13 Haziran 2009

CANIM OĞLUMA MEKTUBUM.........


Bir annenin evladına mektubu!!!


Daha dün gibi hatırlarım doğduğu günü, 1991 Salı sabah saat 04.00aldım seni kollarıma. İlk göz ağrımsın sevgili oğlum. Dün liseden mezun oldun.



Dün gece baban la bana yaşattığın duygu dolu anları anlatırken bile boğazım düğümleniyor. Sana ve kardeşine olan sevgimin tarifi yok bunu yaşamak lazım.

Birçok anne gibi bende evlatlarımla gurur duyuyorum.” Herkesin evladı kendine tatlı” derler gerçektende öyle ama!

Sonuçta biz anneler tüm evlatları kendi evlatlarımızdan ayırt etmiyoruz.

Şimdi tüm dualarım 14.06.2009 Pazar günü yapılacak olan üniversite sınavına girecek tüm öğrenciler ve senin için olacak.


Allah her zaman yolunu açık, şansını bol etsin. Sen, beni hiç üzmedin Rabbimde seni hiç üzmesin. Seni ve kardeşini çok seviyorum. Canım oğlum.




Seni çok Seven Annen ve Baban

08 Haziran 2009

YAZ RÜYASI.......


BU TARİFİ GEÇEN YAZ BİR ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİM.ÇOK PRATİK VE YAZ AKŞAMLARI SOĞUK OLARAK MİSAFİRLERİNİZLE YADA AİLENİZLE BİRLİKTE YİYEBİLECEĞİNİZ ÇOK LEZZETLİ BİR PASTA.
AYNI ZAMANDA ÇİKOLATA KRİZİNE BİREBİR.ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM.
MALZEMELER
2 POŞET ETİ KAKAOLU BİSKÜVİ
1 POŞET KREM ŞANTY
1 ADET ÇİLOLATA SOS
YAPILIŞI
GENİŞÇE BİR KASEYE BİSKÜVİLERİ BİRAZ İRİCE EZİN.KREM ŞANTYİ HAZIRLAYIP BİSKÜVİTLERE KARIŞTIRIN.DAHA SONRA TARİFE GÖRE HAZIR ÇİKOLATA SOSUNU HAZIRLAYIN.VE SOĞUMAYA BIRAKIN.ARADA BİR KARIŞTIRARAK ÇİKOLATANIN KAYMAJKLANMASINI ÖNLEYİN.SOĞUYUNCA İSTER BORCAMA İSTER PORSİYONLUK KASELERE ÖNCE BİSKÜVİLİ KARIŞIMI ÜZERİNEDE ÇİKOLATAYI DÖKÜN VE BUZLUKYA BİRAZ DONMASINI SAĞLAYIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

PATLICAN KEBABI......



BU YEMEĞİ BİLENLER VARDIR AMA BEN YİNEDE YAYINLAMAK İSTEDİM.ÇÜNKİ PATLICANIN BENCE ENGÜZEL YEMEĞİDİRİ.ŞİMDİ TARİFİME GEÇİYORUM.

MALZEMELER

1,5 KİLO PATLICAN

250 GR KIYMA

TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER

BİRAZ SALÇA

KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ VE 2,3 ADET YEŞİL BİBER

YAPILIŞI

PATLICANLAR ALACALI SOYULUP HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE TUZLU SUDA BİRAZ BEKLETİLİR,DAHA SONRA KURULANARAK KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.DERİN BİR KASEYE KIZARTILAN PATLICANLAR ALINIR.KIYMANIN İÇİNE TUZ VE BAHARATLAR KONARAK AVCARLANIR.DAHA SONRA YAYVAN BİR TENCEREYA İKİ PATLICANIN ARASINA BİRAZ KIYMA KONUR VE BİRLEŞTİRİLİR.VETENCEREYE YUVARLANARAK DİZİLİR..dizili şeklinin resmini çekmemişim.BÜTÜN PATLICANLAR BİTİNCE ÜZERİNE BİR KAÇ ADET YEŞİL BİBER KONUR.VE BİR KASEDE SALÇA SICAK SU İLE ERİTİLİR.PATLICANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.BİRAZ DAHASICAK SU GEZDİRİLEREK KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.YANINDA PİRİNÇ PİLAVI VE CACIKSIZ OLMAZ.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

BİRAZ KALORİLİ BİR YEMEK AMA YAZ AYINDA BİR KEZ OLSUN YAPILMALI BENCE....

03 Haziran 2009

ALİ NAZİK........





YAKIN ZAMANDA PAZARDA SATILAN BU PATLICAN VE BİBER KÖZLEME TAVASINI ALDIĞIMDA BİBERLERİ BELKİ AMA PATLICANLARI KÖZLEYECEĞİNDEN PEK EMİN DEĞİLDİM.YİNEDE DENEMEYE KARAR VERDİM.ALİ NAZİK YAPMAYA KARAR VERDİĞİMDE PATLICANLAR BU TAVADA KJÖZLENMEZSE FIRINA GÖNDERMEYE KARAR VERMİ,ŞTİM.AMA ÇOK MEMNUN KALDIM.ŞAHANE BİR KÖZLEME TAVASIYMIŞ.YARIM SAATTE GİBİ KISA BİR ZAMANDA KISIK ATEŞTE 6-7 ADET PATLICAN KÖZLENDİ.ÜSTELİK TIRINIM HİÇ KİRLENMEDİ.O YÜZDEN BİR KEZ DAHA ALMIŞ OLDUĞUM ŞEYDEN PİŞMAN OLMADIM.EFENDİM ŞİMDİ TARİFE GEÇELİM.
MALZEMELER
6 ADET PATLICAN
BİR KASE YOĞURT
3-4 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
200 GR KIYMA
1 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET DOMATES
BİRAZ BİBER SALÇASI
TUZ ,KIRMIZIBİBER VE KARABİBER
ÖNCE PARLICANLAR KÖZLENİR VE LİMONLU SUDA BEKLETİLİR.SIVIYAĞDA BİR ADET KURU SOĞAN VE YEŞİL BİBER KAVRULUR ,DOĞRANMIŞ DOMATES İLAVE EDİLEREK PİŞİRİLİR.SALÇA EKLENİR EN SON KIRMA İLAVE EDİLİR TUZ VE BAHARATLAR KONULARAK KIYMA PİŞİRİLİR.BU ARADA SARMISAKLI YOĞURT HAZIRLANIR.PATLICANLARIN KABUKLARI SOYULARAK BİR CAM KASEYE ALINIR.ÜZERİNE YOĞUR DÖKÜLÜR VE PATLICANIN İYİCE EZİLMESİ İÇİN BLENDIRDAN GEÇİRİLİR.SERVİS TABAĞINA YOĞURTLU PATLICAN KONUR ÜZERİNEDE KIYMASI DÖKÜLÜR VE HEMEN SERVİS YAPILIR.SOĞUTMAMAK GEREK.AFİYET OLSUN........

01 Haziran 2009

BİTTER ÇİKOLATALI LOKUMLAR......

EMİNİM BU LIKUMLARI ÇOK SEVECEKSİNİZ.SON DERECE BASİT VE BİR OKADARDA LEZZELİ LOKUMLAR.HADİ BAKALIM ,MİSAFİRLERİMİZİ ŞAŞIRTALIM.

MARKETTEN 200 GR KAVRULMUŞ MİNİK LOKUM ALDIM.BİR PAKETTE BİTTER ÇİKOLATA.ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN.YANİ KAYNAMAKTA OLAN KÜÇÜK BİR TENCEREYE ISIYA DAYANIKLI CAM BİR KASE OTURTUN.İÇİNEDE KIRDIĞINIZ ÇİKOLATALARI KOYUN VE ERİMESİNİ BEKLEYİN.ERİYİNCE LOKUMLARI İÇİNE BOŞALTIN VE ÇİLKOLATA NIN HER TARAFA BULAŞMASINI SAĞLAYIN.DAHA SONRA DÜZ BİR TABAĞA DİZİN VE BUZDOLABINDA SOĞUTUN.

DAHA SONRA MİSAFİRLERİNİZE BİR FİNCAN KAHVENİN YANINDA SERVİS YAPIN.AFİYET OLSUN.......