HERKEZİN SEVDİĞİ BİR SALTA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM...ÇÜNKÜ BİZİM EVDE YAPILDIĞI GÜN BİTER.....
MALZEMELER
1 ORTA BOY KARNIBAHAR
2 YUMURTA,1 YEMEK KAŞIĞI UN
SOSU İÇİN
BİR BAŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK,YARIM DEMET KIYILMIŞ MAYDANOZ,TUZ,1 LİMON SUYU,VE ZEYTİNYAĞ
YAPILIŞI
ÖNCE KARNIBAHAR YIKANIP ÇİÇEKLERE AYRILIR VE KAYNAMIŞ SUDA DİRİLİĞİNİ KAYBETMİYECEK ŞEKİLDE HAŞLANIR...DAHA SONRA YUMURTALAR VE UN BİR KASEDE İYİCE ÇIRPILIR...HAŞLANAN KARNIBAHARLAR YUMURTALI KARIŞIMA BULANARAK KIZGIN AYÇİÇEK YAĞINDA KIZARTILIR...SERVİS TABAĞINA ALINIR...DAHA SONRA SOSU HAZIRLANIP KARNIBAHARIN ÜZERİNE GEZDİRİLİR....AFİYET OSUN......
yıllar yılı sevmişimdir :)
YanıtlaSilama son 10 yıldır galiba hiç yapımadı :(
sadece buharda pişmiş salataya evet var bizde :))
Karnıbahar çok sevdiğim bir sebzedir. Bu nefis tarifi de mutlaka uygulayacağım. Teşekkürler..
YanıtlaSilCanım eşim ve oğlanlar çok sever ellerine sağlık mutlu haftalar öpüyorum...
YanıtlaSilbu soguk havalarda bsleyici saglikli nefis bir salata olmus,eline saglik canim
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok severim bu mübareğin herşeyini:)))
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş canım
YanıtlaSilmutlu haftalar
elinize sağlık.bende kızartıyordum fakat böyle bir soso ile denemedim.eminim lezzetli olmuştur.afiyet olsun.
YanıtlaSileline sağlık canım çok sağlıklı bir salata olmuş. bu arada bana yazdığın güzel yorumlar içinde ayrıca teşekkür ederim seni takibe aldım:) sevgiler... haa bu arada kekin akıcı olması için sadrce fırında pişirme sürecine dikkat ediyorsu kakolu yapsanda sonuç aynı olur merak etme hatta ben genelde çikolata eritmeye üşeniyom kakolu yapıyom;))
YanıtlaSilolaydıda yiyeydim ellerine sağlııııııııık
YanıtlaSilOff bayilirim : ) ellerinize saglik!
YanıtlaSilBizim evde çok sevilmiyor maalesef, sizde sevilmesi ne güzel. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor canım. Sevgiler.
YanıtlaSilCanımcım belki sonra vakit bulamam iyi seneler dilemek istedim. Sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor, karnabaharı bende severim bunu deneyeceğim...
YanıtlaSilsevgiler