21 Nisan 2009
YUMURTALI PATATES SALATASI
17 Nisan 2009
MAKARNA PİZZASI
15 Nisan 2009
ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI....
TAMDA HAVALAR ISINDI YAZ GELDİ DERKEN BUGÜN YAĞMURLU SOĞUK BİR HAVA YAŞADIK VE ÇORBALARIMIZA GERİ DÖNDÜK.BUGÜNKÜ ÇORBAM HEPİMİZİN BİLDİĞİ AMA HER ELDE FARKLI LEZZETLENEN İNSANIN İÇİNİ ISITAN BOL NANELİ HAFİF ACILI ÇOK LEZİZ BİR ÇORBA.
TARİFİNE GEÇELİM.
MALZEMELER
4-5 ADET İRİCE RENDELENMİŞ DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI UN
BİRAZ SIVIYAĞ
BİR TATLI KAŞIĞI KADAR BİBER SALÇASI
1 FİNCAN KADAR TEL YADA ARPA ŞEHRİYE
TUZ VE BOL KURU NANE VE İSTEĞE BAĞLI ACI PUL BİBER
YAPILIŞI
BİR KASEYE DOMATESLER RENDELENİR.TENCEREYE SIVIYAĞ VE UN KONULUR KAVRULUR.UN HAFİF SARARINCA DOMATES RENDESİ İLAVE EDİLİR.BİRAZDA SALÇA KONUR VE DOMATESİN BİRAZ PİŞMESİ SAĞLANIR.GÖZ KARARI SOĞUK SU İLAVE EDİLİR.VE ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYESİ İLAVE EDİLİR.
ÇORBANIZ KIVAMINDA OLDUKTAN SONRA TUZ VE BOL NANE EKLENEREK KARIŞTIRILIR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR.AFİYET OLSUN....
13 Nisan 2009
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYELER
YOĞURTLU SEMİZOTU
11 Nisan 2009
KABAKLI KEK
10 Nisan 2009
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
08 Nisan 2009
FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA
MERHABALAR,BUGÜNDE FIRINDA MAKARNA YAPMAK İSTEDİM.NE ZAMANDIR YAPMAMIŞTIM.ŞİMDİ TARİFİNİ YAZIYORUM..
MALZEMELER
BEN BİR PAKETTEN YAPTIM.YARIM PAKETTEN YAPMAK İSTERSENİZ MALZEMELERİ YARIYA İNDİRİN.
1 PAKET FIRIN MAKARNA
3 YUMURTA
2 BARDAK SÜT
BİR BARDAK KADAR UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR.
BİRA MAYDANOZ
BİRAZ SIVIYAĞ
TUZ KARABİBER ÇERİ DOMATES
ÜZERİNE VARSA BİRAZ RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ.EĞER YOKSA KOYMANIZ ŞART DEĞİL KAŞARSIZDA GÜZEL OLUYOR.
YAPILIŞI
MAKARNAYI KAYNAMIŞ SUDA 15-20 DAK HAŞLAYIN.HAŞLANDIKTAN SONRA SÜZÜN VE SOĞUK SUDAN GEÇİRİN.VE TENCERESİNE BOŞALTIN.BU ARADA BİR KASDE YUMURTALARI ÇIRPIN.SÜTÜNÜ,BEYAZ PEYNİRİNİ,DOĞRANMIŞ MAYDANOZU, VE BİRAZDA SIVIYAĞ EKLEYEREK BİR SOS YAPIN.VE BU SOSU MAKARNAYLA HARMANLAYIN.
BORCAMI YAĞLAYIN.VE MAKARNANIZI BORCAMA BOŞALTIN.ÜZERİNE KAŞAR SERPİŞTİRİN VE ÇERİ DOMATESLERLE SÜSLEYEREK ÖNCEDE ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.İŞTE BU KADAR. YANINDADA YEŞİL SALATA .AFİYET OLSUN........
06 Nisan 2009
MANTARLI PİLAV
BUGÜNLERDE PİLAVLARDAN GİDİYORUM.HADİ HAYIRLISI.SON DERECE LEZZETLİ VE PRATİK BİE YEMEK.
MALZEMELER
1 PAKET KÜLTÜR MANTARI
2 BARDAK PİRİNÇ
2 ADET KURU SOĞAN
1 YEŞİL BİBER
TUZ VE BAHARATLAR(kırmızıbiber,karabiber,biberiye,kekik,köri ve kimyon
YAPILIŞI
ÖNCE PİRİNÇLER YIKANIR VE BİR KASEDE SICAK SU İLE ISLANIR.DAHA SONRA MANTARLAR YIKANIR VE BİR KASEYE DOĞRANIR.BİRAZ LİMON SIKILIR.KARARMAMASI İÇİN.ÖNCE KÜÇÜK BİR TENCEREYE SOĞANLAR VE YEŞİL BİBER DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR.MANTARLAR EKLENİR .MANTARLAR SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR VE ENSON TUZ VE BAHARATLAR EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR.
PİLAV YAPACAĞINIZ TENCEREDE ÖNCE SIVIYAĞDA PİRİNÇLER İYİCE KAVRULUR.DAHA SONRA YAPTIĞINIZ MANTAR İLAVE EDİLİR.VE EN SON OLARAK 3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.SU KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.VE DEMLENMEYE BIRAKILIR.YANINADA YRŞİL SALATA OLURSA MÜKEMMEL OLUR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN......
05 Nisan 2009
TAVUKLU NOHUTLU BULGUR PİLAVI
03 Nisan 2009
EV USULÜ İSKENDER KEBAP
02 Nisan 2009
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
BEN BAKLAYI İLK KEZ DENEDİM VE SONUÇ BENCE HARİKA.ŞİMDİ TARİFE GEÇELİM.
MALZEMELER
YARIM KİLO TAZE BAKLA
1 ADET KURU SOĞAN
ZEYTİNYAĞ
YARIM DEMET DEWREOTU
TUZ,ŞEKER
VE SARMISAKLI YOĞURT
YAPILIŞI
ÖNCE BAKLALARIN UÇ KISIMLARINI ALARAK LİMONLU SUDA 10 DAKİKA KADAR BEKLETİN.SOĞANI DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞINDA KAVURUN.DAHA SONRA BAKLALARI SÜZEREK TAZE FASULYE GİBİ 4-5 CM BOYUTLARDA KESİN VE SOĞANA EKLEYİN.TUZUNU ŞEKERİNİ VE YARIM YEMEK KAŞIĞI KADAR UN İLAVE EDİN.BİR BARDAKTA SU KOYARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.PİŞTİKTEN SONRA TENCEREDE SOĞUTUN.(ben tüm zeytinyağlıları tenceresinde soğuttuktan sonra borcama döküyorum.)
VE BORCAMA DÖKÜN.ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ DEREOTU VE SARMISAKLI YOĞURT GEZDİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..........
AYRICA SİBELE TEŞEKKÜRLER........