31 Mart 2009
HİNDİSTAN CEVİZLİ DAMLA ÇİKOLATALI KEK
NOHUTLU,SARMISAKLI ISPANAK BAŞI
MERHABALAR,BU YEMEK BİRAZ İLGİNÇ .YEMEKMİ DESEM ÇORBAMI DESEM BİLEMEDİM.AMA SUYUNU AZ KOYARSANIZ YEMEK OLUYOR ,BİRAZ FAZLA KOYUNCADA ÇORBA OLUYOR.ARTIK KARARI SİZ VERİN.ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM.
BEN ISPANAK YEMEĞĞİ YAPACAĞIM GÜNLERDE ISPANAĞIN BAŞLARINI AYRI BİR KASEDE BİRİKTİRİP ,YIKAR,DURULAR VE POŞETLEYEREK DERİN DONDURUCUYA KOYARIM.BÖYLECE BAZEN ÇORBALARA İLAVE EDERİM.
MALZEMELER
5-6 DEMET ISPANAK BAŞI
1 ADET KURU SOĞAN
BİRAZ HAŞLANMIŞ NOHUT
1 YEMAK KAŞIĞI PİRİNÇ
100GR KADAR KIYMA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER,
2-3 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK
YARIM YADA İSTEĞE GÖRE 1 LİMON VE KURU NANE
YAPILIŞI
SOĞANI MİNİK DOĞRAYARAK SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ SALÇA İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.KIYMAYI EKLEYİN.KAVURARAK NANE HARİÇ BAHARATLARI EKLEYİN.BUZLUKTAN ÇIKMIŞ ISPANAK BAŞLARINI ,NOHUTU VE PİRİNCİDE(ben pirinç koymayı unutmuşum ama mutlaka koyun) İLAVE EDİN.BİRAZ SICAK SU KOYARAK PİRİNÇLER UZAYANA KADAR PİŞMEYE BIRAKIN.BU ARADA SARMISAK LİMON VE NANEDEN BİR SOS YAPARAK YEMEĞİNİZE İLAVE EDİN.ŞÖYLE BİR KARIŞTIRARAK OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.........
28 Mart 2009
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
25 Mart 2009
DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK KEK
ERİŞTELİ ISPANAKLI YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
8-10 YAPRAK ISPANAK
1 ÇAY BARDAĞI KADAR ERİŞTE
200GR KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER VE BOLCA KURU NANE
YAPILIŞI
DOĞRANMIŞ SOĞANLARI SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ SALÇA İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.KIYMAYI EKLEYİN.ONUDA KAVURARAK NANE HARİÇ TUZ VE BAHARATLARINI EKLEYİN.DAHA SONRA HAŞLANMIŞ MERCİMEKLERİ VE YIKAYIP İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ ISPANAKLARI İLAVE EDİN.VE YETERİ KADAR SICAK SU TAKVİYESİ İLE BİRAZ YEMEĞİNİZ TIKIRDADIKTAN SONRA ERİŞTELERİ İLAVE EDİN.SUYUNUZU KONTROL EDİN VE ERİŞTELER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.EN SON BOLCA KURU NANE SERPEREK OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN........
YAPARSANIZ BEĞENECEĞİNİZE EMİNİM......
23 Mart 2009
BİBERİYELİ FIRINDA PATATES
22 Mart 2009
HASANPAŞA KÖFTESİ
KÖFTE YAPMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI....ÇOK KOLAY ,VAKİT ALMAYAN AYNI ZAMANDADA SOFRANIZI BİR ŞÖLENE ÇEVİREN ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.HEMEN TARİFİNİ YAZIYORUM..
MALZEMELER
YARIM KİLO YARISI DANA YARISI KOYUN KIYMASI
YARIM PAKER HAZIR KÖFTE HARCI
2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU
4 ADET PATATES
BİRAZ TEREYAĞ VE SÜT
YAPILIŞI
KIYMAYI BİR KASEYE ALIN.İÇİNE KÖFTE HARCINI VE GALETA UNUNU KOYARAK İYİCE YOĞURUN.BU ARADA YIKANMIŞ KABUKLARI SOYULMUŞ PATATESLERİ HAŞLAMAYA BIRAKIN.BORCAMINIZI SIVIYAĞ İLE BİRAZ YAĞLAYIN.FIRININIZI 200DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN.KÖFTELERDEN BÜYÜKÇE PARÇALAR ALIN VE ÇANAK ŞEKLİ VEREREK BORCAMA DİZİN.BENİM KIYMAMDAN 12 ADET KÖFTE ÇIKTI.VE KÖFTELERİ BU ŞEKİLDE FIRINA VERİN.YAR YARIYA PİŞİMCE FIRINDAN ÇIKARTIN.BU ARADA PATATES PÜRESİNİ HAZIRLAYIN VE YARIM PİŞMİŞ KÖFTELERİN ÜZERİNE PATATES PÜRESİNİ PAYLAŞTIRIN.HEMEN BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR SALÇAYI KÜÇÜK BİR KASEYE KOYUN.İÇİNEDE SICAK SU İLAVE EDEREK İYİCE ERİTİN VE KÖFTELERİN ÜZERİNE GEZDİRİN TEKRAR FIRINA KOYUP 10-15 DAKİKA SONRA ÇIKARTIN.İŞTE BUKADAR.
YAZININ UZUN OLDUĞUNA BAKMAYIN.BEN BİRAZ DETAYLI ANLATMAYI SEVİYORUM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....
20 Mart 2009
MİLFÖY TADINDA KIYMALI BÖREK.......
16 Mart 2009
TARÇINLI KURABİYE
13 Mart 2009
KIYMALI MAKARNA
09 Mart 2009
ELMALI TART
HERKEZE MERHABALAR,SİZLER ÇOK GÜZEL BİR TART TARİFİ VERMEK İSTİYORUM.UZUN ZAMANDIR ARAYIŞ İÇİNDEDİM.YAPTIĞIM BİR İKİ BAŞARISIZLIKTAN SONRA BİRGÜN DOĞRU TARİFİ BULACAĞIMI BİLİYORDUM.BİR KAÇ AY ÖNCE NETTE GEZERKEN BU TARİFE RASTLEDIM VE NOT ALDIM.BU TARİH ASEVİ.BLOGCU.COM ARKADAŞIMIZA AİT.ONA TEŞEKKÜR EDİYORUM.MALZEME ÖLÇÜLERİ BİRE BİR UYDU.DENEYİN.MEMNUN KALACAKSINIZ.ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM
MALZEMELER
250GR MARGARİN(oda sıcaklığında yumuşamış)
4 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME ŞEKER
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN(2,5-3 bardak ama ben 2 bardaktan biraz fazla un koydum.sizde yavaş yavaş ununuzu ekleyin)
ÜZERİ İÇİN
4 ADET ORTA BOY RENDELENMİŞ ELMA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ(isteğe bağlı)
BOLCA PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
TEREYAĞ,ŞEKER VE YUMURTAYI KARIŞTIRIN.KABARTAMA TOZUNU EKLEYİN.UNU AZAR AZAR İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURU İKİ PARÇAYA AYIRIN.BİR TANASİ KÜÇÜK OLSUN.KÜÇÜK PARÇATI STREÇ FİLME SARIP DERİN DONDURUCUDA 30-35 DAKİKA BEKLETİN.
ELMALARI RENDELEYİN ŞAKERİNİ İLAVE EDEREK SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.TARÇININI VE CEVİZİ EKLEYEREK OCAĞINIZI KAPATIN.TART KALIBINI YAĞLAYIN.BÜYÜK PARÇA HAMURU KALIBA ELİNİZLE YAYIN.ÇATALLA DELİN.(kabarmaması için)ELMALI KARIŞIMI HAMURUN ÜZERİNE YAYIN.RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞU SERPİŞTİRİN.ÜZERİNE DERİN DONDURUCUDA BEKLETTİĞİNİZ HAMURU RENDELEYİN.FIRINI 180DERECEDE ISITIN.FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.( ben 40 dakikada pişirdim)FIRINDA ÇIKAR ÇIKMAZ SICAKKEN BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPİN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....
07 Mart 2009
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
MERHABALAR,BU GÜZEL TARİFİN SAHİBİ PORTAKAL AĞACI.ONA BURADAN TEŞEKKÜR EDİYORUM BU GÜZEL TARİFİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞI İÇİN.DAHA ÖNCEDE YAPMIŞTIM AMA RESMİNİ ÇEKME FIRSATIM OLMAMIŞTI.ASLINDA DİLİM HALİNDE RESİMLEMEK İSTEDİM AMA KESEMEZDİM.ÇÜNKİ BU TATLI BUGÜN AKŞAM GİDECEĞİMİZ BİR YEMEK DAVETİ İÇİN HAZIRLANDI.BU YÜZDEN KESEMEDİM.ŞİMDİ TARİFİ YAZIYORUM
MALZEMELER
YARIM KİLO TEL KADAYIF
125GRTEREYAĞ+125GR MARGARİN
MUHALLEBİSİ
1 KİLO SÜT
5 YEMEK KAŞIĞI
PİRİNÇ UNU
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
ŞERBETİ İÇİN
4 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
BİRKAÇ DAMLA LİMON
YAPILIŞI
ÖNCE ŞERBETİNİ PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIN.MARGARİN VE TEREYAĞINI OCAKTA ERİTİP ILITIN.KADAYIFLARI BÜYÜKÇE BİR TEPSİYE BOŞALTIN.ILINAN YAĞI KADAYIFIN ÜZERİNE DÖKÜN VE ELİNİZLE KADAYIFI AÇA AÇA YAĞI YEDİRİN.KADAYIFIN YARISINIELİNİZLE BASTIRARAKORTA BOY BORCAMA YADA TEPSİYE YAYIN.MUHALLEBİYİ PİŞİRİN VE TEPSİDEKİ KADAYIFIN ÜZERİNE YAYIN.MUHALLEBİNİN ÜZERİNE BİR BARDAK KADAR DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ SERPİNVE DİĞER YARIM KADAYIFI MUHALLEBİNİN ÜZERİNE YAYIN.FIRININIZI ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITIN.AMA 180 DERECEDE KADAYIFINIZ NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
NOT
İYİCE KIZARMAZSA ŞERBETİ DÖKÜNCE BEYAZLAŞIR.
FIRINDAN ÇIKAN KADAYIFINIZA SOĞUMUŞ ŞERBETİ DÖKÜN VE ÜZERİNİN KURUMAMASI İÇİN BİR TESİYLE ÖRTÜN.AFİYET OLSUM.....
03 Mart 2009
KEREVİZLİ SEBZE ÇORBASI
01 Mart 2009
ISPANAKLI ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
5 ADET YUFKA
4 DEMET ISPANAK
1 PAKET MARGARİN
1 YUMURTA SARISI
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
2 ADET KURU SOĞAN
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ISPANAKLARI TIKAYIP DOĞRAYIN.SOĞANLARI SIVIYAĞDA KAVURUN.DOĞRADIĞINIZ ISPANAKLARI SOĞANA ILAVE EDİN.SUYUNU SALIP ÇAKMESİNİ SAĞLAYIN.TUZ VE BAHARATLARINI EKLEYİP OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.BU ARADA MARGARİNİ OCAKTA ERİTİN.BİR KASEYE BOŞALTIN.ÜZERİNE 1-2 BARDAK SOĞUK SU İLAVE EDİN.YUFKANIN BİR TANESİNİ MASAYA YAYIN.MARGARİNLİ KARIŞIMDAN KAŞIKLA YUFKANIZA GEZDİRİN.İKİ UCUNU KAPATIN YAĞLAYIN.DİĞER UCLARIDA ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE KAPATIN VE YAĞLAYIN.TAM BİR KARE OLACAK.BU BÜYÜK KAREYİDE DÖRDE KESİN VE İÇ MALZEMEYİ KOYARAK KAPATIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE TERS ÇEVİREREK YERLEŞTİRİN.DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE YAPARAK ÜSTLERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....
NOT BEN BUNA ZARF BÖREĞİ DERİM.SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE YUFKALARI SARABİLİRSİNİZ.MARGARİNLİ SU İLE YAPILAN BÖREKLER ÇOK ÇITUIR OLUYOR.BİLMEYENLER İÇİN YAZMAK İSTEDİM...
PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 BARDAK ŞEKER(bana az geldi bir dahaki sefere 1,5 bardak kotacağım)
1BARDAK PORTAKAL SUYU
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
3 BARDAK UN
BİR BARDAK PORTAKAL SUYU ,İÇİN KAÇ ADET PORTAKAL SIKTIYSANIZ O KADAR PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
YAPILIŞI
YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN.ŞEKERİ EKLEYİP ÇIRPMA İŞİNE DEVAM EDİN.SIRAYLA MALZEMELERİ EKLEYİN .ÖNCEDEN ISITILNIŞ200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE PİŞİRİN.
BU GÜZEL TARİF İÇİN WOMANWORLD ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDERİM.KENDİSİ HAŞHAŞ TA KOYMUŞTU.EĞER.TARİFİ TAM OLARAK ALMAK İSTİYORSANIZ İŞTE ADRESİ ,WOMANWORLD.blogcu.com