MALZEMELER
4 ADET YUFKA
350GR KADAR KIYMA
2 ADET KURUSOĞAN,
TUZ VE BAHARATLAR
BİRAZ MATDANOZ
125GR TAVADA ERİMİŞ MARGARİN
YAPILIŞI
SOĞANLARI DOĞRAYIP SIVIYAĞDA KAVURUN.KAVRULDUKTAN SONRA TUZ VE BAHARATLARI VE DOĞRANMIŞ MAYDONOZLARI EKLEYEREK OCAĞIN ALTINI KAPATIN.MASAYA BİR YUFKA SERİN ERİTİLMİŞ MARGARİNİ BİR KASEYE ALIN İÇİNE BİR SU BARDAĞI SU EKLEYİN KARIŞTIRIN.BU YUFKANIN ÜZERİNE MARGARİNLİ SUDAN GEZDİRİN,FIRÇA YARDIMIYLADA YUFKANIN HER TARAFINA YAYILMASINI SAĞLAYIN.İKİNCİ YUFKAYIDA BİRİNCİ YUFKANIN ÜZERİNE SERİN VE TEKRAR YAĞLAYIN.8 PARÇAYA KESİN .HER PARÇAYA BİRAZ KIYMALI HARÇ KOYUN VE SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIN.YAĞLANMİŞ FIRIN TEPSİSSİNE SIRALAYIN.DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE YAPIN VE TEPSİNİZE SIRALAYIN.BÖREKLERİN ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
SANKİ MİLFÖY HAMURUNDAN YAPILMIŞ GİBİ LEZZETLİ BİŞR BÖREK OLUYOR.AFİYET OLSUN.....
sevgili Şehnaz eline sağlık...kıymalı böreği de severim...zaten seve seve halimiz nice olacak.iyi hafta sonları diliyorum canım..
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilOoo çıtır çıtır nefis.ellerine sağlık canım.iyi hafta sonları.sevgilerimle...
YanıtlaSilHu hu komşu evde misin? Börek yemeye gelmiştim.
YanıtlaSil