23 Şubat 2009

ELMALI CEVİZLİ KEK



  • MALZEMELER
  • 3 YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 VANİLYA
  • 1 KABARTAMA TOZU
  • 2,5 SU BARDAĞI UN
  • 2 ELMA
  • TARÇIN VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • YAPILIŞI
  • ÖNCE ELMALARI RENDELEYİN,DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İLAVEEDİN VE ÇOK AZ UN KOYARAK HARMANLAYIN.(BİR KASEDE BEKLETİN).DAHA SONRA YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN ŞEKERİ İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.UN VE ELMALAR HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ İLAVEEDİN.EN SON ELMALARI VE UNU KOYARAK YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE 50-60 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder