20 Mayıs 2009

HAFİF SEBZE KIZARTMASI......





ÇOK HAFİF VE LEZZETLİ BİR YEMEKTİR.HEMEN TARİFİNİ YAZMAK İSTİYORUM.
2-3 ADET KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
1-2 ADET HAVUÇ
1-2 ADET KABAK
SARMISAKLI YOĞURT
MALZEMELERİ YIKAYIP BÜYÜKÇE BİR TEFLONA KOYUN.ÜZERİNE YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SIVIYAĞ EKLYEREK KISIK ATEŞTE ARA SIRA KARIŞTIRARAK SEBZELERİNİZİ PİŞİRİN.SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT GEZDİRİN.
MUTLAKA DENEYİN .AFİYET OLSUN.....

19 Mayıs 2009

TULUM PEYNİRLİ DOMATES VE SARMISAKLI MAKARNA

BU MAKARNA BİZİM EVİN FAVORİSİDİR.SARMISAK GİRDİĞİ HER YEMEĞE MÜTHİŞ LEZZET KATAR.BİRDE MAKARNANIZI BÖYLE DENEYİN DERİM.ASLA VAZGEÇEMEZSİNİZ.HELEKİ YAZIN BOL DOMATES İLE MÜKEMMEL OLUYOR.ŞİMDİ TARİFİMİ ÇOK KISA OLARAK ANLATIYORUM.

BİR PAKET MAKARNA HAŞLANIR. BU ARADA BOL DOMARES RENDELENİR.VE SIVIYAĞ OLAN TENCERE KONUR.4-5 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK İLAVE EDİLİR VE PİŞİRİLİR.TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRILIR.HAŞLANAN MAKARNA DOMATES SOSU İLE HARMANLANIR VE ÜZERİNE TULUM PEYNİRİ SERPİŞTİRİLEREK SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN.....

11 Mayıs 2009

YAZ TÜRLÜSÜ


EVİMDE AZ MİKTARDA KALAN SEBZELERLE HARİKA BİR TÜRLÜ YAPTIM.
MALZEMELER
SEBZELER,MİKTARI SİZE BAĞLI.
PATLICAN,TAZE FASULYE,KABAK,PATATES,BEZELYE VE KIRMIZI İLE YEŞİL BİBER
3 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
250-300 GR KUŞBAŞI ET
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER
YAPILIŞI
ETİ HAŞLAYIN.TÜM SEBZELERİNİZİ YIKAYIP DOĞRAYIN.BİR TENCEREYE SOĞANI VE BİBERLERİ DOĞRAYIN SIVIYAĞDA KAVURUN.DOMATESLERİ EKLEYİN.İYİCE EZİLİNCE BİRAZ SALÇA İLAVE EDİN.HAŞLADIĞINIZ ETİDE EKLEYEREK ŞÖYLE BİR KARIŞTIRINVE SEBZELERİNİZİ EKLEYİN.TUZUNU VE BAHARATLARINIDA KOYDUKTAN SONRA ET SUYUNU VE SICAK SUYUNUDA KOYARAK PİŞMEYE BİRAKIN.SEBZELER PİŞİNCE SUYUNU KONTROL EDİN VE OCAĞINIZI KAPATINÇAFİYET OLSUN........

08 Mayıs 2009

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA........


MALZEMELER
2 YUMURTADANBİRİNİN SARISINI AYIRIN,DİPER BİR YUMURTA VE İKİNCİ YUMURTANIN AKINI HAMURA İLAVE EDİN.
1 BARDAK ZEYTİNYAĞ
1 BARDAK YOĞURT
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
YARIM DEMET DEREOTU
VE PEYNİR
YAPILIŞI
YUMURTALARDAN BİRİNİN SARISI VE PEYNİR HARİÇ MALZEMELER KARIŞTIRILIR,KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.BU ARADA DEREOTUDA HAMURUN İÇİNE DOĞRANIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIR VE İÇLERİNE PEYNİR KONUR VE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.FIRIN 200DERECEDE ISITILIR VE 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR........

06 Mayıs 2009

PEYNİRLİ VE CEVİZLİ SEMİZOTU SALATASI



ARTIK MUTFAKLARIMIZIN VAZGEÇİLMİ OLAN SEMİZOTU NE KADAR LEZZETLİ BİR OTTUR ÖYLE DEĞİLMİ?SEVMEYEN YOKTUR.BENDE SİZLERE ÇOK GÜZEL BİR SALATA TARİFİ VERMEK İSTEDİM.MUTLAKA DENEYİN DERİM.

MALZEMELER

4-5 ADET DOMATES

YARIM YADA 1 DEMET SEMİZOTU

1 ADET KURU SOĞAN

BİRAZ TAZE NANE

3-4 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK

BİRAZ TULUM PEYNİRİ

BİRAZ CEVİZ

TUZ,NAR EKŞİSİ,LİMON VE ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

TÜM SEBZELERİ YIKAYIN.BİR KASEYE SIRAYLA KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLERİ DOĞRAYIN.ÜZERİNE YARIM AY ŞEKLİNDE İNCE DOĞRANMIŞ VE TUZLA ACISI ALINMIŞ SOĞANLARI KOYUN.SARMISAKLARIDA EKLEYİN.DEREOTU VE NANEYİ KOYDUKTAN SONRA EN ÜSTE PEYNİR VE CEVİZLERİ SERPİŞTİRİN.TUZUNU VE SOSUNUDA KOYDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.AFİYET OLSUN......

04 Mayıs 2009

ÇİLEK SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ......


TÜM ARKADAŞLARIMA MERHABALAR,ÇOK ŞÜKÜR BİLGİSAYARIMİYİLEŞTİ VE BENDE SİZLERLEYİM.BU ARDA BAYAĞI RESİM BİRİKTİ.YAVAŞ YAVAŞ İNŞALLAH SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.AMA ÖNCELİKLE BİR ARKADAŞIM BAHARA YANİbaharinmutfagi.blogspor.comBUGÜNKÜ TATLI TARİFİMİHEDİYE ETMEK İSTİYORUM .NEDEN DERSENİZ.KENDİSİ BENİ BİR ETKİNLİĞE DAVET ETMİŞTİ AMA BU BİLGİSAYARIN AZİZLİĞİ YÜZÜNDEN KATILAMADIM.BENDE ONA BÖYLE BİR HEDİYE VERMEK İSTEDİM.CANIM DAVETİN İÇİN SANA BURADAN YİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ŞİMDİ TARİFİME GEÇMEK İSTİYORUM.
MALZEMELER
1 LT SÜT
3 KAHVE FİNCANI UN
3 KAHVE FİNCANIŞEKER
125 GR TEREYAĞ
1 ADET DAMLA SAKIZI
1 PAKER VANİLYA
ÇİLEK SOSU İÇİN
1,5 BARDAK KADAR ÇİLEK
1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ(siz yinede yaparken tadına bakın az gelirse ekleyebilirsiniz)
YAPILIŞI
TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN.UNU İLAVE EDEREK BİRAZ KAVURUN.ŞEKERİNİDE EKLEYEREK SÜTÜNÜ DE YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK SÜREKLİ KARIŞTIRIN.ASLA BOŞ BIRAKMATIN HEMEN TOPAKLANIR.DAMLA SAKIZINIDA KOYARAK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.KOYU BİR KIVAMA GELİNCE OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIP VANİLYAYI EKLEYİN VE KARIŞTIRIN.ŞİMDİ TAVUK GÖĞSÜNÜ 15-20 DAKİKA DİNLENDİRİN VE MİKSERDEN GEÇİRİN.BU ARDA AYIKLAYIP YIKADIĞINIZ ÇİLEKLERİ PUDRA ŞEKERİ İLE BERABER BLENDIRDA ÇEKİN VE PÜRÜZSÜZ BİR SOS OLMASINI SAĞLAYIN.TAVUK GÖĞSÜNÜ İSTER KARE BORCAMA YADA BENİM YAPTIĞIM GBİ KÜÇÜK KASELERE BOŞALTIN.ÜZERİNEDE KAŞIKLA ÇİLEK SOSU GEZDİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails