DÜN ARKADAŞIM ECENİN BLOĞUNDA BU KURABİYELERİ GÖRDÜM VE HEMEN DENEDİM.HARİKA OLDULAR.HEM ÇOK HAFİF HEMDE ÇOK LEZZETLİ.KESİNLİKLE DENEYİN DERİM.HEM ÖYLE FAZLA MALZEMEDE GEREKMİYOR.YULAF EZMESİNİN DOŞINDAKİ MALZEMELER MUTLAKA EVİNİZDE VARDIR DİYORUM VE HEMEN TARİFE GEÇİYORUM......
MALZEMELER
YARIM PAKET MARGARİN
2 YUMURTA
1YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
250 GR YULAF EZMESİ
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER(HAFİFÇE TADINA BAKIN AZ İSE BİR KAŞIK DAHA EKLEYİN)
1 AVUÇ CEVİZ İÇİ
4 ADET DOĞRANMIŞ KURU İNCİR
YARIM PAKET KABARTMA TOZU.....
YAPILIŞI
MALZEMELERİ HEPSİNİ SIRAYLA BİR KASEYE KOYUN VE KARIŞTIRIN.FIRINI ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITIN.DAHA SONRA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE KAŞIK YARDIMI İLE KOYUN.175 DERECEDE 15-20 DAK PİŞİRİN.(eğer cıvık olursa benimki olmadı biraz daha yulaf ezmesi koyun)
AMA SİZ YİNEDE KONTROLÜ ELDEN BIRAKMAYIP KURABİYENİZİ İZLEYİN.ALTI KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARTIN.....AFİYET OLSUN.....
Canım ellerine sağlık incire bayılırım eminim enfestir öpüyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık oğluşunada başarılar.tez vakitte kavuşman dileğiyle
YanıtlaSilaaa valla çok sevindim deneme. begenmene dahada çok sevindim ellerine sağlık ve afiyet olsun.
YanıtlaSilvalide sultanın çok eski bir tarifidir..
YanıtlaSilafiyetler olsun canım...
sevgler..
HIMMM HARİKA GÖZÜKÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSil