25 Şubat 2009

ARPACIK SOĞANLI NOHUT YEMEĞİ



MALZEMELER

3-4 ADET KUZU GERDAN ETİ(KİŞİ SAYISINA GÖRE,YADA İSTEĞE BAĞLI KUŞBAŞI)

2 ADET KURU SOĞAN

2-3 ADET DÖVÜLMÜŞ SARMISAK2 AVUÇ ARPACIK SOĞANI

2 BARDAK KADAR HAŞLANMIŞ NOHUT.

2 ADET YEŞİL BİBER

YAPILIŞI

SOĞANLARI,SARNISAĞI VE YEŞİL BİBERLERİ SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ BİBER SALÇASI İLAVE EDİN.DAHA SONRA ÖNCEDEN HAŞLADIĞINIZ ETLERİ EKLEYİN.ŞÖYLE BİR KARIŞTIRDIKTAN SONRA NOHUTLARI VE BAHARATLARINI İLAVE EDİN.(tuz,kırmızıbiber,karabiberikimyon) HAŞLADIĞINIZ ETİN SUYUNUDA EKLEYİN.BİRAZ TIKIRDAYINCA ARPACIK SOĞANLARI İLAVE EDİN.VE BİRAZ DA SOĞANLAR PİŞTİKTEN SONRA OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDE AFİYET OLSUN.

1 yorum: