31 Mart 2009

HİNDİSTAN CEVİZLİ DAMLA ÇİKOLATALI KEK


BU KEKTA PAMUK GİBİ YUMAŞACIK ENFES BİR KEK.BENDEN SÖYLEMESİ.
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER( ben az şekerlisevmeme rağmen şekerini az buldum.isterseniz 1,5 bardak yapabilirsiniz.)
1 SU BARDAĞI HİND,STAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI SÜY
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
2 KULPLU BARDAK DOLUSU UN
YAPILIŞI
KABARTMA TOZU VE UN HARİÇ MALZEMELERİ ÇIRPIN DAMLA ÇİLOLATAYI BİRAZ UNLA HARMANLAYARAK İLAVE EDİN.ÇÜNKİ KEKİN HER TARAFINA EŞİT DAĞILIYOR.EN SON KABARTAMA TOZU VE UNU EKLEYEREK YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200DERECELİK FIORINDA 175 DERECEDE PİŞİRİN(ben 50 dakikada pişirdim).ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.........

NOHUTLU,SARMISAKLI ISPANAK BAŞI



MERHABALAR,BU YEMEK BİRAZ İLGİNÇ .YEMEKMİ DESEM ÇORBAMI DESEM BİLEMEDİM.AMA SUYUNU AZ KOYARSANIZ YEMEK OLUYOR ,BİRAZ FAZLA KOYUNCADA ÇORBA OLUYOR.ARTIK KARARI SİZ VERİN.ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM.

BEN ISPANAK YEMEĞĞİ YAPACAĞIM GÜNLERDE ISPANAĞIN BAŞLARINI AYRI BİR KASEDE BİRİKTİRİP ,YIKAR,DURULAR VE POŞETLEYEREK DERİN DONDURUCUYA KOYARIM.BÖYLECE BAZEN ÇORBALARA İLAVE EDERİM.

MALZEMELER

5-6 DEMET ISPANAK BAŞI

1 ADET KURU SOĞAN

BİRAZ HAŞLANMIŞ NOHUT

1 YEMAK KAŞIĞI PİRİNÇ

100GR KADAR KIYMA

TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER,

2-3 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK

YARIM YADA İSTEĞE GÖRE 1 LİMON VE KURU NANE

YAPILIŞI

SOĞANI MİNİK DOĞRAYARAK SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ SALÇA İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.KIYMAYI EKLEYİN.KAVURARAK NANE HARİÇ BAHARATLARI EKLEYİN.BUZLUKTAN ÇIKMIŞ ISPANAK BAŞLARINI ,NOHUTU VE PİRİNCİDE(ben pirinç koymayı unutmuşum ama mutlaka koyun) İLAVE EDİN.BİRAZ SICAK SU KOYARAK PİRİNÇLER UZAYANA KADAR PİŞMEYE BIRAKIN.BU ARADA SARMISAK LİMON VE NANEDEN BİR SOS YAPARAK YEMEĞİNİZE İLAVE EDİN.ŞÖYLE BİR KARIŞTIRARAK OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.........

28 Mart 2009

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE


ŞÖYLE KIYIR KIYIRAĞIZDA DAĞILAN BİR KURABİYE YAPMAK İSTEDİM BUGÜN.KIZIM NE ZAMANDIR ÜZÜMLÜ KURABİYE İSTİYORDU BENDEN AMA FIRSAT BULAMAMIŞTIM.BUGÜNDE UYGUN ZAMAN BULUNCA HEMEN YAPTIM.ŞİMDİ TARİFİ YAZIYORUM.
MALZEMELER
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA ERİMİŞ MARGARİN
2 YUMURTA SARISI
1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 VANİLYA
1KABARTMA TOZU
İSTEDİĞİNİZ MİKTARDA ÇEKİRDEKSİZ KUTU ÜZÜM VE BİRAZDA CEVİZ
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
BİR KASEYE TÜM MALZEMELERİ KOYUN ÜZÜM VE CEVİZLERİDE ALABİLDİĞİ KADAR UNDA İLAVE EDİN.ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA OLMALI.FIRININIZI 200DERECEDE ISITIN.HAMURUNUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURLAR KOPARIN VE YUVARLAYARAK YAĞLANMIŞ TEPSİNİZE DİZİN.BEN ÜZERLERİNEDE MİNİK ÜZÜMLERDEN KOYDUM AM SİZ İSTERSENİZ KOMAYABİLİRSİNİZ.TEPSİNİZİ FIRINA KOYUN VE 475 DERECEDE ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

25 Mart 2009

DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK KEK


BU KEKİ UZUN ZAMANDIR YAPMIYORDUM.OĞLUM ÇOK SEVER.BUGÜNDE CANIM BÖYLE DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK AĞIZDA DAĞILAN BİR KEK İSTEDİ.HEMEN YAPTIM.DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.TARİFİNİ YAZIYORUM.
MALZEMELER
4 YUMURTA
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 VANİLYA
1KABARTMA TOZU
1TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1-2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
3 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI
UN VE KABARTMA TOZU VE DAMLA ÇİKOLATA HARİÇ MALZEMELERİ MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN.BİR BARDAĞINI SONRA KULLANMAK ÜZERE AYIRIN.KALAN MALZEMEYE UN KABARTAMA TOZU VE ÇİKOLATAYI EKLEYİN.ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.FIRINI 200DERECEDE ISITIN VE MALZEMENİZİ YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.VE FIRINA SÜRÜN.175 DERECEDE 45-50 DAKİKA PİŞİRİN.DAHA SONRA KEK PİŞTİĞİNDE FIRINDAN ÇIKARIP BİRAZ ILINMASINI BEKLEYİN.VE KEKİNİ KALIPTAN ÇIKARIN.BİR ÇATAL YARDIMI İLE KEKİN ÜSTÜNÜ ÇATALLA GELİŞİ GÜZEL DELİN.VE AYIRDIĞINIZ SIVIYI KEKİN ÜZERİNE GEZDİRİN.
BU İŞLEMİ KEK SOĞUDUKTAN SONRA YAPMAYIN.FIRINDAN ÇIKARDIKTAN 5 DAKİKA SONRA YAPABİLİRSİNİZ.ÇÜNKİ İÇİ SICAKKEN SOSU DAHA İYİ ÇEKİYOR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN EFENDİM.........

ERİŞTELİ ISPANAKLI YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

HERKEZE MERHABALAR,BUGÜNKÜ ÇORBAM GENEL OLARAK BİLİNEN BİR ÇORBA AM BEN YİNEDE BİLMEYENLER İÇİN YAYINLAMAK İSTEDİM.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
8-10 YAPRAK ISPANAK
1 ÇAY BARDAĞI KADAR ERİŞTE
200GR KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER VE BOLCA KURU NANE

YAPILIŞI
DOĞRANMIŞ SOĞANLARI SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ SALÇA İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.KIYMAYI EKLEYİN.ONUDA KAVURARAK NANE HARİÇ TUZ VE BAHARATLARINI EKLEYİN.DAHA SONRA HAŞLANMIŞ MERCİMEKLERİ VE YIKAYIP İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ ISPANAKLARI İLAVE EDİN.VE YETERİ KADAR SICAK SU TAKVİYESİ İLE BİRAZ YEMEĞİNİZ TIKIRDADIKTAN SONRA ERİŞTELERİ İLAVE EDİN.SUYUNUZU KONTROL EDİN VE ERİŞTELER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.EN SON BOLCA KURU NANE SERPEREK OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN........

YAPARSANIZ BEĞENECEĞİNİZE EMİNİM......

23 Mart 2009

BİBERİYELİ FIRINDA PATATES


ÇOK HAFİF VE LEZZTLİ.ÖZELLİKLEDE KIZARMIŞ PATATES TUTKUNLARI İÇİN.DENEYİN PİŞMAN OLMAZSINIZ.
MALZEMELER
5-6 ADER ELMADİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES
ZEYTİNYAĞ
1DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER,BİBERİYE,VE KEKİK
YAPILIŞI
PATATESLERİ YIKAYIP DOĞRAYIN VE BİR KASEYE ALIN.AYRI BİR KASENİN İÇİNDE DÖVÜLMÜŞ SARMISAK,ZEYTİNYAĞ,VE BAHARATLARI KARIŞTIRARAK PATATESLERE İLAVE EDİN VE HEPSİNİ HARMANLAYIN.FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİN VE ÜZERİNE PATATESLERİ DÖKÜN.FIRINI 200 DERECEDE ISITIN.VE SICAK FIRINDA PİŞİRİN. ÖZELLİKLE TAVUĞUN VE ET YEMEKLERİNİN YANINDA SUNABİLİRSİNİZ.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

22 Mart 2009

HASANPAŞA KÖFTESİ



KÖFTE YAPMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI....ÇOK KOLAY ,VAKİT ALMAYAN AYNI ZAMANDADA SOFRANIZI BİR ŞÖLENE ÇEVİREN ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.HEMEN TARİFİNİ YAZIYORUM..

MALZEMELER

YARIM KİLO YARISI DANA YARISI KOYUN KIYMASI

YARIM PAKER HAZIR KÖFTE HARCI

2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

4 ADET PATATES

BİRAZ TEREYAĞ VE SÜT

YAPILIŞI

KIYMAYI BİR KASEYE ALIN.İÇİNE KÖFTE HARCINI VE GALETA UNUNU KOYARAK İYİCE YOĞURUN.BU ARADA YIKANMIŞ KABUKLARI SOYULMUŞ PATATESLERİ HAŞLAMAYA BIRAKIN.BORCAMINIZI SIVIYAĞ İLE BİRAZ YAĞLAYIN.FIRININIZI 200DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN.KÖFTELERDEN BÜYÜKÇE PARÇALAR ALIN VE ÇANAK ŞEKLİ VEREREK BORCAMA DİZİN.BENİM KIYMAMDAN 12 ADET KÖFTE ÇIKTI.VE KÖFTELERİ BU ŞEKİLDE FIRINA VERİN.YAR YARIYA PİŞİMCE FIRINDAN ÇIKARTIN.BU ARADA PATATES PÜRESİNİ HAZIRLAYIN VE YARIM PİŞMİŞ KÖFTELERİN ÜZERİNE PATATES PÜRESİNİ PAYLAŞTIRIN.HEMEN BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR SALÇAYI KÜÇÜK BİR KASEYE KOYUN.İÇİNEDE SICAK SU İLAVE EDEREK İYİCE ERİTİN VE KÖFTELERİN ÜZERİNE GEZDİRİN TEKRAR FIRINA KOYUP 10-15 DAKİKA SONRA ÇIKARTIN.İŞTE BUKADAR.

YAZININ UZUN OLDUĞUNA BAKMAYIN.BEN BİRAZ DETAYLI ANLATMAYI SEVİYORUM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

20 Mart 2009

MİLFÖY TADINDA KIYMALI BÖREK.......


MALZEMELER
4 ADET YUFKA
350GR KADAR KIYMA
2 ADET KURUSOĞAN,
TUZ VE BAHARATLAR
BİRAZ MATDANOZ
125GR TAVADA ERİMİŞ MARGARİN
YAPILIŞI
SOĞANLARI DOĞRAYIP SIVIYAĞDA KAVURUN.KAVRULDUKTAN SONRA TUZ VE BAHARATLARI VE DOĞRANMIŞ MAYDONOZLARI EKLEYEREK OCAĞIN ALTINI KAPATIN.MASAYA BİR YUFKA SERİN ERİTİLMİŞ MARGARİNİ BİR KASEYE ALIN İÇİNE BİR SU BARDAĞI SU EKLEYİN KARIŞTIRIN.BU YUFKANIN ÜZERİNE MARGARİNLİ SUDAN GEZDİRİN,FIRÇA YARDIMIYLADA YUFKANIN HER TARAFINA YAYILMASINI SAĞLAYIN.İKİNCİ YUFKAYIDA BİRİNCİ YUFKANIN ÜZERİNE SERİN VE TEKRAR YAĞLAYIN.8 PARÇAYA KESİN .HER PARÇAYA BİRAZ KIYMALI HARÇ KOYUN VE SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIN.YAĞLANMİŞ FIRIN TEPSİSSİNE SIRALAYIN.DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE YAPIN VE TEPSİNİZE SIRALAYIN.BÖREKLERİN ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
SANKİ MİLFÖY HAMURUNDAN YAPILMIŞ GİBİ LEZZETLİ BİŞR BÖREK OLUYOR.AFİYET OLSUN.....

16 Mart 2009

TARÇINLI KURABİYE


BU KURABİYEYİ ÇOK SEVERİM.ÖZELLİKLE KAHVE VE NESCAFE NİN YANINDA SUNULABİLECEK ÇOK LEZZTLİ BİR KURABİ,YEDİR.HEMEN TARİFİ YAZIYOEUM.
MALZEMELER
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA AKI
1 VANİLYA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN(ben 2 bardaktan biraz fazla kullandım)
YAPILIŞI
UN HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ İLAVE EDİN.EN SON UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA BİR HAMUR ELDE EDİN.DAHA SONRA YUVRLAYIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 180 DERECEDE ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKINCA SERVİS TABAĞINA ALIN VE SICAKKEN ÜZERİNE BOL PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN SERPİN.AFİYET OLSUN......

13 Mart 2009

KIYMALI MAKARNA


MERHABALAR,BUGÜNKÜ YEMEĞİMİZ HEPİMİZİN BİLDİĞİ KILASİK KIYMALI MAKARNA.FARKLI BİR YEMEK DEĞİL AMA ÇOĞU ZAMAN BENİM KURTARICIM OLMUŞTUR.BİRDE İNSANIN AKLINA BAZEN YEMEK İSMİ GELMİYOR.BELKİ GÖRÜP YARINDA BEN YAPAYIM DERSİNİZ DİYE HEMEN TARİFİ YAZIYORUM.AH BİR YAZ GELSE O GÜZELİM DOMATESLERLE YAPSAK BU MAKARNALARI.
MALZEMELER
200 GR KADAR KIYMA
1 PAKET MAKARNA
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET YEŞİL BİBER
BİRAZ SALÇA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
BİRAZ DA MAYDANOZ
YAPILIŞI
MAKARNAYI HAŞLAYIP SÜZÜN VE SOĞUK SUDAN GEÇİRİN.SOĞANLARI DOĞRAYIP SIVIYAĞDA BİBERLERLE BERABER KAVURUN.SALÇAYI EKLEYİN.KIYMAYI VE BAHARATLARIDA EKLEYEREK BİRAZ KAVUEUN BE MAKARNAYI KIYMAYA KARIŞTIRIN.
TABİKİ YANINDA BOL YEŞİL SALATA İLE HARİKA BİR MENÜ.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

09 Mart 2009

ELMALI TART



HERKEZE MERHABALAR,SİZLER ÇOK GÜZEL BİR TART TARİFİ VERMEK İSTİYORUM.UZUN ZAMANDIR ARAYIŞ İÇİNDEDİM.YAPTIĞIM BİR İKİ BAŞARISIZLIKTAN SONRA BİRGÜN DOĞRU TARİFİ BULACAĞIMI BİLİYORDUM.BİR KAÇ AY ÖNCE NETTE GEZERKEN BU TARİFE RASTLEDIM VE NOT ALDIM.BU TARİH ASEVİ.BLOGCU.COM ARKADAŞIMIZA AİT.ONA TEŞEKKÜR EDİYORUM.MALZEME ÖLÇÜLERİ BİRE BİR UYDU.DENEYİN.MEMNUN KALACAKSINIZ.ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM

MALZEMELER

250GR MARGARİN(oda sıcaklığında yumuşamış)

4 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME ŞEKER

1 YUMURTA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN(2,5-3 bardak ama ben 2 bardaktan biraz fazla un koydum.sizde yavaş yavaş ununuzu ekleyin)

ÜZERİ İÇİN

4 ADET ORTA BOY RENDELENMİŞ ELMA

2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 SU BARDAĞI CEVİZ

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ(isteğe bağlı)

BOLCA PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI

TEREYAĞ,ŞEKER VE YUMURTAYI KARIŞTIRIN.KABARTAMA TOZUNU EKLEYİN.UNU AZAR AZAR İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURU İKİ PARÇAYA AYIRIN.BİR TANASİ KÜÇÜK OLSUN.KÜÇÜK PARÇATI STREÇ FİLME SARIP DERİN DONDURUCUDA 30-35 DAKİKA BEKLETİN.

ELMALARI RENDELEYİN ŞAKERİNİ İLAVE EDEREK SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.TARÇININI VE CEVİZİ EKLEYEREK OCAĞINIZI KAPATIN.TART KALIBINI YAĞLAYIN.BÜYÜK PARÇA HAMURU KALIBA ELİNİZLE YAYIN.ÇATALLA DELİN.(kabarmaması için)ELMALI KARIŞIMI HAMURUN ÜZERİNE YAYIN.RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞU SERPİŞTİRİN.ÜZERİNE DERİN DONDURUCUDA BEKLETTİĞİNİZ HAMURU RENDELEYİN.FIRINI 180DERECEDE ISITIN.FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.( ben 40 dakikada pişirdim)FIRINDA ÇIKAR ÇIKMAZ SICAKKEN BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPİN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

07 Mart 2009

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF



MERHABALAR,BU GÜZEL TARİFİN SAHİBİ PORTAKAL AĞACI.ONA BURADAN TEŞEKKÜR EDİYORUM BU GÜZEL TARİFİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞI İÇİN.DAHA ÖNCEDE YAPMIŞTIM AMA RESMİNİ ÇEKME FIRSATIM OLMAMIŞTI.ASLINDA DİLİM HALİNDE RESİMLEMEK İSTEDİM AMA KESEMEZDİM.ÇÜNKİ BU TATLI BUGÜN AKŞAM GİDECEĞİMİZ BİR YEMEK DAVETİ İÇİN HAZIRLANDI.BU YÜZDEN KESEMEDİM.ŞİMDİ TARİFİ YAZIYORUM

MALZEMELER

YARIM KİLO TEL KADAYIF

125GRTEREYAĞ+125GR MARGARİN

MUHALLEBİSİ

1 KİLO SÜT

5 YEMEK KAŞIĞI

PİRİNÇ UNU

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

ŞERBETİ İÇİN

4 SU BARDAĞI ŞEKER

3,5 SU BARDAĞI SU

BİRKAÇ DAMLA LİMON

YAPILIŞI

ÖNCE ŞERBETİNİ PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIN.MARGARİN VE TEREYAĞINI OCAKTA ERİTİP ILITIN.KADAYIFLARI BÜYÜKÇE BİR TEPSİYE BOŞALTIN.ILINAN YAĞI KADAYIFIN ÜZERİNE DÖKÜN VE ELİNİZLE KADAYIFI AÇA AÇA YAĞI YEDİRİN.KADAYIFIN YARISINIELİNİZLE BASTIRARAKORTA BOY BORCAMA YADA TEPSİYE YAYIN.MUHALLEBİYİ PİŞİRİN VE TEPSİDEKİ KADAYIFIN ÜZERİNE YAYIN.MUHALLEBİNİN ÜZERİNE BİR BARDAK KADAR DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ SERPİNVE DİĞER YARIM KADAYIFI MUHALLEBİNİN ÜZERİNE YAYIN.FIRININIZI ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITIN.AMA 180 DERECEDE KADAYIFINIZ NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

NOT

İYİCE KIZARMAZSA ŞERBETİ DÖKÜNCE BEYAZLAŞIR.

FIRINDAN ÇIKAN KADAYIFINIZA SOĞUMUŞ ŞERBETİ DÖKÜN VE ÜZERİNİN KURUMAMASI İÇİN BİR TESİYLE ÖRTÜN.AFİYET OLSUM.....

