21 Nisan 2009

YUMURTALI PATATES SALATASI


BUGÜN HAFİF BİR TARİF VERMEK İSTEDİM.ZATEN PATATESİN ÖYLE ÇOK TARİFİ VARKİ,YUMURTALI YAPTIĞIM BUNLARDAN SADECE BİR TANESİ.NEYSE TARİFE GEÇELİM.
MALZEMELER
5-6 ADET PATATES
3 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA
BİTAZ MAYDANOZ
TUZ,SUMAK,KİMYON,KIRMIZIBİBER,LİMON VE ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI
PATATESLERİ KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIN VE HAŞLAYIN.YUMURTALARI HAŞLAYIN.BİR KASEYE PATATESLERİ VE DOĞRANMIŞ YUMURTALARI VE İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOSU KOYUN .TUZ VE BAHARATLARI VE LİMONLA ZEYTİNYAĞINIDA İLAVE EDEREK İYİCE HARMANLAYIN.VE SERVİS YAPIN.AFİYET OLSUN......

17 Nisan 2009

MAKARNA PİZZASI


UYDUR BUYDUR SONUCU ÇOK GÜZEL BİR TARİF ÇIKTI.ÇOK KISA OLARAK ANLATACAĞIM.İSTEDİĞİMİZ ÇEŞİT MAKARNAYI HAŞLAYIP SÜZÜN.
BİRAZ SIVIYAĞDA DOMATES,SARMISAK,KIRMIZIBİBER,DİLİMLENMİŞ YEŞİL ZEYTİN,VE DİLİMLENMİŞ SOCUK PİŞİRİLİR KEKİK İLE TATLANDIRILIR VE MAKARNA İLE HARMANLANIR.ÜZERİNEDE KAŞAR RENDESİ SERPİLEREK SERVİS YAPILIR.
TABİKİ SİZLER EVDE NE VARSA İÇİNE KOYABİLİRSİNİZ.SALAM ,MISIR GİBİ.

15 Nisan 2009

ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI....



TAMDA HAVALAR ISINDI YAZ GELDİ DERKEN BUGÜN YAĞMURLU SOĞUK BİR HAVA YAŞADIK VE ÇORBALARIMIZA GERİ DÖNDÜK.BUGÜNKÜ ÇORBAM HEPİMİZİN BİLDİĞİ AMA HER ELDE FARKLI LEZZETLENEN İNSANIN İÇİNİ ISITAN BOL NANELİ HAFİF ACILI ÇOK LEZİZ BİR ÇORBA.

TARİFİNE GEÇELİM.

MALZEMELER

4-5 ADET İRİCE RENDELENMİŞ DOMATES

2 YEMEK KAŞIĞI UN

BİRAZ SIVIYAĞ

BİR TATLI KAŞIĞI KADAR BİBER SALÇASI

1 FİNCAN KADAR TEL YADA ARPA ŞEHRİYE

TUZ VE BOL KURU NANE VE İSTEĞE BAĞLI ACI PUL BİBER

YAPILIŞI

BİR KASEYE DOMATESLER RENDELENİR.TENCEREYE SIVIYAĞ VE UN KONULUR KAVRULUR.UN HAFİF SARARINCA DOMATES RENDESİ İLAVE EDİLİR.BİRAZDA SALÇA KONUR VE DOMATESİN BİRAZ PİŞMESİ SAĞLANIR.GÖZ KARARI SOĞUK SU İLAVE EDİLİR.VE ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYESİ İLAVE EDİLİR.

ÇORBANIZ KIVAMINDA OLDUKTAN SONRA TUZ VE BOL NANE EKLENEREK KARIŞTIRILIR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR.AFİYET OLSUN....

13 Nisan 2009

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYELER


BU GÜZEL KURABİYELERİN TARİFİ SEVGİLİ ARKADAŞIM NUNUYA AİT,(bir dut maslı)
SANA ÇOK TEŞEKKÜRLER NUNUCUM .ONUN SAYFASINDA GÖRDÜĞÜMDEN BERİ DENEMEK İSTEMİŞTİM.KISMET BUGÜNEYMİŞ.
MALZEMELER
125 GR ODA SICAKLIĞINDA TERYAĞ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1,5 SU BARDAĞI UN(ben iki bardak koydum)
YİNEDE UNUNU SİZ AYARLAYIN.ELE YAPIŞMAYACAK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLMASI GEREK.
1 ÇK.TARÇIN,1 ÇK ZENCEFİL,PORTAKAL KABUĞU YADA HİNDİSTAN CEVİZİ YADA KAKAO
YAPILIŞI
BAHARATLAR HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİN.KAÇ ÇEŞİT YAPACAKSANIZ HAMURU BEZELERE AYIRIN.VE İÇİNE EKLEMELERİ YAPIN HAFİF MERDANEYLE AÇARAK İSTEDİĞİNİZ KALIĞLARLA ŞEKİLLENDİRİN.ÖNCEDEN 170 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.BEN ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU DÖKTÜM.AFİYET OLSUN.....

YOĞURTLU SEMİZOTU


ARTIK YAZ GELMEYE BAŞLADI YA,DURURMUYUM.SOFRALARIMIZIN BAŞ TACI OLAN SEMİZOTUNUN SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI VELEZZETİ MÜTHİŞ.BEN ETLİ TAZE FASULYENİN YANINA ÇOK YAKIŞTIRIYORUM.O YÜZDEN BUGÜN YAPMIŞKEN HEMEN PAYLAŞMAK İSTEDİM.
MALZEMELER
1 DEMET SEMİZOTU
2-3 DİŞ SARMISAK
YOĞURT
TUZ VE KIRMIZI PUL PİBER,BİRAZDA ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI
SEMİZOTUNU İYİCE YIKADIKTAN SONRA YAPRAKLARINI AYIKLAYINVE BİR KASEYE KOYUN.ARDINDAN SARMISAKLI YOĞURDU BİRAZ SU İLE İNCELTEREK SEMİZOTUNA EKLEYİN VE KARIŞTIRIN.ÜZERİNEDE HAFİF SIZMA ZEYTİNYAĞ VE PULBİBER.HEPSŞ BU.AFİYET OLSUN.......

11 Nisan 2009

KABAKLI KEK


KABAĞI BİRDE BÖYLE DENEYİN DERİM.ÇOK BEĞENECEĞİNİZE EMİNİM.
MALZEMELER
3 YUMURTA
4-5 ADET RENDELENMİŞ KABAK
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 BARDAK UN
4-5 ADET TAZE SOĞAN
1 DEMET DEREOTU
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER
BİRAZ UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR
YAPILIŞI
KABAKLAR RENDELENİR.YEŞİLLİKLER İNCE İNCEDOĞRANIR. VE DİĞER BÜTÜN MALZEMELER İLAVE EDİLEREK YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR.VE FIRIN ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILIP 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
NOT.BENİM KEKİM TAM BİR SAATTE PİŞTİ.BEN YİNEDE BIÇAK YADA KÜRDAN TESTİNİ YAPMANIZI ÖNERİRİM.AFİYET OLSUN......

10 Nisan 2009

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA SOFRALARIMIZIN OLMAZSA OLMAZI ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA.AİLECEK ÇIK SEVERİZ.BUGÜN SOFRALARIMIZA BAHARIN YAZIN GELDİĞİNİ HİSSETMEYE BAŞLADIM.
YAZ AYININ HERŞEYİNİ ÇOK SEVİYORUM.ALLAHIMIZA BİN ŞÜKÜR.BİZE BU GÜZELLİKLERİ YAŞATTIĞI İÇİN.
ASLINDA HERKEZ BİLİYOR AMA BEN YİNEDE YAZMAK İSTEDİM.ÇÜNKÜ BİZİM KLASKLERİMİZ ARASINDA VE HERKEZ GİBİ BENDE KENDİ SAYFAMDA ARŞİVİMİ OLUŞTURUYORUM.
ARTIK TARİFE GEÇELİM.BARBUNYA DAHA ÇIKMADI AMA BENİM GEÇEN YAZDAN DERİN DONDURUCUMDA BİRKAÇ POŞET BARBUNTYAM VARDI.İNANIN ASLA DOMATESSİZ OLMUYOR. O YÜZDENDE KIŞIN YAPAMADIM.BUGÜN PAZARDADA GÜZEL DOMATESLER VE SALATALIKLARI GÖRÜNCE HEMEN ALDIM VE BİRAZDA BOL NANELİ HAFİF ZEYTİNYAĞLI CACIK YAPTIM.
MALZEMELER
YARIM KİLO TAZE BARBUNYA
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
2 ADET İRİCE DOMATES
1 KESMEŞEKER
TUZ,KIRMIZI TOZ BİBER VE AZ KARABİBER
YAPILIŞI
BARBUNYAYI BİRAZ HAŞLAYIN.SÜZÜN. ZEYTİNYAĞINDA DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE HALKA HALKA DOĞRANMIŞ HAVUCU KAVURUN. KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLERİ EKLEYİN İYİCE DOMATESLER EZİLENE KADAR KAVURUN.BU ARADA BARBUNYAYIDA EKLEYİN YUZUNU ŞEKERİNİ VE BAHARATLARIDA İLAVE EDİN.YETERİ KADAR SICAK SU İLAVESİ İLE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.
BİR NOT.BARBUNYADA AYNI KURU FASULYE GİBİ SOĞUMA AŞAMASINDA BÜNYESİNE SU TOPLAR.BU YÜZDEN SUYUNU ÇOK ÇEKTİRMEDEN HAFİF SULU BIRAKMANIZI ÖNERİRİM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

08 Nisan 2009

FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA



MERHABALAR,BUGÜNDE FIRINDA MAKARNA YAPMAK İSTEDİM.NE ZAMANDIR YAPMAMIŞTIM.ŞİMDİ TARİFİNİ YAZIYORUM..

MALZEMELER

BEN BİR PAKETTEN YAPTIM.YARIM PAKETTEN YAPMAK İSTERSENİZ MALZEMELERİ YARIYA İNDİRİN.

1 PAKET FIRIN MAKARNA

3 YUMURTA

2 BARDAK SÜT

BİR BARDAK KADAR UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR.

BİRA MAYDANOZ

BİRAZ SIVIYAĞ

TUZ KARABİBER ÇERİ DOMATES

ÜZERİNE VARSA BİRAZ RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ.EĞER YOKSA KOYMANIZ ŞART DEĞİL KAŞARSIZDA GÜZEL OLUYOR.

YAPILIŞI

MAKARNAYI KAYNAMIŞ SUDA 15-20 DAK HAŞLAYIN.HAŞLANDIKTAN SONRA SÜZÜN VE SOĞUK SUDAN GEÇİRİN.VE TENCERESİNE BOŞALTIN.BU ARADA BİR KASDE YUMURTALARI ÇIRPIN.SÜTÜNÜ,BEYAZ PEYNİRİNİ,DOĞRANMIŞ MAYDANOZU, VE BİRAZDA SIVIYAĞ EKLEYEREK BİR SOS YAPIN.VE BU SOSU MAKARNAYLA HARMANLAYIN.

BORCAMI YAĞLAYIN.VE MAKARNANIZI BORCAMA BOŞALTIN.ÜZERİNE KAŞAR SERPİŞTİRİN VE ÇERİ DOMATESLERLE SÜSLEYEREK ÖNCEDE ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.İŞTE BU KADAR. YANINDADA YEŞİL SALATA .AFİYET OLSUN........

06 Nisan 2009

MANTARLI PİLAV



BUGÜNLERDE PİLAVLARDAN GİDİYORUM.HADİ HAYIRLISI.SON DERECE LEZZETLİ VE PRATİK BİE YEMEK.

MALZEMELER

1 PAKET KÜLTÜR MANTARI

2 BARDAK PİRİNÇ

2 ADET KURU SOĞAN

1 YEŞİL BİBER

TUZ VE BAHARATLAR(kırmızıbiber,karabiber,biberiye,kekik,köri ve kimyon

YAPILIŞI

ÖNCE PİRİNÇLER YIKANIR VE BİR KASEDE SICAK SU İLE ISLANIR.DAHA SONRA MANTARLAR YIKANIR VE BİR KASEYE DOĞRANIR.BİRAZ LİMON SIKILIR.KARARMAMASI İÇİN.ÖNCE KÜÇÜK BİR TENCEREYE SOĞANLAR VE YEŞİL BİBER DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR.MANTARLAR EKLENİR .MANTARLAR SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR VE ENSON TUZ VE BAHARATLAR EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR.

PİLAV YAPACAĞINIZ TENCEREDE ÖNCE SIVIYAĞDA PİRİNÇLER İYİCE KAVRULUR.DAHA SONRA YAPTIĞINIZ MANTAR İLAVE EDİLİR.VE EN SON OLARAK 3 BARDAK SICAK SU EKLENİR.SU KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.VE DEMLENMEYE BIRAKILIR.YANINADA YRŞİL SALATA OLURSA MÜKEMMEL OLUR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN......

05 Nisan 2009

TAVUKLU NOHUTLU BULGUR PİLAVI


MERHABALAR,BU PİLAVI İLKKEZ KAYINVALDEMDE YEMİŞTİM.ÇOK BEĞENDİM VE BENDE YAPMAYA BAŞLADIM.ÇOK LEZZETLİ BİR PİLAVDIR.
MALZEMELER
4-5 ADET KÜÇÜK TAVUK BUTU
2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR(ben dahada iri olan dövmelik bulgur kullanıyorum)
4 SU BARDAPI TAVUK SUYU
BİRAZ HAŞLANMIŞ NOHUT
TUZ,BOL KARABİBER VE KIRMIZIBİBER
VE OMAZSA OLMAZI TERYAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE TAVUKLARI YIKAYIP İYİCE HAŞLAYIN.HAŞLANDIKTAN SONRA SUYU İLE SÜZÜN.BİR TENCEREYE TAVUĞUN SUYUNDAN 4 BARDAK SU KOYUN.AZ GELİRSE SICAK SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.HEMEN SUYUN İÇİNE 2 BARDAK BULGURU EKLEYİN.(bulgurda benim ölçüm bir bardak bulgura iki bardak sudur.)SU KAYNAMA NOKTASINA TEKRAR GELİNCE KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.BU ARADA TAVUKLARI DİDİKLEYİN NOHUTLA BİRLİKTE BULGURA İLAVE EDİN.SUYUNU ÇEKİNCE TUZUNU VE EN ÖNEMLİSİ BOL KARABİBERİNİ DE SERPEREK OCAĞIN ALTINI KAPATIN.HEMEN TEREYAĞINI KÜÇÜK BİR TEFLONDA ERİTİP PİLAVINIZIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE ŞÖYLE BİR KARIŞTIRARK DEMLENMEYE BIRAKIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

03 Nisan 2009

EV USULÜ İSKENDER KEBAP


BUGÜN DIŞARIDA ÇOK İŞİM VARDI.EVE BİRAZ GEÇ GELİNCE YEMEK YAPMA ZAMANIMDA KISALMIŞTI.ŞÖYLE YARIM SAATTE YAPACAĞIM PRATİK BİRŞEY OLMALIYDI.ARABAYLA GELİRKEN NE YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BİRDEN AKLIMA GELDİ.HEMEN MARKETE UĞRATIP EKSİKLERİ ALDIKTAN SONRA YARIM YADA 45 DAKİKA GİBİ BİR SÜREDE YAPABİLECEĞİNİZ ÇOK PRATİK VE DOYURUCU BİR YEMEK ÇIKTI ORTAYA.
GALİBA ÇOK KONUŞTUM HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM.
MALZEMELER
YARIM KİLO İNCE ŞERİTLER HALİNDE DOĞRANMIŞ DANA ETİ
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KIRMIZI BİBER.
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER,KİMYON,KEKİK,VE BİBERİYE
1 ADET PİDE EKMEK
YOĞURT
YAPILIŞI
DANA ETİNİ YIKADIKTAN SONRA BİR FİNCAN KADAR SU İLE KENDİ SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.DAHA SONRA BİRAZ SIVI YAĞ EKLEYİN VE KISIK ATEŞTE KAVURURKEN ÖNCEDE HAZIRLANMIŞ YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE HALKA HALKA DPRANAN BİBERLERİ EKLYİN.HEP BERABER KAVUEUN.BİRAZ SALÇA İLAVE EDİN. VE BİRAZ DA SICAK SU KOYARAK ETLERİN İYİCE PİŞMESİNİ SAĞLAYIN.EN SON BAHARATLARI İLAVE EDİN VE OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.
DAHA SONRA SERVİS TABAĞINA MİNİK KARELER ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PİDELERİ YERLEŞTİRİN.ÜZERİNE BİR KASEDE İYİCE ÇIRPILMIŞ YOĞURDU GEZDİRİN VE EN ÜSTEDE ETLERİ KOYUN.BEN BU ARADA HEMEN TOS MAKİNASINDA YEŞİL BİBERLERİDE BİRAZ PİŞİRDİM VE ETİN YANINA KOTDUM.HEPSİ BU. AFİYET OLSUN...........
LÜTFEN KUSURUMA BAKMAYIN.ÇÜNKÜ ÇOCULKAR ÇOK ACIKTIĞI İÇİN RESMİ İYİ ÇEKEMEDİM.BEN İNANIN RESİM KONUSUNDA BİRAZ TİTİZ DAVRANIYORUM.BİR KEKİN YAD YEMEĞİN REMİNİ BELKİ 15 KEZ ÇEKİP EN GÜZELİNİ KOYMAK İSTİYORUM.AMA BU SEFER OLMADI.ONLARI TUTAMADIM......

02 Nisan 2009

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

BİRKAÇ GÜN ÖNCE SİBELİN KAHVESİNDE BU GÜZEL TARİFİ GÖRDÜM.ASLINDA BİZİM BURALARDA BİLİNEN AMA AZ TÜKETİLEN BİR SEBZEDİR.YILLAR ÖNCE İSTANBULA TEYZEME GİTTİĞİMİZDE FAVA YEMİŞTİM.VE ÇOK BEĞENMİŞTİM.İNŞALLAH BİRGÜNDE ONU DENEMEK İSTİYORUM.

BEN BAKLAYI İLK KEZ DENEDİM VE SONUÇ BENCE HARİKA.ŞİMDİ TARİFE GEÇELİM.

MALZEMELER
YARIM KİLO TAZE BAKLA
1 ADET KURU SOĞAN
ZEYTİNYAĞ
YARIM DEMET DEWREOTU
TUZ,ŞEKER
VE SARMISAKLI YOĞURT

YAPILIŞI
ÖNCE BAKLALARIN UÇ KISIMLARINI ALARAK LİMONLU SUDA 10 DAKİKA KADAR BEKLETİN.SOĞANI DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞINDA KAVURUN.DAHA SONRA BAKLALARI SÜZEREK TAZE FASULYE GİBİ 4-5 CM BOYUTLARDA KESİN VE SOĞANA EKLEYİN.TUZUNU ŞEKERİNİ VE YARIM YEMEK KAŞIĞI KADAR UN İLAVE EDİN.BİR BARDAKTA SU KOYARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.PİŞTİKTEN SONRA TENCEREDE SOĞUTUN.(ben tüm zeytinyağlıları tenceresinde soğuttuktan sonra borcama döküyorum.)
VE BORCAMA DÖKÜN.ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ DEREOTU VE SARMISAKLI YOĞURT GEZDİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..........

AYRICA SİBELE TEŞEKKÜRLER........

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails