPRAĞI(arkadaşlar hakikaten bu kereviz yaprağı çorbalara harika bir tat veriyor)
TERBİYESİ İÇİN
1 LİMON SUYU
3-4 KAŞIK YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI UN

YAPILIŞI
ÖNCE KÖFTELERİ HAZIRLAYIN
DAHA SONRA KÜÇÜK BİR TENCEREDE SOĞAN VE SARNISAĞI AZ SIVIYAĞ İLE KAVURUN..PATATASİ VE HAVUCU İLAVE EDİP ÜZERİNE SICAK SU İLAVE EDİN..KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KÖFTELERİ VE KEREVİZ UYAPRAKLARINI EKLEYİN...KÖFTELER PİŞİNCE KEREVİZ YAPRAKLARINI ÇIKARTIP,KÜÇÜK BİR KASEDE HAZIRLADIĞINIZ TERBİYESİNİ ÇORBAYA EKLEYİP,SÜREKLÜ KARIŞTIRIN..

BU ARADA KÜÇÜK BİR NOT...TERBİYEYE ÇORBANIN SUYUNDAN İKİ ÜÇ KAŞIK KOYUP İNCELTİN....DAHA SONRA İLAVE EDİN....BEŞ DAKİKA DAKA KAYNATTIKTAN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATIP MİNİK TEREYAĞ VE KIRMIZIBİBER YAKATRAK ÇORBANIZI BİR ŞÖLENE DÖNÜŞTÜRÜN.....

HARİKA BİR ÇORBA OLDU ARKADAŞLAR..DAHA DUMANI ÜZERİNDEYKEN RESMİNİ ÇEKTİM VE YAYINLADIM...HEPİNİZE AFİYET OLSUN......

25 Ekim 2009

YOĞURTLU VE SEBZELİ BROKOLİ............
















BROKOLİYİ BİRDE BÖYLE DENEYİN ARKADAŞLAR...
BEN BROKOLİYİ ÇORBASI DIŞINDA YİYEMİYORUM...SALATASINI ASLA SEVMİYORUM...AMA BU SEBZENİNDE MÜTHİŞ FAYDALARI OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN BUGÜN BÖYLE BİR TARİF YAPTIM...SONUÇ MÜKEMMEL...ARTIK BROKOLİYİ BÖYLE ÇOK DAHA RAHAT TÜKETEBİLİRSİNİZ.....DOLABIMI AÇTIM...TEK TÜK KALAN BİBERLER,HAVUÇU YIKAYIP BİR TAVAYA DOĞRAYIP ÇOK AZ SEVIYAĞ İLAVE EDEREK KISIK ATEŞTE PİŞİRDİM...DAHA SONRA BROKOLİLERİ DİRİ KALACAK ŞEKİLDE HAŞLADIN....VE SEBZELERLE KARIŞTIRARAK ÜZERİNE BOL SARMISAKLI VE DEREOTLU YOĞURT DÖKTÜM....BEN DEREOTUNU YOĞURDA ÇOK YAKIŞTIRDIĞIM İÇİN ÇOK KULLANIRIM...AMA TABİKİ TERCİH SİZE AİT........

12 Ekim 2009

SEPETTE HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE......


















TÜM ARKADAŞLARIMA MERHABALAR,DÜN AKŞAM BU SEPETİ BİTİRMEK İÇİN UĞRAŞTIM.ASLINDA FAZLA ZAMANIMI ALMADI AMA KULPLARI ÇİÇEĞİ BİRAZ OYALADI.AKLIMDA BÖYLE BİR SUNUM VARDI.EVDE ÇOK İŞİM OLMASINA RAĞMEN KURABİYELERİ PİŞİRDİM VE İÇİNE YERLEŞTİREREK RESMİNİ ÇEKTİM.

İSTER EKMEK SEPETİ İSTER KURABİYE SEPETİ ,HANGİ AMAÇLA OLURSA OLSUN MİSAFİRLER İÇİN ÇOK ŞIK OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM...

BU ARADA EL İŞİ BİLENLER ANLAMIŞLARDIR ÇOK BASİT BİR MODEL HERKEZ YAPABİLİR....ÇOK HEYECANLIYIM...YORUMLARINIZI MERAK EDİYORUM...HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER...

SEPETİMİ TANITTIKTAN SONRA ŞİMDİDE KURABİYEMİN TARİFİE GEÇEYİM....

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 PAKET DIŞARIDA ERİMİŞ MARGARİN
1,5 BARDAK PUDRA ŞEKERİ
2 YUMURTA(sarıları içine aklarını bir kaseye koyun)
1 VANİLA
1 KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI KADAR DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
VE BÜYÜK PAKET HİNDİASTAN CEVİZİ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

YAPILIŞI
HİNDİSTAN CEVİZİ,CEVİZ VE YUMURTA AKLARI HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIPKULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR.HİNDİSTAN CEVİZİ VE CEVİZ KARIŞTIRILIR.HAMURDAN YUVARLAK TOPLAR YAPILIR,ÖNCE YUMURTA AKINA DAHA SONRADA HİNDİSTAN CEVİZİ VE CEVİZLİ KARIŞIMA BULANIR.VA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.FIRIN 200 DERECEDE ISITILIR.175 DERECEDE ÜZERLERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR....

NASIL GEVREK AĞIZDA DAĞILAN BİR TADI VAR ANLATAMAM...AFİYET OLSUN.....

09 Ekim 2009

UÇURTMA AVCISI.....


KHALED HOSSEINI'NİN UÇURTMA AVCISI....HEPİNİZ DUYMUŞSUNUZDUR.DÜNYADA ÇOK OKUNANLAR LİSTESİNDE REKORLAR KIRAN BİR KİTAP.....AMA BEN ÖYLE ÇOK SATANLARA FALAN İNANMIYORUM.GENEL OLARAK...AMA EMİNİMKİ BU KİTAP ÇOK SATMIŞTIR..GENELLİKLE ARKADAŞLARIMIN TAVSİYE ETTİĞİ KİTAPLARI ALIYORUM AMA ŞİMDİDE BUNA BLOG ARKADAŞLARIMDA EKLENDİ..

MUHTEŞEM,ETKİLEYİCİ,SARSICI,DOSTLUK.SADAKAT VE İHANET ÜZERİNE YAZILMIŞ BİR KİTAP. KİTABI DÜN BİTİRMEME RAĞMEN HALA ETKİSİNDEN KURTULAMADIM..

EN KISA ZAMANDA OKUYUN DERİM........VE MUTLU BİR HAFTA SONU GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM........

06 Ekim 2009

GÜVEÇTE PASTIRMALI HUMUS........


BUGÜN SİZE İKİ AYRI HUMUS TARİHİ VERMEK İSTEDİM.ÇÜNKÜ BUNU YENİ DENEDİMVE BAZI ŞEYLER ÖĞRENDİM.YEMEK İŞTE BÖYLE DENEME VE YANILMA YÖNTEMİYLE ÖĞRENİLİYOR.

MALZEMELER AŞAĞIDA VERDİĞİM ÖLÇÜYLE AYNI SADECE BUNDA EK OLARAK 100GR PASTIRMA VAR.FIRIN HUMUSU BİRAZ DAHA SULU BIRAKIN V ÖYLE FIRINA VERİN VE 5 DAK FAZLA TUTMAYIN.BENİMKİ BİRAZ FAZLA FIRINLANINCA ÜZERİ ÇATLADI.ASLA BÖYLE OLMAMALIDAHA SULU OLMALI.FIRINDAN ÇOKONCADA ZEYTİNYAPINDA KIZDIRILMIŞ PUL BİBERİ DÖKÜN VE SICAK OLARAK SERVİS YAPIN...

SİZLERLE BUNU PAYLAŞMAMIN SEBEBİ YENİ YAPACAK OLAN ARKADAŞLARIMIZIN BUNA DİKKAT ETMESİ......HEPİNİZE AFİYET OLSUN....

HUMUS


HUMUSU ÇOCUKLAR,EŞİM HEPİMİZ ÇOK SEVERİZ.BU YÜZDENDE HAŞLANMIŞ NOHUTUM HEP VARDIR.HAZIR YEMEK BİZİM İÇİN.ÖNCELERİ KIVAMINI TAM TUTTURAMIYORDUM AMA BİR ARKADAŞIM SAYESİNDE BİRŞEY DAHA ÖĞRENDİM.HUMUS SUYU SEVERMIŞ.KORKMA DEDİ SICAK SU EKLDİĞİN ZAMAN KIVAMINI YAKALARSIN.NEYSE DEDİĞİ DOĞRU AMA SUYUNDA BİR ÖLÇÜSÜ VAR SİZ YİNEDE DENEYEREK BUBU DAHA İYİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...

MALZEMELER

500GR HAŞLANMIŞ YDA KONSERVE NOHUT
6-7 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
7-8 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
1-5,2 ADET LİMON
TUZ,BOL KİMYON,KIRMIZI PUL BİBER,ZEYTİNYAĞ
MAYDANOZ

YAPILIŞI
ÖNCE NOHUTLARI BİR KASEYE KOYUN,ÜZERİNE BİR ÇAY BARDAĞI KADAR SICAK SU İLAVE EDİN.VE EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ EL BLENDIRI İLE EZMEYE BAŞLAYIN.DAHA SONRA SRA İLE TAHİNİ,LİMONU,SARMISAĞI EKLEYİ KARIŞTIRMAYA DEVAMEN SON TUN TUZ VE KİMYONU EKLEYİP YİNE KIVAMINA BAKIN ,KATI İSE BİRAZ DAHA SICAK SU EKLEYİN.VE SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINDA KIZDIRILMIŞ PUL BİBER DÖKELİM VE EN SONDA KIYILMIŞ MAYDONO İLE SÜSLEYELİM...İŞTE BU KADAR...

04 Ekim 2009

ÇİKOLATALI TÜRK KAHVESİ..............

SEVGİLİ ARKDAŞLAR BU SABAH SİZLERİ BURAM BURAM ÇİKOLATA KOKAN BİR FİNCAN KAHVE İLE KARŞILAMAK İSTEDİM...EMİNİM SEVECEKSİNİZ....

YAPILIŞI İSE ŞEKER YERİNE SADE BİTTER ÇİKOLATA KOYMAK.ÖLÇÜ İSE BİR FİNCANA 2 ADET PARÇA ,İKİ FİNCANA 3 ADET PARÇA ÇİKOLATA KOYUYORUM.AMA SİZ YİNEDE PİŞİRRKEN TADINA BAKIN.DAMAK ZEVKİNİE GÖRE ÇİKOLATA PARÇALARINI ÇOĞALTABİLİRSİNİZ....SEVGİLERİMİ SUNUYORUM EFENDİM......

03 Ekim 2009

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ..........


BU REÇELİ YILLAR ÖNCE TEYZEM YAPARDI.BENDE ONDAN ÖĞRENDİM.TEYZEM ÇOK GÜZEL YEMEKLER VE REÇELLER YAPAR.BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ.BENDE BİRKAÇ SENEDİR YAPIYORUM.ÖZELLİKLE KIZIM HEM BU MEYVEYİ HEMDE REÇELİNİ ÇOK SEVİYOR.REÇELİMİZDE BİTİNCE DÜN AKŞAM YAPIVERDİM.

BEN MÜRDÜM ERİĞİNİN KABUKLARINI SOYMANIZI TAVSİYE EDERİM.ÇÜNKÜ BU MEYVENİN ÇOK İNCE KABUKLARI VAR VE EĞER KABUKLARI İLE YAPARSANIZ PİŞTİKTEN SONRA KABUKLAR SOYULUP REÇELİN İÇİNDE KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ SERGİLİYOR.

MARMELAT TADINDA BİZİM AİLECEK ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR REÇEL.

ARTIK TARİFİNİ VERİYORUM

MALZEMELER


1 KİLO MÜRDÜM ERİĞİ
1 KİLO TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI LİMON TUZU

YAPILIŞI
ERİKLERİ YIKAYIP ORTADAN KESİP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARDIM VE KABUKLARINI BIÇAKLA SOYDUM.DİLİMLEYEREK TENCEREME KOYDUM.ÜZERİNE ŞEKERİ İLAVE ETTİM.ÖNCE HARLI ATEŞETE KAYNAMAYA BAŞLAYINCADA KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.30-35 DAK KADAR PİŞİRİN.LİMON TUZUNU İLAVE EDİN.VE OCANIZIN ALTINI KAPATARAK KÖPÜĞÜNÜ TEMİZLEYİP SOĞUMA YA BIRAKIN..SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZA BOŞALTIN....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails