25 Mart 2009

DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK KEK


BU KEKİ UZUN ZAMANDIR YAPMIYORDUM.OĞLUM ÇOK SEVER.BUGÜNDE CANIM BÖYLE DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK AĞIZDA DAĞILAN BİR KEK İSTEDİ.HEMEN YAPTIM.DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.TARİFİNİ YAZIYORUM.
MALZEMELER
4 YUMURTA
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 VANİLYA
1KABARTMA TOZU
1TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1-2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
3 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI
UN VE KABARTMA TOZU VE DAMLA ÇİKOLATA HARİÇ MALZEMELERİ MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN.BİR BARDAĞINI SONRA KULLANMAK ÜZERE AYIRIN.KALAN MALZEMEYE UN KABARTAMA TOZU VE ÇİKOLATAYI EKLEYİN.ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.FIRINI 200DERECEDE ISITIN VE MALZEMENİZİ YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.VE FIRINA SÜRÜN.175 DERECEDE 45-50 DAKİKA PİŞİRİN.DAHA SONRA KEK PİŞTİĞİNDE FIRINDAN ÇIKARIP BİRAZ ILINMASINI BEKLEYİN.VE KEKİNİ KALIPTAN ÇIKARIN.BİR ÇATAL YARDIMI İLE KEKİN ÜSTÜNÜ ÇATALLA GELİŞİ GÜZEL DELİN.VE AYIRDIĞINIZ SIVIYI KEKİN ÜZERİNE GEZDİRİN.
BU İŞLEMİ KEK SOĞUDUKTAN SONRA YAPMAYIN.FIRINDAN ÇIKARDIKTAN 5 DAKİKA SONRA YAPABİLİRSİNİZ.ÇÜNKİ İÇİ SICAKKEN SOSU DAHA İYİ ÇEKİYOR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN EFENDİM.........

1 yorum:

  1. günaydın sabah turuuu..
    sabah turuuu..
    oldumu şimdi..canım çekti kekte yok..hazıra konayım kahvaltıya alayım..emeğine sağlık canım..

    YanıtlaSil