MALZEMELER
5 ADET YUFKA
4 DEMET ISPANAK
1 PAKET MARGARİN
1 YUMURTA SARISI
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
2 ADET KURU SOĞAN
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ISPANAKLARI TIKAYIP DOĞRAYIN.SOĞANLARI SIVIYAĞDA KAVURUN.DOĞRADIĞINIZ ISPANAKLARI SOĞANA ILAVE EDİN.SUYUNU SALIP ÇAKMESİNİ SAĞLAYIN.TUZ VE BAHARATLARINI EKLEYİP OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.BU ARADA MARGARİNİ OCAKTA ERİTİN.BİR KASEYE BOŞALTIN.ÜZERİNE 1-2 BARDAK SOĞUK SU İLAVE EDİN.YUFKANIN BİR TANESİNİ MASAYA YAYIN.MARGARİNLİ KARIŞIMDAN KAŞIKLA YUFKANIZA GEZDİRİN.İKİ UCUNU KAPATIN YAĞLAYIN.DİĞER UCLARIDA ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE KAPATIN VE YAĞLAYIN.TAM BİR KARE OLACAK.BU BÜYÜK KAREYİDE DÖRDE KESİN VE İÇ MALZEMEYİ KOYARAK KAPATIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE TERS ÇEVİREREK YERLEŞTİRİN.DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE YAPARAK ÜSTLERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....
NOT BEN BUNA ZARF BÖREĞİ DERİM.SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE YUFKALARI SARABİLİRSİNİZ.MARGARİNLİ SU İLE YAPILAN BÖREKLER ÇOK ÇITUIR OLUYOR.BİLMEYENLER İÇİN YAZMAK İSTEDİM...
ben de geçenlerde yeni öğrendim yağa su katma olayını..hatta nasıldır diye düşünürken yazdığın iyi oldu...sevgiler canım.eline sağlık...ıspanak etkinliği gibi olmuş...
YanıtlaSilgerçekten de çıtır olmuşlar ellerine sğlık canım...
YanıtlaSilgerçekten de börekler çoook çıtır ellerine sağlık canım.ayrıca blogun hayırlı olsun...turuncumutfak
YanıtlaSilTam çayın yanına yakışır bir börek olmuş, ellerine sağlık,
YanıtlaSilSevgiler..