03 Mart 2009

KEREVİZLİ SEBZE ÇORBASI


BUGÜN SİZE ÇOK GÜZEL VE FAVORİNİZ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR ÇORBA TARİFİ VERMEK İSTİYORUM.BENİM ÇOCUKLARIM ÇOK BEĞENMEDİ AMA SİZDE BENİM GİBİ SEBZELERİ ÇOK SEVİYORSANIZ,MUTLAKA DENEYİN DERİM.DENEYEN ARKADAŞLAR OLURSA YORUMLARINI BEKLİYORUM.ŞİMDİ TARİFİ
MALZEMELER
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 ADET KEREVİZ
2-3 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KIRMIZI BİBER
1,5 -2 KAŞIK UN
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
1 ADET KURU SOĞAN
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE SEBZELERİ KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYARAK BİR KASEDEYE KOYUN.TENCEREDE SIVIYAĞDA UNU KAVURUN .TÜM SEBZELERİ VE PİRİNCİDE EKLEYİN.YETERİ KADAR SU İLAVESİ İLE SEBZELER PİŞENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.SUYUN KIVAMINA DİKKAT EDİN.PİRİNÇLER UZAYIP SEBZELER PİŞTİĞİNDE TUZUNU VE BAHARATINIDA AEKLEYEREK BLENDIRDAN GEÇİRİN.İŞTE BUKADAR.AFİYET OLSUN.......

01 Mart 2009

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK



MALZEMELER

5 ADET YUFKA

4 DEMET ISPANAK

1 PAKET MARGARİN

1 YUMURTA SARISI

TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER

2 ADET KURU SOĞAN

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ISPANAKLARI TIKAYIP DOĞRAYIN.SOĞANLARI SIVIYAĞDA KAVURUN.DOĞRADIĞINIZ ISPANAKLARI SOĞANA ILAVE EDİN.SUYUNU SALIP ÇAKMESİNİ SAĞLAYIN.TUZ VE BAHARATLARINI EKLEYİP OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.BU ARADA MARGARİNİ OCAKTA ERİTİN.BİR KASEYE BOŞALTIN.ÜZERİNE 1-2 BARDAK SOĞUK SU İLAVE EDİN.YUFKANIN BİR TANESİNİ MASAYA YAYIN.MARGARİNLİ KARIŞIMDAN KAŞIKLA YUFKANIZA GEZDİRİN.İKİ UCUNU KAPATIN YAĞLAYIN.DİĞER UCLARIDA ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE KAPATIN VE YAĞLAYIN.TAM BİR KARE OLACAK.BU BÜYÜK KAREYİDE DÖRDE KESİN VE İÇ MALZEMEYİ KOYARAK KAPATIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE TERS ÇEVİREREK YERLEŞTİRİN.DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE YAPARAK ÜSTLERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

NOT BEN BUNA ZARF BÖREĞİ DERİM.SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE YUFKALARI SARABİLİRSİNİZ.MARGARİNLİ SU İLE YAPILAN BÖREKLER ÇOK ÇITUIR OLUYOR.BİLMEYENLER İÇİN YAZMAK İSTEDİM...

PORTAKALLI KEK



MALZEMELER

3 YUMURTA

1 BARDAK ŞEKER(bana az geldi bir dahaki sefere 1,5 bardak kotacağım)

1BARDAK PORTAKAL SUYU

1 BARDAK SIVIYAĞ

1 KABARTMA TOZU

1 VANİLYA

3 BARDAK UN

BİR BARDAK PORTAKAL SUYU ,İÇİN KAÇ ADET PORTAKAL SIKTIYSANIZ O KADAR PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

YAPILIŞI

YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN.ŞEKERİ EKLEYİP ÇIRPMA İŞİNE DEVAM EDİN.SIRAYLA MALZEMELERİ EKLEYİN .ÖNCEDEN ISITILNIŞ200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE PİŞİRİN.

BU GÜZEL TARİF İÇİN WOMANWORLD ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDERİM.KENDİSİ HAŞHAŞ TA KOYMUŞTU.EĞER.TARİFİ TAM OLARAK ALMAK İSTİYORSANIZ İŞTE ADRESİ ,WOMANWORLD.blogcu.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails