15 Nisan 2009

ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI....



TAMDA HAVALAR ISINDI YAZ GELDİ DERKEN BUGÜN YAĞMURLU SOĞUK BİR HAVA YAŞADIK VE ÇORBALARIMIZA GERİ DÖNDÜK.BUGÜNKÜ ÇORBAM HEPİMİZİN BİLDİĞİ AMA HER ELDE FARKLI LEZZETLENEN İNSANIN İÇİNİ ISITAN BOL NANELİ HAFİF ACILI ÇOK LEZİZ BİR ÇORBA.

TARİFİNE GEÇELİM.

MALZEMELER

4-5 ADET İRİCE RENDELENMİŞ DOMATES

2 YEMEK KAŞIĞI UN

BİRAZ SIVIYAĞ

BİR TATLI KAŞIĞI KADAR BİBER SALÇASI

1 FİNCAN KADAR TEL YADA ARPA ŞEHRİYE

TUZ VE BOL KURU NANE VE İSTEĞE BAĞLI ACI PUL BİBER

YAPILIŞI

BİR KASEYE DOMATESLER RENDELENİR.TENCEREYE SIVIYAĞ VE UN KONULUR KAVRULUR.UN HAFİF SARARINCA DOMATES RENDESİ İLAVE EDİLİR.BİRAZDA SALÇA KONUR VE DOMATESİN BİRAZ PİŞMESİ SAĞLANIR.GÖZ KARARI SOĞUK SU İLAVE EDİLİR.VE ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYESİ İLAVE EDİLİR.

ÇORBANIZ KIVAMINDA OLDUKTAN SONRA TUZ VE BOL NANE EKLENEREK KARIŞTIRILIR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR.AFİYET OLSUN....

1 yorum:

  1. canım arkadaşım çok hasta oldum...şimdi bu çorbayı bayıla bayıla içerdim...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil